MR2 Turbo
MR2 Turbo
Zdravíčko Toyoťáci..
Vzhledem k tomu, že v létě plánuju pořízení nějaké RWD placky, padl mi mimo jiné do oka MR2, tedy obzvláště její varianta s fénem.
No a nyní k jádru pudla. Jak moc to je finanční sebevražda pro někoho, kdo si svépomocí dokáže obstarat leda nějaký základní servis a la olej, filtry a podobně primitivní operace? Umí to někdo spravovat na Ostravsku? Na co si dát pozor? Co se na tom sere? Je vůbec "rozumné" to kupovat nebo jde vyloženě o raritku pro fandy s enormními provozními náklady?
Na autoscoutu se pěkné (vypadají tak) kousky s LHD objevují i za cca 7.000 éček.
Kolik desítek tisíc můžu cca ročně počítat na opravy a údržbu?
Vzhledem k tomu, že v létě plánuju pořízení nějaké RWD placky, padl mi mimo jiné do oka MR2, tedy obzvláště její varianta s fénem.
No a nyní k jádru pudla. Jak moc to je finanční sebevražda pro někoho, kdo si svépomocí dokáže obstarat leda nějaký základní servis a la olej, filtry a podobně primitivní operace? Umí to někdo spravovat na Ostravsku? Na co si dát pozor? Co se na tom sere? Je vůbec "rozumné" to kupovat nebo jde vyloženě o raritku pro fandy s enormními provozními náklady?
Na autoscoutu se pěkné (vypadají tak) kousky s LHD objevují i za cca 7.000 éček.
Kolik desítek tisíc můžu cca ročně počítat na opravy a údržbu?
live is too short to driving boring cars...
- Yokohama
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
tady na foru snad MR2 turbo ani není ale je jasné, že náklady jsou enormní pro obyčejnej plat- jak benzín tak zadní gumy
takže pokud si na to vyděláš a kor jestli to budeš jako většina mít jako druhý auto tak proč ne
mě auto žere +-12 litrů a to je na mě dost(naposledy jsem jel brno-asi 170km za 800,-), turbo si veme asi ještě trochu víc
jinak poruchový to asi není ale víc ti poví lidé v sekci celica co maj ve verzi 4x4 ten sám motor... a s těma nákladama je to taky jako u každýho auta, buď koupíš levnějc a něco tam vrazíš...nebo dráž a budeš to mít v cajku, myslím že to vyjde skoro na stejno ale druhým případě je to pohodlnější 

mě auto žere +-12 litrů a to je na mě dost(naposledy jsem jel brno-asi 170km za 800,-), turbo si veme asi ještě trochu víc

Tak spotřeba je podružná věc, kterou osobně vůbec neřeším. Co jsem se díval, tak se docela děsím přístupu k motoru, z fotek to vypadá, že blbá výměna svíček znamená rozebrat půlku jednotky, nebo to není tak hrozné? 
Jinak ano, byla by to určitě víkendovka. Ale právě bych potřeboval trošku dloubnout nějakým směrem, momentálně dávám na opravy a údržbu auta cca 30.000,- ročně a nerad bych si pak dovezl MR2 a zjistil, že na její provoz nemám...

