HID xenony na celicu r.v 95 T20

vše ohledně modelové řady Celica
Kysi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kysi »

Dalkova svetla v pohode jsou, a dobre tomu tak :-) silnejsi zarovky uz bych do nich ani nedaval, to by pak byly projektory jako prase :lol: . No ja myslim ze svetla jako takova jsou z plastu a jakym zpusobem je reseny nanos te odrazove vrstvy tak to fakt nevim, stejne tak nevim jestli se ty zarovky na nich nejak podepisi... zatim nic nepozoruju a taky se utesuju tim, ze ta zarovka sama uvnitr lampy je jeste ktyta tou klickou, nicmene mam v planu jen tak ze zvedavosti zmerit teplotu uvnitr svetla pri te standardni i pri teto 80W zarovce...no skoda ze ta svetla nejsou nejakym jednoduchym zpusobem rozdelavaci, abych se mohl primo podivat v jakem stavu jsou ted a v jakem budou treba za par mesicu... skoda no :-)

S tema cajtama je to aspon tu v Brne takove vselijake, takze taky jsem ty xenony radeji sundal, i vzhledem k tomu ze uz u nich mam za xenony zaznam, takze priste pujdou rovnou najisto... ale me teda usvedcil az na zaklade toho, ze nasli ty balasty, do te doby si totiz jisti nebyli, a tipovali jen podle zabarveni svetel (jak ten polda rikal...) takze si myslim, ze mit treba teplotu 4300 namisto mych 6000 tak me ani nezastavi... plus kdybychom sli trochu vic do dusledku, a treba mit JDM cire lampy s cockou a pred svetla nalepit jen trysky z ostrikovacu, tak bych byl uplne klidnej 8)
(i kdyz u tech JDM svetel je zas problem s osvitem kvuli levostrannemu rizeni)
Celica 2.0 GT 97' ST202 [3S-GE] (125kW/170HP)
TomasGT20
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasGT20 »

Tak jsem je teda objednal, no uvidime :)
Kysi zverejni prosim potom vysledky tvych testu a podel se o poznatky :)
Toyota Celica ST202, SS, LSD
inzaghi
Člen Týmu

Příspěvek od inzaghi »

ja jsem si vcera koupil tyhle zarovky
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... K:MEWNX:IT

dneska uz jsou na poste ,tak je jdu zitra vyzvednout uvidime )
Smirek
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smirek »

Zdravim po dlouhe dobe.
Prispeju taky trochu ze svych zkusenosti. HID jsem na auto koupil, bohuzel jsem sehnal sadu jen s 8000K, takze to brutalne modre sajnuje (Kysi muze potvrdit). S policiji jsem mel tu cest dvakrat. Nastesti jsem vysel jen s napomenutim, ale je pravda co rika Kysi, jdou po xenonech docela aktivne. Jednou jsem je potkal, zastvil a predelaval zpet na standartni zarovky. Policajti zastavili predemnou, ale pak jeli pryc.
Takze pokud o xenonech nekdo uvazujete, tak poradne schovat balasty a 4300K.
Celica T20 1.8
Myfune
Věčnej rejpal

Příspěvek od Myfune »

Moje osobní zkušenost je, že jak je to líznuté do fialova nebo do modra, tak to trhá oči. Ještě je zajímavé, když se to protijedoucí auto houpe na nerovnostech, tak u některých xenonů se mění zabarvení a v určitém náklonu to je fakt hnus. Ale u některých aut sem při tom houpání a nebo když se míjíme na vrcholku kopečku, a vidím ty světla víc ze spodu, žádnej rozklad neviděl. Prostě to bylo takové pěkné bílé světlo co mi nevadilo na oči. Bohužel to bývá v noci, takže prd vím co to bylo za auta :cry: Takže moje laická zkušenost je že jsou xenony co jsou v pohodě a jsou shit xenony co v provozu nemaj co dělat.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Kysi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kysi »

