Kontrolka se pak rozsvítila ještě asi 2x, vždycky po tankování. Jednou sem ji resetoval podle návodu na netu, podruhé zhasla po týdnu sama a od té doby je klid

No kvuli tomuhle jsem nejvic zvedav jak si TOY povede nadale, protoze po tech verejnych provarech o vadach TOY stroju a po tom co se pan Toyoda hanebne omlouval pred americkym kongresem, uvidime nakolik vezmou za sve jeho slova o upevneni kvality...(ktera pry sla stranou ve prospech marketingu). Opravdu jsem zvedavTequilla píše:Holt důsledky globalizace a šetření nákladů na výrobu, případně snaha o dodržování debilních norem ekoteroristů vede k tomu, že pořádnýho motoru už se v nových autech nedočkáme.
Katalyzátor tam máš...oproti MR2 ale nemáš na svodech předkatalyzátory. Tím pádem ti nehrozí, že se z předkatalyzátorů dostane keramika zpátky do motoru a motor poškodí. Když se ti vysype kat, tak ho holt nahradíš jen průchozí trubkou a jezdíš v klidu dál. Ten kat je tam jen kvůli emisím a bursíkovým spolufanatikům, dávat 24000 za nový kat z Toyoty opravdu nemá smysl.Lucinka píše:Já mám motor taky po GO, ale katík i lambdu jsem měla podle kluků v pořádku. Mimi ale v některých situacích vydává divné zvuky, a tak jsem se chtěla zeptat, jestli kdyby ten kat v pořádku nebyl, jestli by to tomu motoru mohlo ublížit. Tequilla psal, že je to jen u MR2 tak jsem se chtěla zeptat, jaký v tom je rozdíl. Jinak v poslední době mi na volnoběh někdy začnou lítat otáčky od 500-700 po 1200 a mimi škytá, jako by se dusila. Jednou se mi to stalo zrovna kyž jsem zaparkovala a mohla jsem tedy počkat jestli motor vážně chcípne, ale nestalo se tak. Nevíte čím by to mohlo být?
Ono s těma poruchama to nebude až tak horký, jak média prezentovala (prodej amerických kár šel dlouhodobě do kopru, tak si proti toyotě museli rychle něco vymyslet a začít proti ní štvát). Teď ten problém s brzdama u Priusů...se ukazuje, že největší problém nastal mezi volantem a sedačkou a ti redheadi šlapali místo na brzdu na plyn.Kysi píše:No kvuli tomuhle jsem nejvic zvedav jak si TOY povede nadale, protoze po tech verejnych provarech o vadach TOY stroju a po tom co se pan Toyoda hanebne omlouval pred americkym kongresem, uvidime nakolik vezmou za sve jeho slova o upevneni kvality...(ktera pry sla stranou ve prospech marketingu). Opravdu jsem zvedav
no nevím kde jsi s tím byl,ale ten u koho jsi byl,tak já bych mu nevěřil. Důvod je tvrzení o špatné svíčce. Jen doufám že to nebylo v autorizaku. Nebudu se tu rozepisovat o základech diagnostiky obd 2,ale princip je takový že v ecu jsou určitá data,jednotka má předem definované vstupní signály dle kterých rozhoduje a počítá. Takže i pozná dvě věci. Čeká zápal na válci číslo 1. Nedojde k němu. A jsou 3důvody. 1. Nedojde k jiskře z důvodu vadné zapalovaci cívky ecu vyhodí primární chybu P0301 a sekundární chybu vadné cívky. Ecu totiž sleduje jak primár tak sekundár zapalovaci cívky,protože tvůj a většina dnešních motoru používá cívku pro vajec. Takže chyba 2. Nedojde k jiskře primární chyba P0301 a jelikož na primarů cívky napětí je,na sekundáru dojde k indukci napětí o čemž ecu ví tak jako sekundární chybu vyhodí svíčku. Chyba 3. Opět to samé ale chyba pouze primární P0301. Sekundární chyba žádná. A to je ten problém komprese a směsí. Vše pracuje jak má ale ve válci byla tak chudá směs že nedošlo k zápalu. Jednotka dle čidla klepání vyhodnotí závadu. Kdyby dostala od lambda sondy informací o chudé směsí tak vyhodí i sekundární chybu směsí. Jenže motor má pouze 1ls pro řízení směsí kam ústí všechny větve výfukového traktu a tak nedokáže díky ostatním válcum rozeznat sekundární chybu. Je to dost srozumitelné? Jak velká byla komprese motoru a rozdíly na jednotlivých válcich.?HBOSS píše:Uuuf,tak sem měl auto na prohlídce a zároveň na opravě a jak mi Libor poradil,nechal jsem si zkontrolovat kompresi a vše mám v pořádku,výpadky na třetím válci způsobila vadná svíčka.Tak jsem rád,že se špatné předzvěsti nevyplnily
