Spalene plastove uchyty H7 v prednych reflektoroch.
Spalene plastove uchyty H7 v prednych reflektoroch.
Riesil niekto uz tento problem ? Vela citam, ako tazko sa mnohym vymienaju ziarovky na avensisoch (tiez som to dost dlho nacvicoval ) ale o spalenych uchytoch ani slovo. Po cca roku mi zase prastal svietit reflektor. Idem vymenit ziarovku a ta bola vryta, lepsie povedane vpalena v parabole, uplne mimo svojho sedla. Hned som rozhodil aj druhu lampu a dotykom o sile tak 1 gram, mi cela patka aj so ziarovkou zostala v ruke. Svetla som vymontoval, ze vsak to nejak opravim, ale nebolo ine riesenie, ako kupit nove svetla javascript:emoticon(':wacko:') proste sa to nedalo zalepit, prisroubovat, zavarit, proste konec. Tam su take teploty, ze lep do 150°C zhorel za 20 minut. Poznate niekto riesenie, ako tieto moje stare svetla repasnut ?
No bohužial s tymito svetlami mal problem avensis od roku 2003 do asi roku 2004, ked sa to niekomu stalo tak mu tie svetla vymenili v zaruke, ale ked sa to niekomu stalo az teraz tak ma smolu a musi si kupit nove svetla, ktore maju uz tu patku na ziarovku urobenu z kovu. Neviem ci tao nejako zvaris podla mna to asi nebude mat dlhu trvacnost. Nevidel som ako je to presne robene, ale jedine riesenie by bolo vlepit alebo osadit kovovu patku.
Problem je hlavne v tom, ze tie konce paraboly kde je H7 su zdeformovane teplom a aj ked som vymyslel jednu alternativu, ako to opravit (medena vlozka) tak som nedokazal ziarovku ulozit na povodne miesto, co malo za nasledok uplne iny odraz od paraboly a tym aj znizena svietivost. Stacilo len 1mm pohnut do strany, alebo von, dnu a bol som mimo idealny odraz. Najlepsie riesenie by bolo, keby sa ta parabola dala kupit zvlast a nie kupovat cely reflektor. Druha zavada je, ze nie lenze zhoria patky, ale aj ta odrazova plocha paraboly je taka zajdena, alebo vysvietena. Tie nove lampy svieta typujem 300% silnejsie ako tie povodne, a to aj ked este boly patky v poriadku. Hladal som paraboly s dennym svietenim na avensis, no marne, ine znacky W, AUDI, plna rit.
Treba kdybys napsal Jackovi, zda bys mu to mohl poslat postou, kdyz je mas z auta? rovnou je rozebere, vycisti a da novou parabolu. Ja se k nemu zrejme objednam na kveten, budu pobliz Wroclawi.amigo65 píše:Velmy zaujimava ponuka, ze som sa o tom nedocital skor. To stoji za uvahu, nechat opravit tie moje svetla, co lezia v pivnici.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Někdy jezdí do česka,to máš za rohemamigo65 píše:Pozrel som si ten Wroclaw na mape, je to 405 km od Bratislavy, cez Brno a Olomouc. To je najkratsia cesta. Ta posta bude asi lepsia, mozes mi prosim ta dat kontakt na toho p. Jacka ? Dakujem.

http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... &start=105
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Na 100% neviem, ale myslim ze kovove.amigo65 píše:Sato, ten t.y.c robi plastove, alebo uz kovove uchyty, ide o to, ze ked je ten uchyt zase z plastu, aj ked je to nove, nevydrzi to denne svietenie v letnych horucavach. Myslim si. Ako ta lampa nesedi, na srovby, alebo nelicuje s kasnou ?
Nelicuje uplne presne s kasnou ako original, ale na prvy pohlad to ani nevidno..
Avensis T25 2,0D4-D 85kW, 2004