Vyuziti Yarise
Vyuziti Yarise
Zdravim, chystam se kupovat auto. Jsem student a premyslim o Toyote Yaris 1,0 rv. 2000. Auto bych chtel vyuzivat ve meste ale podivalo by se kazdy tyden i na dalnici. Docela se bojim jak to Yaris zvladne. Muze mi nekdo prosim popsat sve zkusenosti s Yarisem an dalnici. A jeste nevim jak moc si muzu dovolit auto nalozit, protoze se bojim kdyz tam napr. budou 4 dospeli a zavazadla tak mam obavy aby to auto zvladlo.
koupě auta....
Když přemýšlíš o koupi auta, tak jsi dost bohatý. Protože auto jsou zcela a bez náhrady vyhozené peníze.
Ale kup si radši 1.3 Yarise. Ten uveze 4 dospělé a 4 malá zavazadla i po dálnici. A pokud pojedeš kolem 110km/h tak i s rozumnou spotřebou.
Ale kup si radši 1.3 Yarise. Ten uveze 4 dospělé a 4 malá zavazadla i po dálnici. A pokud pojedeš kolem 110km/h tak i s rozumnou spotřebou.
Back in Czech.
-
- Člen Týmu
dálnice
Projel jsem si D1 ve třech lidech a velkým nákladem, tipoval bych 400 kg celkem. Mám 1.0 a na dálnici jsem jel bez problémů 130. Jediný problém byl na dlouhých větších stoupáních, kde asi nad 120 km/h nechtěl yaris moc zrychlovat. No ale doma jsem zjistil že mám kobereček, který brání stisknutí plynu až na podlahu tak si myslím, že to bylo spíš tím.
Brácha jel s tímto yarisem ve čtyřech lidech něco nad 150 .. já teda nemám až takovou odvahu. Výkonu má yaris dost, horší je to z odhlučněním.
Brácha jel s tímto yarisem ve čtyřech lidech něco nad 150 .. já teda nemám až takovou odvahu. Výkonu má yaris dost, horší je to z odhlučněním.
- Tequilla
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem 4 roky 1.0 Yarise. Super auto do města, na světlech neměl nikdo šanci...Na dálnici je těch 130 ještě snesitelnejch, jinak odhlučnění při vyšších rychlostech nic moc. Od zhruba 150km/h mi začalo pískat těsnění u okna spolujezdce. Bývá tam nějaká mezera a ten problém jsem neměl zdaleka sám. Člověka to dokáže dost vylekat, když to uslyší poprvý.
Jednou jsem nerozvážně zkoušel, kolik se s ním dá jet max. a dostal jsem se nad 180 km/h podle GPS. To jsem ale ještě vážil o 30kg míň a nebrzdil mě pud sebezáchovy. V tý rychlosti začíná být řízení i dost nestabilní...
Jednou jsem nerozvážně zkoušel, kolik se s ním dá jet max. a dostal jsem se nad 180 km/h podle GPS. To jsem ale ještě vážil o 30kg míň a nebrzdil mě pud sebezáchovy. V tý rychlosti začíná být řízení i dost nestabilní...
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP 
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova

Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen

http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
Yarouše 1,0 jsem si koupila před půl rokem (RV 2009), na dálnici bez většího naložení a obsazenost 2 dospělými lidmi, dle tachometru max. rychlost 176. Konstantně dle tacho rychlost 140 žádný problém, jen chvíli trvá, než se rozjede. Při rychlosti do 130, spotřeba v rozmezí 4,8 - 5.1 l.
Ve městě nemá konkurenci, rychlý start, směšná spotřeba. Za sebe můžu jen doporučit.
Ve městě nemá konkurenci, rychlý start, směšná spotřeba. Za sebe můžu jen doporučit.
Re: Vyuziti Yarise
jezdim s yarisem podobne - pres tyden po meste (jak uz psali ostatni - parada, na krizovatce bezkonkurencni, spotreba minimalni) a o vikendech na dalnici delsi trasy (160 km) - a neni problem jet velmi svizne, je to ale znat na spotrebe...Yarisecek píše:Zdravim, chystam se kupovat auto. Jsem student a premyslim o Toyote Yaris 1,0 rv. 2000. Auto bych chtel vyuzivat ve meste ale podivalo by se kazdy tyden i na dalnici. Docela se bojim jak to Yaris zvladne. Muze mi nekdo prosim popsat sve zkusenosti s Yarisem an dalnici. A jeste nevim jak moc si muzu dovolit auto nalozit, protoze se bojim kdyz tam napr. budou 4 dospeli a zavazadla tak mam obavy aby to auto zvladlo.
Jenze, byt ma yaris prostor dost velky, resp. spis dobre variabilni, nedovedu si predstavit ho nalozit 4 dospelymi (jako jde to, ale ne na delsi trasu a neda se rozhodne mluvit o nejakem extra pohodli) a zaroven zavazadly 4 osob, zvlast, pokud by kazdy mel mit svuj vlastni kufr nebo batoh, tolik mista tam na ty zavazadla v kufru proste neni, je-li lavice posunuta pro pohodli prepravovanych osob dozadu...
Podle mne jsou optimalnim maximem 3 lide a bagaz... Motor, netreba mit obavy, v pohode to zvlada...
Co me spis stve kdyz jedu po dalnici je to, ze obcas "vetsi auta" maji tendenci yarise prehlizet. Stalo se mi to behem posledni doby asi dvakrat a podle nasledne reakce tech ridicu to nebyla jejich bezohlednost, ale spis mrtvy bod zrcatka nebo mozna nepozornost - mate s tim nekdo taky zkusenosti? Premyslel jsem, jak yarise vic "zviditelnit", ale nic rozumneho mne nenapada...

--
Desperado v.r.
Desperado v.r.
No spíš bych to viděl na řidiče co neuměj používat zrcátka. Jako slepej úhel existuje a s tím se nic nenadělá, ale rozumnej řidič umí sledovat situaci na silnici i za sebou a mít přehled o ostatních účastnících, takže pokud nemyškuješ, tak o tobě musej vědět. Jinak jestli máš červené auto a nezapomínáš svítit, tak věř tomu, že víc pro svoje zviditelnění už udělat nemůžeš. Leda, že by jsi ještě troubil, ale pochybuju, že by ti lidé rozuměli jak to myslíš.
Jinak k tomu Yarisu. Já jezdím s 1,3L a i tohle auto když se naloží 4 lidma i bez zavazadel stratí výrazně na akceleraci. Ale samozřejmě kam potřebuju, tam dojedu, jen holt musí člověk počítat s tím, že nebude tolik předíždět. Co se týká zavazadel, tak ve čtyřech je v kufru místo maximálně tak na 4 batohy. Pokud by jsi chtěl na batohy víc místa, tak asi spíš zvolit Verso.
Jinak k tomu Yarisu. Já jezdím s 1,3L a i tohle auto když se naloží 4 lidma i bez zavazadel stratí výrazně na akceleraci. Ale samozřejmě kam potřebuju, tam dojedu, jen holt musí člověk počítat s tím, že nebude tolik předíždět. Co se týká zavazadel, tak ve čtyřech je v kufru místo maximálně tak na 4 batohy. Pokud by jsi chtěl na batohy víc místa, tak asi spíš zvolit Verso.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
nejpresnejsi je asi uvest dlouhodoby prumer a ten mam 5,4 l dle palubniho pocitace. Kdysi jsem to i pocital na skutecne spalenem benzinu a v realu to je o neco malo vice.
Na te dalnici, rozumnou rychlosti kolem 120 pri tom plnem nalozeni bych videl jako nejmensi prumernou hodnotu cca 6,5 l, spis ale vice...
Na te dalnici, rozumnou rychlosti kolem 120 pri tom plnem nalozeni bych videl jako nejmensi prumernou hodnotu cca 6,5 l, spis ale vice...
Yarisecek píše:jeste jsem se chtel zeptat kolik bere yaris na dalnici kdyz se jede kolem 110-130. trech lidech a nalozenej.
--
Desperado v.r.
Desperado v.r.
Ptát se na to jakou má auto spotřebu na dálnici mi přijde trochu zbytečné. Vždyť už jen když se koukneš do techničáku, tak tam máš spotřebu ve městě, mimo město a kombinovanou. Mimo město bude spotřeba vždy nejlepší, protože se dosahuje optimální rychlosti. Jinak u 1,3 je kolem 110km/h spotřeba tak 6,5l/100Km. Ale odpověz si na otázku, kde budeš s aute jezdit nejvíc? Ve městě a nebo mimo město.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999