Takze jsem udelal ten teplotni test...
v jedne parabole jsem nechal standardni 51W zarovku a v druhe onu 80W. Svetla jsem mel pred merenim zapnuta asi 20 minut a pote jsem teplotni sondou meril vzdy v prostoru uprostred paraboly (pred zarovkou se stinitkem) a pote na odrazivem povrchu paraboly u patice zarovky, tam kde se svetlo odrazi smerem dopredu (tam sem predpokladal nejvetsi soustredeni tepla a svetla od zarovky i stinitka).
A zjistene teploty jsou nasledujici:
51W: 29°C uprostred a 55°C na parabole
80W: 57°C uprostred a 78°C na parabole

Takze teplotni narust celkem podstatny, otazka je, jestli se to nejak projevi na parabole... co jsem koukal jen pres sklo na parabolu, tak je krasne cista a zatim zadne treba vybuleninky nebo tmavsi skvrnky jsem nevidel (coz uz by bylo hodne spatne), ale pravda vubec nevim jakou technologii je ona stribrna vrstva nanesena a kolik snese... kazdopadne si myslim ze ta teplota neni zas nic extra, takze jsem zatim klidny 8)

no zkuste posoudit sami... :wink:
Kysi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kysi »

inzaghi píše:ja jsem si vcera koupil tyhle zarovky
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... K:MEWNX:IT

dneska uz jsou na poste ,tak je jdu zitra vyzvednout uvidime )
A jsou to HB4 do potkavacek? Bo podle oznaceni 9005 a toho ze nemaji tu cepicku plus jsou jen o 5W vykonnejsi nez dalkovky, tak bych si tipl ze to jsou HB3 do dalkovek...? :wink:
TomasGT20
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasGT20 »

takze dneska mi dosly, odpoledne je jdu vyzvednout, tak jsem zvedavy, snad se mi tam nic nedos*re. Dam pak vedet jak sviti, obcas se podivu do svetla, jak uvidim cerne bubliny, je zle :)
Myfune
Věčnej rejpal

Příspěvek od Myfune »

A ten plast paraboly co je pokovovaný, sám o sobě vydrží beze změny jakou teplotu? Myslím jakou tepelnou odolnost má ten plastový materiál? Protože pokovování samo o sobě bublat nikdy nebude, ale ten plast na kterém to pokovování je ano.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Kysi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kysi »

tak o ten plast bych se nebal uz vubec, ten vydrzi hodne, hadam rypat do nej rozzhavenym hrebikem leda :)
Kysi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kysi »

Tak si tak vcera po desate vecer jedu z prace, vjizdim do obydlene casti Brna a proti me cajti... jak me tuseni bralo, koukam schvalne do zrcatek jestli to otoci a taky ze jo! a uz blikaj abych zastavil (bylo mi jasne ze se jim nezdaly svetla). Jeden cajt bezna kontrola - papiry a dychnout, zatimco druhej ''prudič'' hned mazal pred auto a cumel na svetla... pak dosel a rikal:''pane co ta svetla? co tam mate za zarovky?'' ja na to ze normalni (mam tam ty 80W 8) ) a on zas:" no ze vam to hazi takove modre odstiny radoby xenon...", tak mu rikam ze to bude tim, ze mam v parkovackach bile LEDky (ve skutecnosti 9 SMDecek v kazde :) ), no a on ze to by ale taky nemelo bejt (uz me celkem sral...), tak sem mu rek ze se mi jedna z nich opakovane prepalovala a proto sem si tam dal LEDky, ktere snesou i 15V a problem je vyresen... tak rek, "no budiz" , dali me z dychani naustek na pamatku sli si zas po svejch... no a ja krom toho ze sem usetril 2litry na pokute, tak sem mel neskutecnou radost, ze me tentokrat kvuli svetlum nedostali :twisted:
TomasGT20
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasGT20 »

Ja si taky objednal ty 80w, svetlo je silnejsi belejsi ale porad mi to nejak nestaci, navic mam celdu trosku niz a sviti to dost do zeme, premyslim nad tema xenonama(4300k), ptz ta celda je tak nizko ze jedine koho budu oslnovat je tak mozna naraznik protijedouciho auta. Je to boj s tema svetlama :?
Odpovědět

Zpět na „Celica“