Houpani otacek

nová modelová řada - nástupce Corolly
bizon
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

otáčky

Příspěvek od bizon »

No právě,logicky je studený motor-vysoké otáčky a postupně jak se motor ohřívá se otáčky snižují..a já musím mít zase ještě závadu navíc... bohužel musím napsat,že moje důvěra a nadšení pro tuto značku je momentálně na bodu mrazu,ale hlavně, že KVALITU MAME V GENECH... :?
Plextor
Věčnej rejpal

Příspěvek od Plextor »

Muzu te uklidnit, mluvil jsem se znemim dela Fordy (autorizovane) o nasem problemu maji s tim taky problemy a u hodne aut. U Toyoty o tom zatim neslyseli tak to bude jen u nas a mozna u par ktery ani nevedi ze to je problem. Tak zatim nestracim hlavu. Druhej kamarad zase delaj Skodovky jak uz jsem tady psal, tam to uz taky resili u par aut prehravali software v jednotkach a jelikos Skoda je Volkswagen tak neverim ze to taky neresili. Neobhajuju jen konstatuju co jsem se dozvedel.
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
bizon
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

otáčky

Příspěvek od bizon »

...já vím,že i ostatní značky mají problémy,konkrétně mému známému houpou podobně otáčky u Renaultu Scenic,ale je to staré auto a tak to neřeší...Toyota si ale image zakládala vždy na bezporuchovosti a tomu odpovídají i ceny jejich aut,které nejsou nejnižší...Já mám už druhou Corollu...první jsem měl 13let bez jakéhokoliv problému,teď s ní jezdí dál moje sestra třetím rokem-bez problému a proto jsem si koupil opět tuto značku a byl přesvědčen,že u Toyoty zůstanu navždy,pro její bezporuchovost..Když jsem kupoval první Toyotu tak hodně lidí říkalo-za tolik peněz tak ošklivé auto??,..a mě to zezačátku docela mrzelo,ale postupem času, kdy ostatní začali řešit nejrůznější závady,tak už neříkali ošklivé auto,ale -Ty pořád jezdíš bez závad??..A já Corollku začínal milovat stále víc a měl radost z dobré koupě..Pro tuto vlastnost většina lidí kupuje Toyotu,ne pro image-na tu existují jiné značky...Pokud koupím Škodu,nebo Forda, tak mě to bude stát méně peněz a předpokládám, že dostanu i méně muziky-pak jsem i méně zklamaný,když se nějaká závada objeví...
...proto jsem nyní rozčarovaný,u mého vozu toto není první problém-první svolávačka byla kvůli polohování nastavení volantu,potom mi měnili tyč řízení,další svolávačka na plyn.pedál,teď zase otáčky...takže asi tak...
Naposledy upravil(a) bizon dne pát 19.03.2010, 05:48, celkem upraveno 2 x.
Plextor
Věčnej rejpal

Příspěvek od Plextor »

Plne te chapu taky jsem mel Corollu E12U tri roky a nic byla super a do tet jezdi bez problemu, ale kdyz koukam kolem sebe u me na chate ma pan Picaso prijel na chatu a z chaty ho vezla odtahovka proste nenastartoval neco v motoru, znema ma Punto, kdyz prezouvala na zimaky tak si vsimli ze na brzdicich vysej srouby, byly strzeny, po 4 letech k.o. vejfuk. Porad ji tam sviti nejaka porucha, uz davala druhou baterku a kdyz jsou velky mrazy tak ji to nejak nechyta, jezdej raci druhym autem. Dalsi ma Hundaje po trech letech odeslo naftove cerpadlo a zhavici svicky, tet silenbloky na stabilizatoru. A to bych mohl psat dale, ty svolavacky beru jako peci o zakaznika, delaj to vsichni me zatim Auris nikde nenechal viset a nic jsem do nej nekupoval mam garance komplet i z materialem gratis. Vim ze by to mohlo bejt lepsi.
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
bizon
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

otáčky

Příspěvek od bizon »

Utekl nějaký čas a tak píšu další poznatky ohledně houpání otáček...

