Nemenim auta kazde 3 roky (mam co robit aj bez toho).
Tak sa bojim dnes kupit auto (diesel), co je citlive od pocasia (zimne starty), na palivo (aby nezasralo vstreky), na to kde a ako jazdim (DPF filter, turbo, zotrvacnik) a pod.
Problem je, ze ty zminovane komponenty stejne vyrabi tri firmy na svete a najdes je ve vetsine aut... Co se tyce nafty ja osobne jsem nemel problem, je tedy fakt, ze jezdim k proverenym stanicim a pridavam aditiva. Turbo mi neodeslo ani na TDI, chce se to k nemu chovat slusne (zejmena pozor na zastavky na dalnici). Setrvacnik nemas sanci znicit pokud motor brutalne nepodtacis - vydrzel mi na Oktavce 200k (a pak jsem auto prodal - s funkcnim setrvacnikem).CommonUser píše:Dik za nazory. Nemam problem jazdit diesel ani benzin. Skor mi ide o poruchovost. Ked vidim, co za experti robia po servisoch a kazdy by menil len pol auta .... mam strach to niekde nechat. Ako som pisal, mam nemecky zazrak TDI (9. rok !), takze mam dlhodobe skusenosti a musim povedat, ze neviem, kde je ta nemecka preciznost a pristup. Odisli veci, ktore som fakt nemohol ovplyvnit (vaha, altik, hadice, listy ...).Toto by bolo ale do ineho fora za pol strany(
Tak sa bojim dnes kupit auto (diesel), co je citlive od pocasia (zimne starty), na palivo (aby nezasralo vstreky), na to kde a ako jazdim (DPF filter, turbo, zotrvacnik) a pod.
Ještě si dovolím poznámku-před rokem jsem taky uvažoval o naftě,ale to byla doba kdy jsem se ohlížel u českých dealerů kde byla nafta levnější. Pak jsem narazil na polské ceny a bylo rozhodnuto,ušetřil jsem a navíc jsem získal automat. Po objednávce jsem se zaregistroval na zdejším foru a čím dál tím více jsem utvrzován,že jsem udělal dobře. Na palivě neušetříš protože tankuješ ten lepší a ještě si vybíráš,někdo i aditivem podstrojujeawe_cz píše:Problem je, ze ty zminovane komponenty stejne vyrabi tri firmy na svete a najdes je ve vetsine aut... Co se tyce nafty ja osobne jsem nemel problem, je tedy fakt, ze jezdim k proverenym stanicim a pridavam aditiva. Turbo mi neodeslo ani na TDI, chce se to k nemu chovat slusne (zejmena pozor na zastavky na dalnici). Setrvacnik nemas sanci znicit pokud motor brutalne nepodtacis - vydrzel mi na Oktavce 200k (a pak jsem auto prodal - s funkcnim setrvacnikem).CommonUser píše:Dik za nazory. Nemam problem jazdit diesel ani benzin. Skor mi ide o poruchovost. Ked vidim, co za experti robia po servisoch a kazdy by menil len pol auta .... mam strach to niekde nechat. Ako som pisal, mam nemecky zazrak TDI (9. rok !), takze mam dlhodobe skusenosti a musim povedat, ze neviem, kde je ta nemecka preciznost a pristup. Odisli veci, ktore som fakt nemohol ovplyvnit (vaha, altik, hadice, listy ...).Toto by bolo ale do ineho fora za pol strany(
Nojo,spokojenost je třeba ventilovat i konkrétně,v pavlači to může zapadnoutSmith píše:to m5t:
Věřím, že jsi s Jirkou spokojen jako my všichni.Samostatné vlákno pro lobbing je tady:
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=13031
No tak zalezi na tom jakym olejem, pokud to bylo LTO, je to identicke s naftou (az na barvivo)...m5t píše:Pro CommonUser a ostatní kdož váhají mezi naftou a benzínem,jestli jste sledovali dnešní zprávy tak tam bylo jak sejmuli nějaké vykuky,kteří rozváželi naftu na pumpy a cestou si odskočili aby cisternu doplnili olejem. Pak to prodali na pumpě za fajnovou cenubylo tam zmíněno,že je to rozšířená činnost a nafta se vylepšuje různými sračkami. Potom můžete motůrek hejčkat a stačí takové papání a jde vaše snaha do kopru,máte závad jak naseto.
Jo Vel Satis to je auto proti kteremu jsou ostatni auta jenom auticka aneb nejvetsi auto jake se kdy dalo v Evrope koupit. Skoda, ze jsem nikdy nemel odvahu koupit tak komplikovaneho Francouze, protoze rozhodne ma co nabidnout po strance pohodli.m5t píše:to CommonUser
V ůvodu jsi psal,že chceš křesla, tak skus Renault Vel Satis - tam jsou fakt fotele,ale pokud chceš i současně jezdit
nevím,nevím,..