OPRAVA SVITIVOSTI- SLABE XENONY
no on ma auto v zaruke este a chodil na prehliadky do autorizovanych servisov, tak mu ponukli vymenu svetiel v ramci zaruky, teba sa to uz asi tykat nebude kedze pises, ze auto uz ma 4 roky, aj ked daco teraz Toyota vymysla s tym, ze predlzi v niektorych pripadoch zaruku az na 5 rokov. Neviem ja som toto uz neriesil, dal som si vymenit svetla za repasovane a mam pokoj.
Naposledy upravil(a) dodulo dne čtv 22.04.2010, 10:44, celkem upraveno 1 x.
Re: Vyhra ;)
dodulo precitaj si aj to co som citoval moje auto ma tiez 4 roky adodulo píše:no on ma auto v zaruke este a chodil na prehliadky do autorizovanych servisov, tak mu ponukli vymenu svetiel v ramci zaruky, teba sa to uz asi tykat nebude kedze pises, ze auto uz ma 4 roky
slo to ale je pravda ze servis len v autorizovanom servise...
Roberto79 píše:A je to potvrdene... Svetla mi vcera objednali a buduci tyzden na vymenu v ramci zaruky takze zadaraRoberto79 píše:Ludkovia moji,
nedalo mi to a zasiel som do toyoty so svetlami (xenonmi). Prijmaci technik ma milo prekvapil ze o tejto vade na avikoch vedia a po predlozeni VTP ma posadil na kavicku. Za 5 min prisiel s tym ze prvy mozny termin na !!!výmenu!!! svetiel je az druhy aprilovy(dubnovy) tyzden. Tak som nanho vyplastil oci a z otvorenou hubou som potvrdil termin. Po vspamatovani sa som zacal zas trosku rozmyslat a oklukou sme sa dopracovali k tomu cim som sa na vymenu "kvalifikoval". Garancia 5rokov a 150k km
Tymto prenechavam svoj termin u Jacka a zaroven sa mu tymto ospravedlnujem ze v dojednany den nedorazim. Ale dakujem za ochotu mi pomoct
S pozdravom
roberto79... sa mi ale ulavilo ... hehe
Rasto73 Menia mi to v prahe. Ak mas servisovane auto v aut. servise tak nevidim problem vo vymene aj tebe. Toyota si tak trosku potrebuje napravit reputaciu... takze tak... Drzim palec.... a v ktotom servise ti to urobia? ... ako si sa k tomu dopracoval? ... moze si to dat vymenit aj niekdo druhy?
Cau
Toyota Avensis 2,2 D4D, 110kw, r.v 2006, 156 000 km
hej ja mam 3 rocne auto 50 tis. km a mal som vynechanu jednu prehliadku u nich, tak som pisal aj list do BA a ten posunuli do Prahy a tam mi milostiva pani poslala do riti
, ale v konecnom dosledku, sice ti vymenili svetla zadarmo, ale Toyota ma problemy s tymto az doteraz, ja si myslim, ze nic nemusim lutovat, svetla svietia tak ako maju
a dufam, ze to tak aj ostane
meranie svietivosti xenonovych svetiel
Zdarek
Podarilo sa mi pozicat Luxmeter na zmeranie svietivosti mojich xenonov.
Postupoval som nasledovne: Vecer, ked uz bola relativne tma, som vo vzdialenosti 1 m od svetiel kolmo na vozovku prilozil preglejku 1m x 1m ktora bola zrovna po ruke. Rozsvietil som svetla a nasiel najsvetlejsi bod, prilozil cidlo Luxmetra a odmeral. Bolo to vo vyske asi 65 cm.
A teraz namerane hodnoty:LAVE SVETLO=4990 Lux, PRAVE SVETLO=6770 Lux.
Nerobil niekdo podobne meranie? Len aby sme si mohli porovnat svietivost svetiel. Mne sa zda, ze mi to nesvieti zrovna najlepsie( lave urcite). Rozmyslam o Jacekovi, len sa musim ujistit.Dik
Podarilo sa mi pozicat Luxmeter na zmeranie svietivosti mojich xenonov.
Postupoval som nasledovne: Vecer, ked uz bola relativne tma, som vo vzdialenosti 1 m od svetiel kolmo na vozovku prilozil preglejku 1m x 1m ktora bola zrovna po ruke. Rozsvietil som svetla a nasiel najsvetlejsi bod, prilozil cidlo Luxmetra a odmeral. Bolo to vo vyske asi 65 cm.
A teraz namerane hodnoty:LAVE SVETLO=4990 Lux, PRAVE SVETLO=6770 Lux.
