STÍŽNOST NA XENON SVĚTLA
Tak si si vybral asi zle auto. Ja som mal napr. pred avensisom mondeo a tam sa vkuse nieco kazilo a to som ho mal 10000 km. Teraz mam na avensise 45000 co ho mam teraz ma 212000 a menil som huciace lozisko v na prednej naprave (40eur), jeden ventil co ovlada turbo (80eur),platnicky, olej, filtre, odtrhnute 2 stifty pri vymene kolesa, dostelovanie rucnej brzdy, žiarovky vpredu a 1ks vzadu, ale nemam 2,2 130 kw ten by som sa asi bal kupit kvoli FAP.
Ziarovku v prednom svetle vymenim za 5 minut a vzadu tiez, to sa minule kamarat cudoval stali sme pred domom a ja som popri tom ako sme sa bavili vymienal ziarovku a povedal mi ze on ju s druhym kamaratom na fiate bravo menili asi hodinu.
Ziarovku v prednom svetle vymenim za 5 minut a vzadu tiez, to sa minule kamarat cudoval stali sme pred domom a ja som popri tom ako sme sa bavili vymienal ziarovku a povedal mi ze on ju s druhym kamaratom na fiate bravo menili asi hodinu.
Mesačne mám v servise asi 90 zákaziek rôznych značiek a porúch, a to od doby kedy japonské auta boli Made in Japan100%. V súčasnej globalizácii nieje možné udržať sa na európskom trhu japan áut bez spoločných fúzii (Nissan -Renault, Mazda-Ford) alebo europských firiem dodávajúcich istý podiel súčiastok do prvovýroby Toyoty, no ver či never, Toyta je stejne zo všetkých bežných značiek aj tak najspoľahlivejšia. Aj tie spomínané svetlomety sú vyrobené v Anglicku, a plynové pedále z Priusu tiež vyrába nejaký pošuk v USA. Orig. nahr. diely na Toyoty sú možno drahšie, ale počtom porúch nepreplatíš iné značky.(Fordy pri 160000km :vstrekovače Delphi, čerpadlá, dvojhmotové zotrvačníky, egr ventily, upchaté kat. (Toyota D-cat má doživotný)a pod.madocan píše:praveze moje zamestnanie mi dovoluje porovnat rocne asi 15 aut.na tento avensis som sa tesil.Elcar píše:Kto chce kam, pomôžme mu tam. Nech si kúpi image auto ,potom zistí v čom je rozdiel.
D-cat je dozivotny,ale k comu je to dobre,ked raz do tyzdna sa musim hambit,ako mi ten moj avensis dymi,ked regeneruje fap.ako ked moj sused oproti starujte aviu.Orig. nahr. diely na Toyoty sú možno drahšie, ale počtom porúch nepreplatíš iné značky.(Fordy pri 160000km :vstrekovače Delphi, čerpadlá, dvojhmotové zotrvačníky, egr ventily, upchaté kat. (Toyota D-cat má doživotný)a pod.
Ja na Forda nedam dopustit. Mondeo,Focus,C-Max od 2005 su moc dobre auta.Za posledne 2 roky mi ich rukami preslo spolu 28.ano,obcas sa nejaka porucha vyskytla.ale vzdy sa to pomerne lahko opravilo a hlavne za normalny peniaz.ak mi odysiel snimac na reg. naklapania xenonu,tak som ho novy kupil za 100e (bmw530d).na avensis stoji 400e.a toto ma vytaca.
zotrvacnik,spojka,loziska v prevodovke - aj tymto trpi toyota. rozdiel je v tom,ze na forda vymenim zotrvak za 600e.na toyotu za 1200e.
na zaver.nevravim,ze toyota je spatna,ale vobec nie je taka uzasne bombasticka,ako ju opisuju.je to auto,ako kazde ine.akurat dielov je malo a su nechutne predrazene.
takto.ja do znackovych servisov nechodim.lebo vsetci sikovni mechanici maju svoje dielne.a vela veci si dokazem opravit aj sam.do Toyoty v Banskej Bystrici som zamieril prave kvoli slabym xenonom,ked som este nevedel,co je vo veci.a tam mi navrhli vymenu vybojok za cenu 259/ks.kto mi neveri,mozem oskenovat navrh na vymenu dielov,co som tam dostal.hanz píše:odkial si? skus zmenit servis, mne servisy na .sk pridu autorizovane servisy ako strasni suplikanti..
269 euro za vymenu vybojky je blby vtip v rakusku ti vymenia obe vybojky za 140 euro napriklad.
- julinkaa
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
lomanaki píše:Zdravim,
....pokial je auto pravidelne servisovane v autorizovanom servise, tak odporucam najprv zaslat email na importera Toyoty ci uz v SR alebo CZ.....
Mne sa to oplatilo. Do mesiaca som mal nove xenony a bez akejkolvek investicie. Podmienkou vymeny bol pravidelny servis v autorizovanom servise....
Moj email sa dostal az k importerovi pre CZ a SR, odkial mi najprv volali ohladom prieskumu spokojnosti (nezabudnut vychvalit svoj servis) a na druhy den ma kontaktoval veduci servisu s ponukou na bezplatnu vymenu
..... Nakoniec sice od importera pre SR a CZ prisla zamietava odpoved, kedze auto uz je je po zaruke, ale nove xenony su uz nahodene
..... Moj nazor je taky, ze v dnesnej dobe po tych problemoch s plynovym pedalom si TOYOTA nemoze dovolit prist o dalsich potencionalnych zakaznikov, tak v tichosti dokaze vyriesit aj podobne reklamacie, hoci aj po zarucnej dobe. Kedze je nas vela, ktori maju rovnaky problem, predpokladam, ze sa moze jednat aj o vyrobnu vadu......
Rozdiel vo viditelnosti je neskutocny.....
Mám Avensise r.v.2005. Koupeno ojeté v Německu 2008 pravidelně servisované.Udělal jsem to samé viz.Lomanaki a tento týden mi byla xenon světla bezplatně vyměněna.Podmínka pravidelný servis.
AVENSIS 2.2D-CAT 130kw 2005
http://www.toyotaklub.cz/forum/album_pe ... er_id=4640
pro:Julinkaa
ahoj,jen takový dotaz:jel jsi s tím rovnou do servisu a nebo psal taky importérovi?? Abych pravdu řekl,tak si nedokáži dost dobře představit jakým způsobem se s importérem bavit ? Napsat jim,že mám auto po záruce a ono přestalo svítit mě nepřijde zrovna jako ten nejlepší nápad
Jinak jsem na tom stejně jako ty...r.v. 10/05 koupeno v Německu,pravidelný servis,najeto 88t.
ahoj,jen takový dotaz:jel jsi s tím rovnou do servisu a nebo psal taky importérovi?? Abych pravdu řekl,tak si nedokáži dost dobře představit jakým způsobem se s importérem bavit ? Napsat jim,že mám auto po záruce a ono přestalo svítit mě nepřijde zrovna jako ten nejlepší nápad