Ne ne,v autorizáku to nebylo,tam se moc nehrnul,protože když sem tam byl poprvý,tak mě ani neupozornili,že by to mohl bejt problém a říkali ať v kllidu jezdim,že se to možná objeví znova,možná ne.Jinak tam prý byla mechanická závada na svíčce,už má taky nějakej rok to autolibor12 píše:no nevím kde jsi s tím byl,ale ten u koho jsi byl,tak já bych mu nevěřil. Důvod je tvrzení o špatné svíčce. Jen doufám že to nebylo v autorizaku. Nebudu se tu rozepisovat o základech diagnostiky obd 2,ale princip je takový že v ecu jsou určitá data,jednotka má předem definované vstupní signály dle kterých rozhoduje a počítá. Takže i pozná dvě věci. Čeká zápal na válci číslo 1. Nedojde k němu. A jsou 3důvody. 1. Nedojde k jiskře z důvodu vadné zapalovaci cívky ecu vyhodí primární chybu P0301 a sekundární chybu vadné cívky. Ecu totiž sleduje jak primár tak sekundár zapalovaci cívky,protože tvůj a většina dnešních motoru používá cívku pro vajec. Takže chyba 2. Nedojde k jiskře primární chyba P0301 a jelikož na primarů cívky napětí je,na sekundáru dojde k indukci napětí o čemž ecu ví tak jako sekundární chybu vyhodí svíčku. Chyba 3. Opět to samé ale chyba pouze primární P0301. Sekundární chyba žádná. A to je ten problém komprese a směsí. Vše pracuje jak má ale ve válci byla tak chudá směs že nedošlo k zápalu. Jednotka dle čidla klepání vyhodnotí závadu. Kdyby dostala od lambda sondy informací o chudé směsí tak vyhodí i sekundární chybu směsí. Jenže motor má pouze 1ls pro řízení směsí kam ústí všechny větve výfukového traktu a tak nedokáže díky ostatním válcum rozeznat sekundární chybu. Je to dost srozumitelné? Jak velká byla komprese motoru a rozdíly na jednotlivých válcich.?HBOSS píše:Uuuf,tak sem měl auto na prohlídce a zároveň na opravě a jak mi Libor poradil,nechal jsem si zkontrolovat kompresi a vše mám v pořádku,výpadky na třetím válci způsobila vadná svíčka.Tak jsem rád,že se špatné předzvěsti nevyplnily
No, s největší pravděpodobností vítej do nechtěného klubu pos*anych motorů 1ZZ. Dělalo mi to to samé, asi kolem 2700 ot. kovový zvuk, jako by něco v motoru rezonovalo. Dělalo to pouze při zařazené rychlosti a mohl za to, co si pamatuju přidřenej VVTi člen a nefunkční VVTi ventil. Pokud byt to bylo zrovnatoto, tak s prací to máš kolem 10000,-. Otázkou ovšem je, proč se ten VVTi člen přidřel -> je ovládán tlakem oleje a bývá to vůbec první věc co se přidře, pokud je oleje málo / má malý tlak.TomAss píše:Tak nakonec se zdá že se motor asi pomalu loučí.Nerad bych to zakřiknul,ale teď už v něm začalo klepat(no klepat,spíš je to takové drnčení-chvíli sem myslel,že rezonuje nějaký plast).Projevuje se to mezi 2500ot.-3000ot. a to je ještě musím držet konstantně,při sebemenším přišlápnutí plynu,nebo když nohu sundám,tak se to ztratí.Když to držím na 3500ot.tak to slyšet neni a nezdá se mi že by to bylo přehlušené motorem,na neutrál to neni slyšet vubec,ani při oněch otáčkách.
Takže otázka zní,pokud je to co nechci ani vyslovit:Co stím aby to vyšlo na co nejmíň,popřípadě kolik to bude?......díky