Nerobil niekdo podobne meranie? Len aby sme si mohli porovnat svietivost svetiel. Mne sa zda, ze mi to nesvieti zrovna najlepsie( lave urcite). Rozmyslam o Jacekovi, len sa musim ujistit.Dik
Toyota Avensis T25, 2.0 D4D combi
no neviem ci sa najde niekto tu, co by ti to dokazal zmerat podobne ako ty, ale kludne si pozri video na youtube aby si videl ako mas asi vidiet s xenonmi toto je napr. porovnanie dakych philips ziaroviek s HID xenon sadou, svieti to porovnatelne s original xenonmi
http://www.youtube.com/watch?v=FS6qEEaAos0
avensis pred opravou svietil uplne nafigu intenzita svetla bola slabucka, jednoznacne ak musis zmurit na cestu a potis sa za volantom, ze poriadne nevidis urcite nieco nie je v poriadku
http://www.youtube.com/watch?v=FS6qEEaAos0
avensis pred opravou svietil uplne nafigu intenzita svetla bola slabucka, jednoznacne ak musis zmurit na cestu a potis sa za volantom, ze poriadne nevidis urcite nieco nie je v poriadku
Caute, mne dnes tiez vymenili xenonove svetla zadarmo, cize kudos to Toyota
. Moj Ave je stary 4 roky a 3 measiace, 100tkm - cize slo to cez nejaky goodwill program. Riesil som to cez AWF servis v BA, ofotili si servisnu knizku a stav tachometra, poslali do Prahy a asi po dvoch tyzdnoch vymenili.
Marcel
Marcel
Caute,
neviete mi poradit, pri tejto oprave xenonov, aky udaj odo mna potrebuju o aute v tom PL? Katowice/ Wroclaw?
Vdaka.
Milan
neviete mi poradit, pri tejto oprave xenonov, aky udaj odo mna potrebuju o aute v tom PL? Katowice/ Wroclaw?
Vdaka.
Milan
RIDE TO LIVE, LIVE TO RIDE.
"Na počátku bylo slovo Boží a zopár svařených trubek. To ostatní je legrace a pochopí to i ten největší blbec..."
Toyota Avensis 2,2 D-4D Combi 2006.
Honda VFR 800 FI 2005
"Na počátku bylo slovo Boží a zopár svařených trubek. To ostatní je legrace a pochopí to i ten největší blbec..."
Honda VFR 800 FI 2005
rok a mesiac vyroby, ja som uvadzal aj to, ze ide o pofaceliftovu verziu
este pre porovnanie
Wroclaw - pre mna dalej, Jacek repasuje tvoje svetla ( meni paraboly za repasovane ), vycisti ich, tvoje vyberie, da ti jeho nahradne a ty sa mozes ist poobzerat po meste, trva mu to tak 3 hodinky, cize nakoniec ti znova zameni svetla za tvoje povodne, cena myslim, ze 100€ aj s montazou
Katowice - pre nas boli blizsie, vymenia komplet svetla ak su tvoje neposkodene (neposkriabane), cize tvoje si zoberu ako protihodnotu a daju ti repasovane, opravene, vycistene a vylestene, proste ako nove, cena s montazou je 130€ ak by si prisiel s vymontovanymi svetlami tak 100€, doba stravena v servise tak do 1 hodinky + nastavia ti svetla, resp. da sa dohodnut s nimi aj tak, ze ti budu rozoberat a repasovat priamo tvoje svetla, ale to uz by trvalo tie 3 hodiny
este k obom, v obidvoch pripadoch je menena parabola vo svetlach, ktora je "vypalena" a cierna preto nema co svetlo z vybojky odrazat, tieto paraboly sa renovuju nejakou vakuovou metalizaciou, ktora sa robi na specialnom stroji, ktory je vraj jediny v Polsku, cize kvalita by mala byt rovnaka aj v Katowiciach ci Wroclaw
este pre porovnanie
Wroclaw - pre mna dalej, Jacek repasuje tvoje svetla ( meni paraboly za repasovane ), vycisti ich, tvoje vyberie, da ti jeho nahradne a ty sa mozes ist poobzerat po meste, trva mu to tak 3 hodinky, cize nakoniec ti znova zameni svetla za tvoje povodne, cena myslim, ze 100€ aj s montazou
Katowice - pre nas boli blizsie, vymenia komplet svetla ak su tvoje neposkodene (neposkriabane), cize tvoje si zoberu ako protihodnotu a daju ti repasovane, opravene, vycistene a vylestene, proste ako nove, cena s montazou je 130€ ak by si prisiel s vymontovanymi svetlami tak 100€, doba stravena v servise tak do 1 hodinky + nastavia ti svetla, resp. da sa dohodnut s nimi aj tak, ze ti budu rozoberat a repasovat priamo tvoje svetla, ale to uz by trvalo tie 3 hodiny
este k obom, v obidvoch pripadoch je menena parabola vo svetlach, ktora je "vypalena" a cierna preto nema co svetlo z vybojky odrazat, tieto paraboly sa renovuju nejakou vakuovou metalizaciou, ktora sa robi na specialnom stroji, ktory je vraj jediny v Polsku, cize kvalita by mala byt rovnaka aj v Katowiciach ci Wroclaw
***Na ziadost poskytovatela mazem udaje.***
Naposledy upravil(a) milan3232 dne úte 08.06.2010, 20:10, celkem upraveno 2 x.
