sama brzdí

vše ohledně modelové řady Celica
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Mimochodem, jak má tahle verze Celicy udělané uložení těch vodících čepů?
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

Jimmi píše:Mimochodem, jak má tahle verze Celicy udělané uložení těch vodících čepů?
na dvou šroubech
ted spíš bojuju s tim abych nekde do pátku sehnal sadu těsnění
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Na dva šrouby jsem se opravdu neptal :D

Jde mi o to, jestli je tam nějaké gumové lůžko s prachovkou jako u Corolly, nebo něco jiného. Třeba kov na kov jako u Favoritu a tak.....
VAZ 2103 1500/49kW bílá
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

Jimmi píše:Na dva šrouby jsem se opravdu neptal :D

Jde mi o to, jestli je tam nějaké gumové lůžko s prachovkou jako u Corolly, nebo něco jiného. Třeba kov na kov jako u Favoritu a tak.....
mi bylo divný že bys chtěl zrovna tuhle dopověď :D
mno sou tam prachovky, ale co je uvnitř zatim nevim, dokud nebudu mít novou sadu těsnění tak to nechci rozebírat
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Já mám právě podezření, že základní princip bude stejný jako u Corolly. Tam jsou ty čepy uložené v pryžovém lůžku s prachovkou (samotný čep má na konci ještě gumový o-kroužek). To lůžko je ve třmenu drženo kovovou pružinkou. A jediná závada na brzdách u mé Corolly za celou dobu provozu spočívala právě v tom, že ta prachovka praskla, pružinka se "odpařila", gumové lůžko vypadlo ze třmenu a následně čep dosedl kov na kov a přestal čepovat (třmen začal trvale brzdit). Pístek ale fungoval dál. Přesto je pak ale asi vhodné udělat malou generálku a ty gumičky vyměnit všechny, aby si člověk ušetřil další rozebírání.
Pokud by to u té Celicy bylo jinak, tak se omlouvám za vnášení zmatku.

P.S. Pamatuju si Tě doufám dobře, Garfielde, byl jsi taky tenkrát na Smíchově v té hospodě na toyoťáckém pivním minisrazu.....?
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

co si pamatuju z 2,0 tak je v tom pouzdru zalisovyny silonovy pouzdro a v nem jeszi uz jen ten ocel. cep

bratrovi se to pouzdro nejak vyhralo ( nebo zkurvilo ) a ani po dukladnem vycisteni to v tom pouzdre proste nechtelo klouzat tak jsme musely vymenit trmen
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

tak už je to zase OK, sada všech gumiček na předek stála necelejch 500, dostat pístky ven byl oser, ale jak mi poradil Mates, vytlačil sem ho vazelínou pomocí mazničky, nevim v čem byla chyba, ale je fakt že pístky byly docela dost zatuhlí, vyměnil sem i brzdovku a aspon očistil a nastříkal třmeny

Jimmi: tak ty posuvný pístky jsou kov na kov(+ vazelína) a zároven je drží ty pryžový těsnění
Obrázek
Pavel Liška
Věčnej rejpal

sama brzdí

Příspěvek od Pavel Liška »

Levé přední kolo začalo stále brzdit,tak jsem to ráno rozhodi a byl trochu zrezlý pístek na vnější straně.Lapovák odstranil korozi a pístek vypadá bez porušení povchu.Druhá strana ok,ale pod manžetou je tmavé medium neznámé konzistence,které na přidřeném pístku již nebyla.Dal jsem tam zřemě "plastiskou" vazelínu,kterou jsme používali na brzdové válce v prvovýrobě na tatrovky.Po aplikaci na třmeny funguje dobře i po zimě,ale nevím co vyvede pod manžetou pístku,nenašel jsem na plechovce štítek,tak neznám bod varu.
Odpovědět

Zpět na „Celica“