Ahoj všem.
Mám takový malí drobný dotaz pro znalé. Auto přivezeno z Německa. Zjistil jsem, že předchozímu majiteli byla prodloužena záruka o dva roky 3+2. Asi na základě pravidelného servisu v Toyotě.
Platí ta záruka i tady u nás v jakékoli Toyotě, nebo jen v autosalonu(DE), kde byla koupena?
A ještě jedna věc. Neostřikuje mi zadní stěrač. Není to nějaká známá závada nebo musím lézt po trubičkách a hledat chybku?
Díky
Záruka Avensis
- Mirek-Langr
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Záruka Avensis
Toyota Avensis kombi 2.2 D-CAT
Řekl bych, že jen v Německu:
http://www.toyota.de/kundenservice/car_garantie.aspx
http://www.toyota.de/kundenservice/car_garantie.aspx
- Mirek-Langr
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Prodloužená záruka platí pouze v Německu a to v konkrétním servisu který ji poskytl. Pro případ nějaké větší závady a její reklamace v onom servisu doporučuji, aby servis byl prováděn v Toyota servisu ve lhůtách stanovených výrobcem. Samozřejmě musí být potvrzen v servisní knížce.
Dcera to má obdobné se Škodou Octavií a běžný servis jí provádějí v Čechách ale závadu motoru reklamovala v D. Oprava provedena zdarma v prodloužené záruce.
Dcera to má obdobné se Škodou Octavií a běžný servis jí provádějí v Čechách ale závadu motoru reklamovala v D. Oprava provedena zdarma v prodloužené záruce.
- Mirek-Langr
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Stručně řečeno, dealeři v Německu nabízí za příplatek možnost prodloužení záruky o 2 roky a 50.000 km, což u běžných aut znamená záruku 5 let nebo 150.000 km a u hybridního Priusu až 10 let nebo 200.000 km. Je to řešeno přes německou pojišťovnu. Někteří dealeři to dávají zákazníkům i zdarma v rámci různých akcí apod.Mirek-Langr píše:No německy moc neumím, ale auto mám 08/2005 záruka do 08/2008 a mám k tomu papír ze servisu a tam píšou o prodloužení záruky o dva roky a to do 07/2010. Já se jen ptám kdyby se něco stalo, tuk tuk, doufám, že se nic nestane
Ne, v CZ ani SK to možné není. Je to možné pouze v civilizovaných státech jako Německo, Itálie, Velká Británie apod. kde to platí už tuším více než 10 let (kamarád má Corollu z roku 2002 z Itálie a na ni byla taky záruka 5 let/150.000 km).Craken píše:a v SK alebo CZ nie je mozne si kupit predlzenu zaruku?
A byl to autorizovaný prodejce nebo nezávislý prodejce ? Někteří nezávislí prodejci vozí Toyoty z USA nebo Německa a pak na ně tu 5 letou záruku dávají (např. Auto Duba).PaPa píše:tak to nesouhlasím, mě prodloužená záruka v CZ nabídnuta byla, ale od dealera, což mě nenaplňuje jistotou, takže jsem to nevzal, ale být to navázáno přímo na importéra, tak to byla zajímavá cena (už se mi to nechce hledat, je to cca 7 měs. zpět)