Jinak ano, byla by to určitě víkendovka. Ale právě bych potřeboval trošku dloubnout nějakým směrem, momentálně dávám na opravy a údržbu auta cca 30.000,- ročně a nerad bych si pak dovezl MR2 a zjistil, že na její provoz nemám...
- Yokohama
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
no podívej, dloubnout... MR2 kor v turbu je prostě magnet na peníze, já osobně sem si nedovedl představit jezdit ze sériovým podvozkem...a tak je to ze vším člověk se snaží furt zlepšovat a vždycky je co, někdo je na hudbu někdo na kola atd, je to asi individuelní ale většina lidí to tak asi dělá co si budem nalhávat prostě prachy prachy prachy...Vavris píše:Tak spotřeba je podružná věc, kterou osobně vůbec neřeším. Co jsem se díval, tak se docela děsím přístupu k motoru, z fotek to vypadá, že blbá výměna svíček znamená rozebrat půlku jednotky, nebo to není tak hrozné?
a ty svíčky jsou tu pracnější než obvykle ale jinak bych z uložení motoru vůbec nestresoval taky sem to řešil před koupí ale musím říct že je to docela dobře konstrukčně pořešené a není to nějaký oříšek jak se na první pohledy zdá, ovšem třeba výměnu hlavy si nedovedu představit bez vyndání motoru(neříkám že to nejde) tuhle zkutečnost zachraňuje to že jsou to spolehlivé auta respektive motory
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
záleží co si představujes pod pojmem údržba. Záleží na stavu auta a jak se k němu kdo choval. Pokud z něj nikde neteče olej a nic nevydáva podezřelé zvuky tak určitě 30k až až. Po koupi... Rozvody,vodní pumpa cca 4000,olej cca 2000 dle značky,svíčky cca 2600 musí být iridia pokud je nechceš dávat co 5000km. No a to je asi vše. Motor i turbo je spolehlivé,kdyby něco nové turbo je cca 15k,tlumiče silentbloky,to uz je otázka jak budeš spokojen s jízdními vlastnostmi. Jinak mě nic tak zásadního nenapadá. Jo spojka. Celý set keramiky se setrvačníkem cca 500dolarů x kurs eventuelně dph a clo,ale záleží na situaci.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
jak píše Libor-když ji koupíš v dobrým stavu z němecek, tak vyměňuješ jen provozní záležitosti, ovšem pokud koupíš nějakou dvakrát bouranou jebku, protože na dražší nemáš-tak počítej s tím že budeš víc platit než jezdit..., možná by bylo vhodný napsat kolik do toho chceš přibližně investovat, pak ti tady někdo řekne jestli to má smysl, nebo jestli máš koukat radši po něčem jiným... MR2 turbo tu má co já vim jen Renda alias Cippollini-kerej se tu ale moc nezdržuje, v sekci auta poptávka bylo pár zajímavejch nabídek z německejch stránek, včetně nabídky pravostraný od Zemiho-tak tam MRkni
Děkuji kluci za odpovědi
Ty cifry nevypadají zase tak hrozně, čekal jsem teda větší pálky. Mno jinak, kolik chci investovat, to záleží ještě na mnoha věcech, ale strop na pořízení auta bude cca 8000 ojro. Přičemž bych za ty peníze chtěl auto, které už bude vyžadovat jen drobnější investice a ne polovrak na přestavbu. Samozřejmě si nedělám iluze, že u tak starého auta to bude voňavka bez chybičky a vyhnu se následné nákladné péči a provozu auta.
No a jak jsem psal, na autoscoutu sou MR2 Turbo za 7.000 a vypadají hezky, ale jsou tam taky za 15.000. Je těch 7.000 za první ročníky II.generace cena u které můžu předpokládat výše popsaný stav?
Ono, rozumnější by asi bylo pořídit za podobné peníze nějakou revizi4 se 175k N/A motorem, co? Ale zase, na MR2 se mi strašně líbí ten "supersportovní" vzhled a výkony N/A motorů tomu vzhledu zas až tak neodpovídají..
Jo ještě dotaz, ty origo LHD jsou všecko verze pro USA? Jsou tam nějaké zásadní změny v nastavení podvozku oproti evropským verzím?
PS: Tu Zemiho MR už jsem několikrát na webu zahlíd, ale jaksi nemám důvěru v překopávání řízení.
Ty cifry nevypadají zase tak hrozně, čekal jsem teda větší pálky. Mno jinak, kolik chci investovat, to záleží ještě na mnoha věcech, ale strop na pořízení auta bude cca 8000 ojro. Přičemž bych za ty peníze chtěl auto, které už bude vyžadovat jen drobnější investice a ne polovrak na přestavbu. Samozřejmě si nedělám iluze, že u tak starého auta to bude voňavka bez chybičky a vyhnu se následné nákladné péči a provozu auta.
No a jak jsem psal, na autoscoutu sou MR2 Turbo za 7.000 a vypadají hezky, ale jsou tam taky za 15.000. Je těch 7.000 za první ročníky II.generace cena u které můžu předpokládat výše popsaný stav?
Ono, rozumnější by asi bylo pořídit za podobné peníze nějakou revizi4 se 175k N/A motorem, co? Ale zase, na MR2 se mi strašně líbí ten "supersportovní" vzhled a výkony N/A motorů tomu vzhledu zas až tak neodpovídají..
Jo ještě dotaz, ty origo LHD jsou všecko verze pro USA? Jsou tam nějaké zásadní změny v nastavení podvozku oproti evropským verzím?
PS: Tu Zemiho MR už jsem několikrát na webu zahlíd, ale jaksi nemám důvěru v překopávání řízení.
- Yokohama
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Jako atmosféra je dobrá ale žalostně slabá na ten vzhled tojo, ale hrozně to vynahradí hravost tohoto vozu, v zatáčkách je to opravdu sranda jak si zvykneš, docela jistý auto...jestli chceš opravdu palbu a vyřádit se tak jedině turbo, atmosféru tunit můžeš ale jestli chceš jezdit bokem a dělat show tak jedině turbo to je jasnýVavris píše:Děkuji kluci za odpovědi

- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
zase ta co prodává Zemi je unikátní originální jdm kousek. Tam by se to vyplatilo překopat na levo uz jen kvůli tomu motoru který v ní je. A za ty peníze je to bomba. Sám jsem o ní přemýšlel,když tu u nás byla v servise. Jinak napis uživateli Tygr. Určitě Ti něco nabídne.
7000 ojro není málo-myslím si že když budeš chvilku hledat, měla by se za ty peníze dát sehnat mr2 turbo v hodně dobrým stavu, na který se nebude pravidelně nic kazit-prostě jen pravidelná udržba a výměna věcí který logicky po 15 a více letech odcházejí. MR2 za 15 ojro jsou nesmysly-to prodávaj jen lidi který jsou přesvědčený, že každý zboží má svýho kupce...-prostě si svoje auto až moc ceněj.Je pravda že za tyhle peníze by jsi atmosféru sehnal dokonce už i revizi 5-nějakej ročník 97. Já jsem atmosféru volil z několika důvodů-1.atmosféru koupíš za stejný peníze novější v lepším stavu 2.atmosféry jsou obecně v lepším stavu-jelikož ty měl občas někdo jen na parádu, kdežto ten kdo si kupoval turbínu, už si to kupoval s tím že tomu bude šlapat na krk 3. spotřeba je u atmosféry lepší 4. rozdíl mezi atmosférou a turbínou zrovna u MR2 není až tak markantní, jak bych si představoval-výkon 60 a více koní zní sice dobře, ale atmosféra 156ps má zrychlení za tuším 7.9, atmosféra 175ps tuším za 7.1. a turbína tuším za 6.9s-to pro mě není zas takový rozdíl 5.mr2 mám na denní ježdění a občas i na krátký pojezdy-tudíž turbo v tomhle případě taky není vhodný-je dobrý ho nechat před každou jízdou zahřát a po každý jízdě nechat vychladnout, pokud chceš aby ti to auto vydrželo.
Jinak co já vím-LHD verze turba rozhodně nebyly jen pro USA-prodávaly se i v evropě, americkou poznáš podle toho, že má boční blinkry v přední liště místo v blatníku přede dveřma
Jinak co já vím-LHD verze turba rozhodně nebyly jen pro USA-prodávaly se i v evropě, americkou poznáš podle toho, že má boční blinkry v přední liště místo v blatníku přede dveřma
libor: vypadá moc pěkně a cena je přitažlivá, jenže, překopávání RHD auta na LHD podle toho, co jsem zjišťoval není vůbec sranda a kdoví nakolik by to vyšlo. Teda, předpokládám, že na MR2 asi nebude existovat nějaký kit jako třeba na Imprezy. Já mám lachtaní ruce a v okolí ani nevím o nikom, kdo by něco podobného dokázala udělat, a hlavně se s tím tak dlouho sral... 
marcelus: díky za vyčerpávající info. Tak jestli půjde všecko podle plánu, třeba se tady v létě objevím jako nový člen
Jako alternativy mám ještě 200SX S14, Alffetu GTV6 a 944 S2, ale MR na mě působí naprosto elektrizujícím dojmem.
Každopádně ještě jednou děkuju.

marcelus: díky za vyčerpávající info. Tak jestli půjde všecko podle plánu, třeba se tady v létě objevím jako nový člen

Jako alternativy mám ještě 200SX S14, Alffetu GTV6 a 944 S2, ale MR na mě působí naprosto elektrizujícím dojmem.
Každopádně ještě jednou děkuju.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
přesně tak koupíš atmo levostranou a dá se do ní jen motor. Motory jsou pořád 3s turbo nikdo neřeší. Cena motoru jdm verze se pohybuje kolem 2000dolaru bez dopravy z usa. Na těch 70 co ji zemi prodává vyjde také. Kup atmo,zemiho k tomu. Ten motor je zajímavý tím že dávás jen větší turbo a to kolem. Motor samotný snese až 500hp tak jak ho vyrobili.
to Vavris-nevím jak ty ostatní koráby ale 200 sx s 14 není vhodná varianta, jestli s tím chceš řádit, je to poměrně těžký velký auto s jen 200 koněma, zrachlení tuším za 7,8s-to už si v klidu můžeš koupit mr2 v atmosféře, známej ji měl a nějak moc to nejelo. to už je lepší varianta s 13, 1.8 turbo s myslim 180 koněma-je daleko lehčí