Honda VFR 800 FI 2005
Honda VFR 800 FI 2005
no takto ti poviem, sosovka nebyva na pricine takze tu menit nie je treba, staci ju jednoducho vycistit a je OK, k tomu co on hovoril o nastreku parabol, tak nastrek a vakuuova metalizacia dost velky rozdiel, je to proces, ktory trva myslim 3 dni, 1 vrstva, 2 vstva, 3 vrstva lak, presne neviem, ale tak nejak. Hmm meni odrazaciu plochu? to by som bol zvedavy, ze ako by to vymenil, lebo cisto iba paraboly sa od Toyoty zohnat nedaju a ani od nejakeho dodavatela, myslim, ze su dve moznosti bud by tam vystruzlikal z dakeho passata alebo octafky a nejak by to tam prisposoboval, alebo by mohol mat repasovane paraboly priamo na Avensis ( pytal si sa ho ci to dokaze spravit aj na Avensise ? ) lebo zase mat len tak nepotrebne paraboly na Avensis neviem ci ma tiez hocikto. Cena je povedzme, ze prijatelna na kolko je to na SK, otazna je teraz kvalita, ci tie paraboly meni za repasovane na tom drahom stroji co maju Poliaci, alebo za ake, dalej rozobrat svetlo a znova ho dat do povodneho stavu aby netieklo nie je len taka hracka, ale pokial naozaj servisuju original xenony tak by s tym mohli mat skusenost. No ale s tou vymenou vybojok je cisty marketing
, tie by toho mali este vydrzat, pokial nechytaju zvlastny nadych do fialova resp. jedna nie je zlta a druha modra nie je dovod k panike a k vymene vybojok, nechci vediet ake ojra by chceli este za ne
cize rozmysli si to, ale ak tam pojdes tak budes prvy a vyskusas, no rozhodne sa potom podel so skusenostami, velmi tym ostatnym pomozes 
***Na ziadost poskytovatela mazem udaje.***
Naposledy upravil(a) milan3232 dne úte 08.06.2010, 20:10, celkem upraveno 1 x.
Honda VFR 800 FI 2005
Honda VFR 800 FI 2005
Neakceptoval by som ziadnu suciastku z Oktavky v svojom avensise ... nechapem ako mozu byt paraboly rovnake podla mna sa to neda na rozdielnych svetlachmilan3232 píše:Teraz som s nim volal, pan upravi vnutro z Octavky a prisposobi ho do Avensisa. Nerobi nastrek, ale vymiena cele vnutro. Kus za kus. Svetlo nahreje, vymeni, zas nahreje a spoji. v podstate Active bajpass
No, neviem.
Toyota Avensis Combi D-CAT 2006
trochu mě to připadne,jak kdybych měl místo svého 2,2 D-Cat 130kW nechat namontovat 1,9Tdi 66kWmilan3232 píše:Teraz som s nim volal, pan upravi vnutro z Octavky a prisposobi ho do Avensisa. Nerobi nastrek, ale vymiena cele vnutro. Kus za kus. Svetlo nahreje, vymeni, zas nahreje a spoji. v podstate Active bajpass
No, neviem.
hej, mne sa to tiez nepaci.
V sobotu rano mam dojednany termin v Katowiciach. Vyrazim okolo 2:00 tak dufam, ze bude svietit mesiac a nebude prsat, inak to bude velmi zla cesta...
V sobotu rano mam dojednany termin v Katowiciach. Vyrazim okolo 2:00 tak dufam, ze bude svietit mesiac a nebude prsat, inak to bude velmi zla cesta...
Honda VFR 800 FI 2005
Honda VFR 800 FI 2005
ak pojdes cez Bielsko Biala tak nechod cez centrum byva to tam dost upchate, resp. nas navigacia posielala nie centrom, ale my sme sli podla znaciek do centra a dost sme sa tam zdrzali ( ale ak pojdes rano tak by nemal byt problem ani cez centrum ) a nedalo sa ti ist neskor? ci im sa da iba skoro rano? lebo my sme sli az ked svitalo cca 5:30 a boli sme tam 10:15 z BB, ja len preto, ze s opravenym svetlami keby ides aj po tme
s neopravenymi ist v noci je dost o drzku teda neviem a akom stave mas ty svetla, ale tieto svietili uz fakt mizerne ( dialkove kedy sa dali a prisvetlovalo sa aj hmlovkami ) Toyota by fakt mohla pochopit, ze nie len pedale su problem ( aj ked par amikov spravi z toho halo ked sa im zasekol a nevedeli zastavit auto ), ale aj xenony povedal by som, ze je to VELMI nebezpecne, viac ako tie blbe pedale
inak servis v Katowiciach sa nachadza presne tu:
http://maps.google.sk/maps?q=50.24272,1 ... 06899&z=17
nizka budova, cervene garazove dvere, zdar a stastnu cestu
inak servis v Katowiciach sa nachadza presne tu:
http://maps.google.sk/maps?q=50.24272,1 ... 06899&z=17
nizka budova, cervene garazove dvere, zdar a stastnu cestu