Mám Yarise 03, originál zahrádku, ale samozřejmě žádný držák..Potřebuju na něj nějak narvat 2 dospělácká kola a 2 dětská...Nemám s tím absolutně žádnou zkušenost...Jaký a jestli vůbec je rozdíl v držácích? Musím někde nějaké půjčit a netuším co asi tak snánět...
Díky za radu
A ještě jednou kola...
-
- Člen Týmu
Ahoj, v podstate je to jedno aký nosič máš(požičiaš). Rozdiel je len tom, že koľko stráviš času nahadzovaním a zhadzovaním bicyklov. Ja osobne preferujem zn. THULE, pretože majú fakt prepracovaný systém a trvá ich nahodiť pár sekúnd. Cena je však vyššia (asi 60 euro voči asi 10. v Tescu atď.....). Pre pár krát stačí aj ten najlacnejší, len treba počítať s asi pol hodinou(a dávkou trpezlivosti) nahadzovania 4 nosičov.
Já používám téměř ty nejlevnější nosiče (takový ten plech do "U" s držákem). Výhoda je, že třeba pro dětské kolo jde zkrátit. Čtyři kola je už lepší dávat na střídačku - jedno po směru, jedno proti.... Chce to pečlivě umístit ten držák na tyč kola - musí být vždy přesně kolmo, a správně ho utáhnout. A vždycky musí být dole kola chycená pevnými řemínky.
Jinak jezdím každé léto někam s kolama, někdy i dost daleko, a nikdy jsem s tím problémy neměl. Jenom jednou jsem chytil cosi jako uragán (fakt lítaly z lesa přes silnici stromy, to jsem nevěřil) a ani tehdy mi to kola nesundalo, jenom jsem měl pocit, že se s tou náloží na střeše každou chvíli převrátím.
Jinak jezdím každé léto někam s kolama, někdy i dost daleko, a nikdy jsem s tím problémy neměl. Jenom jednou jsem chytil cosi jako uragán (fakt lítaly z lesa přes silnici stromy, to jsem nevěřil) a ani tehdy mi to kola nesundalo, jenom jsem měl pocit, že se s tou náloží na střeše každou chvíli převrátím.
-
- Člen Týmu