..auto jsem měl za posl.2týdny třikrát v servisu,jelikož zastoupení Toyoty chtělo vždy načíst další a další údaje,při různých režimech...při druhé kontrole mi preventivně vyčistili škrtící klapku a houpání se zmírnilo,zároveń se mi snížily i ty vysoké otáčky motoru na volnoběh,no a teď když se oteplilo a zkouším navodit stejnou situaci s puštěným topením atd. to nehoupe vůbec...nicméně jsem se dnes po převzetí vozidla ptal mechaniků na to, co všechno dělali abych sem mohl napsat nějaké poznatky a bylo mi řečeno,že zatím pouze vyčistili tu klapku(prý byla jen nepatrně znečištěná) no a že jinak jen načítali a posílali ty data...Je ale prý pravděpodobné,že to,že se houpání zmírnilo souvisí i s tím,že se již udělalo venku teplo,tak že jsou tím pádem jiné podmínky než v zimě...Jsou z toho docela nešťastní,že všechny hodnoty co naměřili jsou v pořádku-a bude se dál čekat na vyjádření ze zastoupení Toyota,...ale je pravděpodobné,že se tento problém odloží až zase na zimu,kdy budou podmínky při kterých se tato závada projevuje...ještě mám rok záruku,tak mám být prozatím klidný...

A abych nezapoměl,prý není moc dobré se řídit těma šipkama co se rozsvěcují kdy řadit!!..Motor je pak většinou podtočený-což mi bylo hned jasné od nového vozu,kdy šipky signalizovaly, abych jezdil ve městě na pětku 50km/h...pak to samozřejmě špatně spaluje a zasírá to jak tu škrtící klapku ,tak i lambda sondy a může to dělat potom nejaké krpy..Občas je dobré motor trochu protáhnout ve vysokých otáčkách,ale to je stará známá věc,píšu to jen pro info o těch signal.šipkách-měli by je podle mě úplně zrušit!!..takže to je prozatím vše co se zjistilo,no a nejspíše se uvidí zase v zimě,jestli budeme pokračovat v bádání nad přetrvávajícím problémem... :?: :idea:
Naposledy upravil(a) bizon dne pon 29.03.2010, 17:31, celkem upraveno 2 x.
petervop
Člen Týmu

Příspěvek od petervop »

Samozrejme ja si tie šípky nevšímam, len ma znervózňuju, ja radim podľa seba ako sa mi to zdá najvhodnejšie ( určite nie je najvhodnejšie radiť pri 50km/h na 5-tku ). A zdá sa mi, že si počitač pamätá režim jazdy a akoby podľa toho upravoval tie šípky resp. mení akoby výkon motora. Niekedy mám totiž pocit akoby ťahal lepšie inokedy slabšie. Neviem čím to je, možno len subjektívne.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Ty sipky nejsou uplne spatne...
Nejsem nejaky vikendovy jezdec, kdyz mne to chytne, tocim to skoro az na omezovac, ale na druhou stranu, kdyz jedu po meste a nespecham, neakceleruji, tak ten motor 55 na 5tku umi krasne jet...neni to jak stare auta, ktere musely mit aspon 2tis otacek, Auris si pekne precasuje saci i vyfukove ventily a krasne jede ikdyz ma motor 1500-1600 otacek...samozrejme je nesmysl v tehle otackach dat plyn na podlahu a akcelerovat, ptz kdyby motor mohl, tak vyskoci z auta a da ridicovi facku, na udrzovaci tempo je to ale idealni, po rovince...
Co se tyka rozsviceni kotrolek, je to taky podle intenzity zmackuti plynoveho pedalu, cim vic na to slapes, tim pozdeji ukazuje okamzik prerazeni...
Zda se mi, ze tam je i cidlo na naklon auta, ptz v kopci to chce radit, podrazovat idkyz mas trebas 3tis otacek a pro poklidnou jizdu zatah staci :)
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Auris“