Instalace UNI centrálu svépomocí

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
jarous350
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Instalace UNI centrálu svépomocí

Příspěvek od jarous350 »

Ahoj, tak předem dotazu vás všechny zdravím - jsem tu nový. Jaroušem sice nebudu jezdit já, ale moji rodiče, kterým jsem auto nejen vybral, ale zároveň jsem 'odsouzen' k tomu, abych se o něj staral :wink:

Jedinou vadou na kráse je absence centrálu, tak jsem si objednal UNI sadu na aukru, konkrétně tohle: http://www.aukro.cz/show_item.php?item=933765784
Máte někdo zkušenost s montáží univerzálních sad? Jak obtížné je odstrojit dveře a jak jsou dobře přístupná táhla?

Dík za odpovědi
Jarouš 1.0 VVTi, rok 2004, 5D, světle modrý
Ičo
Řidič

Příspěvek od Ičo »

nenapisal si rok vyroby yarisa :D ja mam prvy model po facelifte,central mam sice od vyroby,ale vyberal som tycky,co viedli hore ku cudlikom...
tapacira su velmi jednoduche,zhodis ich behom par sekund... skrutka v madle dveri,pod packou otvarania dveri,par plastovych spon a uz len vycvakat...
jarous350
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarous350 »

Diky, o vikendu se na to vrhnu. Jinak rok vyroby je 2004, je v podpisu.
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

pokud máš kličky stahování oken tak mají takovou drátěnou pojistku, šroubovákem pod kličku jde vycvaknout
jarous350
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarous350 »

Parada, diky moc, central uz centraluje, investice 500Kc za to urcite stala. Jinak asi nejvetsi chytak byla na zadnich dverich ta klicka na stahovani oken, k te spone nic moc pristup. Pak jsem ale koukal na to jak to funguje a ono by to melo jit stahnout i trochu vetsi silou bez vycvakavani.
vajdan
Člen Týmu

central na YARISe r.v. 2007

Příspěvek od vajdan »

V servisu u pana Toyoty v Havířově povídali, že do novějších YARISů již není možno montovat neoriginální centrály... (u starších modelů to údajně šlo...) Máte někdo zkušenost s montáží centrálu u novějšího typu?
Yaris BaseCool 1litr (skoro...)
muco
Věčnej rejpal

Re: central na YARISe r.v. 2007

Příspěvek od muco »

Je to možné..(?)
Ale ja by som tomu na prvý krát určite neveril-konzultoval by som to skôr nejakým autoelektrikárom(keďže do toho ja nevidím). Keby to takým spôsobom robila veškerá značka aut,tak by asi výrobcovia centralov skrachli.
Okrem iného-čo sa nedá dnes urobiť,ak je človek od fachu a je šikovný (možno kecám-ale neverím tomu,že by to tak bolo)...
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
chavi
Člen Týmu

Příspěvek od chavi »

Do rodiny nám přibyl Yarísek s výbavou BASE, velmi mě sklamalo že nemá centrál. Mám docela dobré zkušenosti s montáží UNI centrálu, ale do Yariska se mi to moc nechce dělat. Na kolik příjde taková montáž v Toyotě?
nebo nejde koupit org. centrál a domontovat doma?

diky
Yaris 2007
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

chavi píše:Do rodiny nám přibyl Yarísek s výbavou BASE, velmi mě sklamalo že nemá centrál. Mám docela dobré zkušenosti s montáží UNI centrálu, ale do Yariska se mi to moc nechce dělat. Na kolik příjde taková montáž v Toyotě?

diky
Toyota dodatečně montuje centrál META, ale přijde to na děsný prachy (i když mě to vyšlo velice levně). Chce to hodit dotaz a uvidíš.
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
chavi
Člen Týmu

Příspěvek od chavi »

T.Y.N.G. píše:
chavi píše:Do rodiny nám přibyl Yarísek s výbavou BASE, velmi mě sklamalo že nemá centrál. Mám docela dobré zkušenosti s montáží UNI centrálu, ale do Yariska se mi to moc nechce dělat. Na kolik příjde taková montáž v Toyotě?

diky
Toyota dodatečně montuje centrál META, ale přijde to na děsný prachy (i když mě to vyšlo velice levně). Chce to hodit dotaz a uvidíš.
Ahoj, to je on?:
http://www.setech.sk/content/show/45
prijde mi to jako čína, kterou jsem montoval do par aut, dela strasny kraval, ale zatim funguje spolehlive.
http://www.aukro.cz/item986134758_centr ... adaci.html

Ten z Toyoty je i na 5. dveře?

diky
Yaris 2007
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

chavi píše:
T.Y.N.G. píše:

diky
Ahoj, to je on?:
http://www.setech.sk/content/show/45
prijde mi to jako čína, kterou jsem montoval do par aut, dela strasny kraval, ale zatim funguje spolehlive.
http://www.aukro.cz/item986134758_centr ... adaci.html

Ten z Toyoty je i na 5. dveře?

diky
Nevím, jestli je to on, motory mají všichni stejný ŘJ jsem neviděl :?
Hlučnost? Měl jsem u jiného auta z centrál od Jablotronu a hlučný to bylo podobně.
Ano, mám to i v 5-tých dveřích.
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
jarous350
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarous350 »

Ten z odkazu z Aukra je presne ten, ktery jsem kupoval ja. Je to teda jenom na 4 dvere. Funguje paradne, ze by byl hlucnejsi nez jine centraly mi neprijde. Dalkove ovladani funguje spolehlive i na vetsi vzdalenost a odezva je okamzita. Za 5 stovek jsem tolik parady zdaleka necekal.
chavi
Člen Týmu

Příspěvek od chavi »

namontoval jsem si central od MOLPIR (slovensko), vysel na 4200 s kompet pripravou na Yarisa, na 5 dveri. Zatim maximalni spokojenost.

Kdyby nekdo si nevedel poradit s montazi centralu, nebo demontazi plastu a tapecirungu, rad poradim ;-)

hezky den
Yaris 2007
Odpovědět

Zpět na „Yaris“