Klepání - převodovka
Klepání - převodovka
Zdravím všechny, mám problém s Toyotou Yaris, r.v.2008, 1,0l.,najeto 11 tis. Problém je v tom, že po nastartování a zařazení neutrálu a puštění spojkového pedálu, začne něco klepat. Po opětovném sešlápnutí spojky klepání zmizne. Děláto při zahřátém i studeném motoru. Nevím jestli to bude spojka nebo spíše převodovka. Protože je auto v záruce tak jsem jel do servisu a tam mi řekli, že je to normální. Klepání mě ale pořád znervoznovalo a proto jsem navšívil další značkový servis, kde mi řekli, že to není na reklamaci, ale že je to dost slyšitelné. Nakonec mi sdělili ať si zítra zavolám co s tím budou dělat. Asi ten servisní technik, který je vyškolen
nevěděl co s tím a musel se poradit. Jsem zvědavý co bude zítra. Jestli má někdo stejný problém tak mi napište nebo poradte. Samozřejmě jsem se ptal i jiného technika z jiné automobilky, který mi sdělil, že by to mohla být uvolněná hřídel v převodovce. ?

Yarise mám koupeného v Toyotě Tsusho v H.K., kde mají i servis, takže kdyby byl nějakej problém, tak bych to řešil přímo v tom servisu. Navíc je v tom servisu na příjmu konkrétní člověk se kterým vždy jednám. Nevím jak by na mě koukali, kdybych jel např. do Pardubic a reklamoval to v servisu tam, ale myslím si, že tady v H.K. maj za moje auto jakousi osobní odpovědnost. Třeba se úplně pletu, ale myslím si, že při reklamaci to je důležitej faktor. No a druhá věc je ta, že po každém servisu co se u nich prováděl volala později operátorka a zjišťovala mou spokojenost se servisem. Kdyby si zkusili v tom konkrétním servisu vůči mě nějakou neférovost, tak bych je v první řadě nabonzoval té operátorce a popřípadě bych si stěžoval dále. Neznám sice přesně hierarchii v rámci servisů, respektive kdo je nadřízený tomu mému servisu v H.K., ale minimálně je tam nějakej ředitel. A předpokládám, že v Praze je hlavní sídlo Toyoty v ČR. Jako první bych tedy doporučil, pokud máš takovýto svůj servis tak tam naznačit decentně, ale jasně, že se současným stavem závady nejsi spokojen a že požaduješ nápravu. Pokud by to nepomohlo ústně, tak nastoupit s písemnou stížností a nechat si potvrdit na kopii její převzetí, protože s tou potom může mávat na vyšších místech. No úplně poslední instance je poslat dopis Toyodovi do JP a počkat.
Prostě si myslím, že protivnej člověk se spíš něčeho domůže, než dobrák, kterej jen mlčí.

Prostě si myslím, že protivnej člověk se spíš něčeho domůže, než dobrák, kterej jen mlčí.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Takže další značkový servis zjistil vůli v ložisku spojky zítra tam jedu a bude se objednávat ložisko tak jsem zvědav jak dlouho to bude trvat a za jak dlouho to opraví. Já jsem si myslel, že v TOYOTĚ jsou vyškoleni odborníci, ale když v jedné řeknou , že je to normální a ve druhé, že je to ložisko tak už nevím co si mám o tom myslet. No je třeba opravdu vybrat kvalitní servis.
TROCHU vám popletiem "mozgy " ak dovolíte...
V r. 2007 som mal Chevrolet kalos(r.v.2006,takže ešte v záruke) -mal som ten istý problém...Nepomohla výmena ložiska,ani výmena všetkých ložisk v prevodovke-proste je to konštrukčná "vrodená vada"..
-velmi známa vec medzi daewaakmi-dllllho sme to na fore rozoberali.Ak sa ti chce-čítaj..
http://www.chevroletclub.cz/viewtopic.p ... sko+spojky
Nasralo ma to a predal som ho...
Apropoo-strýko má Daewoo Nubiru -kupovanu fungl.r.v. 1997 a má ho až do dnes.Robilo mu to od začiatku a robí mu to do dnes...........
V r. 2007 som kupil ford fiestu(fungláč -z obchodu!!!!!)-ten istý problém,len trochu hlbší zvuk bol pri tom. Otázka znela-je to normálne?-v servise odpovedali,že su dnes robené spojky (zabudol som na aký systém) a je to prirodzené na dnešné moderné niektoré autá(väčšiny).
Tak..a teraz k yarisovi:
Samozrejme mi to nedalo a započúval som sa aj do yarisa pri pustení spojky.Záver bol taký,že sem-tam som aj v yarisovi toto započul-NERIEŠIM to od istej doby

V r. 2007 som mal Chevrolet kalos(r.v.2006,takže ešte v záruke) -mal som ten istý problém...Nepomohla výmena ložiska,ani výmena všetkých ložisk v prevodovke-proste je to konštrukčná "vrodená vada"..

http://www.chevroletclub.cz/viewtopic.p ... sko+spojky
Nasralo ma to a predal som ho...
Apropoo-strýko má Daewoo Nubiru -kupovanu fungl.r.v. 1997 a má ho až do dnes.Robilo mu to od začiatku a robí mu to do dnes...........
V r. 2007 som kupil ford fiestu(fungláč -z obchodu!!!!!)-ten istý problém,len trochu hlbší zvuk bol pri tom. Otázka znela-je to normálne?-v servise odpovedali,že su dnes robené spojky (zabudol som na aký systém) a je to prirodzené na dnešné moderné niektoré autá(väčšiny).
Tak..a teraz k yarisovi:
Samozrejme mi to nedalo a započúval som sa aj do yarisa pri pustení spojky.Záver bol taký,že sem-tam som aj v yarisovi toto započul-NERIEŠIM to od istej doby

Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid