T 23 - nejde řadit zpátečka - už to někdo řešil? Vyřešeno!

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
zejdy
Manager Týmu

T 23 - nejde řadit zpátečka - už to někdo řešil? Vyřešeno!

Příspěvek od zejdy »

Bez sebemenšího varování najednou nejde řadit zpátečka. Všechny ostatní rychlosti naprosto normálně, lehce. Po kontrole lanovodů a jejich uchycení nikde žádná zjevná závada, žádné vůle, žádný vypadlý čep, nic. Ručně za "domeček řazení" ( control shift lever ) na převodovce jde zpátečka zařadit normálně, tudíž to vypadá, že převodovka je v pořádku a závada je na řadícím mechanizmu. Lanový řadící mechanizmus "nedomáčkne" domeček tak, aby šla zpátečka zařadit. Je možné, že by bylo tak vytahané "shift" lano? Bohužel ale není nic nikde vidět. Už se s tím někdo setkal?
A jen pro srandu - lano stojí v Toy přes 12 tisíc!!!!
Naposledy upravil(a) zejdy dne ned 28.03.2010, 14:27, celkem upraveno 1 x.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Předpokládám že ty zajišťovací podložky lanovodu jsou na svém místě? A ty nemáš u řadičky serizovaci šrouby?
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
zejdy
Manager Týmu

Příspěvek od zejdy »

Všechny podložky na svém místě a seřizování nikde žádné!!!
zejdy
Manager Týmu

zpátečka

Příspěvek od zejdy »

Tak po dlouhém bádání jsem na to přišel - zdvihací lanovod měl pod prachovkou zlomené umělohmotné vodítko - je to teda moje dílo ( chlapsky přiznávám ), ale už jsem na to zapomněl a přidrátování vydrželo rok a půl. No ale teď mne to vypeklo - lano se místo aby řadilo zpátečku ohnulo a nedotlačilo kulisu do správné pozice. Ohnutí brání právě ta umělohmotná trubička.
Takže jestli je někde nějaký lanovod na prodej - nepoškozený - uvítám. I mohu přijet a a vymontovat si ho.
Odpovědět

Zpět na „Celica“