[quote="DieselCat"]pro:Julinkaa
ahoj,jen takový dotaz:jel jsi s tím rovnou do servisu a nebo psal taky importérovi?? Abych pravdu řekl,tak si nedokáži dost dobře představit jakým způsobem se s importérem bavit ? Napsat jim,že mám auto po záruce a ono přestalo svítit mě nepřijde zrovna jako ten nejlepší nápad :oops: Jinak jsem na tom stejně jako ty...r.v. 10/05 koupeno v Německu,pravidelný servis,najeto 88t.[/quote]
Pokud mohu - mám Avo 2005 - problém xenony - já dělal co sem mohl - psal importerovi, nadával v servisu, vztekal se nad kvalitou...(Auto je pravidelně servisováno)
Bohužel zde neplatí "nakonec japonec" - prostě jsem sehnam kluka který za 10 000,- vyměnil světla za normální, ale dal do nich xenonové výbojky - POZOR za 14 dní na to se objevil Jack (polsko) který to dělá výrazně levněji.
Ale doporučuji - bombardovat importéra a nedat pokoj, argumentů je dnes už více než před rokem a vyhrožovat popularitou v mediích. Snad to pomůže viz. Toyota problém a svolávací akce v současné době.
Jak sem pochopil z diskuze na Slovensku to jde!!
A nakonec - je pravda že ostatní auta řeší kde co a naše Toyota řeší "jen ty xenony"
ahoj,jen takový dotaz:jel jsi s tím rovnou do servisu a nebo psal taky importérovi?? Abych pravdu řekl,tak si nedokáži dost dobře představit jakým způsobem se s importérem bavit ? Napsat jim,že mám auto po záruce a ono přestalo svítit mě nepřijde zrovna jako ten nejlepší nápad :oops: Jinak jsem na tom stejně jako ty...r.v. 10/05 koupeno v Německu,pravidelný servis,najeto 88t.[/quote]
Pokud mohu - mám Avo 2005 - problém xenony - já dělal co sem mohl - psal importerovi, nadával v servisu, vztekal se nad kvalitou...(Auto je pravidelně servisováno)
Bohužel zde neplatí "nakonec japonec" - prostě jsem sehnam kluka který za 10 000,- vyměnil světla za normální, ale dal do nich xenonové výbojky - POZOR za 14 dní na to se objevil Jack (polsko) který to dělá výrazně levněji.
Ale doporučuji - bombardovat importéra a nedat pokoj, argumentů je dnes už více než před rokem a vyhrožovat popularitou v mediích. Snad to pomůže viz. Toyota problém a svolávací akce v současné době.
Jak sem pochopil z diskuze na Slovensku to jde!!
A nakonec - je pravda že ostatní auta řeší kde co a naše Toyota řeší "jen ty xenony"
takze Avensis 08/2006 ( cize po facelifte ), auto v case kupy malo 43 500 km!!! kupovany v 07/2009, uz vtedy xenony svietili velmi slabo, ale nevedel som co moze byt vo veci ( kupoval som vybojky z eBay ) ked som zistil co je vo veci kontaktoval som Toyotu v BA a ti nasledne Prahu avsak vysmiali ma, ze auto uz nie je v zaruke kedze som nemal jednu prehliadku. Tak sme sa zachytili do Polska do Katowic ( dakujem uzivatelovi Madocan za info a pomoc
) - vymena komplet svetiel za repasovane, moje si nechali - 130€ aj s montazou ( Jacek je lacnejsi, no Katowice su pre nas o dost blizsie )
predtym = svietilo to ako za dusicky, bodaj by nie kto videl ako vyzeraju tie vypalene paraboly tak by sa necudoval
teraz = svieti to tak ako ma - parada !

predtym = svietilo to ako za dusicky, bodaj by nie kto videl ako vyzeraju tie vypalene paraboly tak by sa necudoval
teraz = svieti to tak ako ma - parada !

Zdravim,DieselCat píše:pro:Julinkaa
ahoj,jen takový dotaz:jel jsi s tím rovnou do servisu a nebo psal taky importérovi?? Abych pravdu řekl,tak si nedokáži dost dobře představit jakým způsobem se s importérem bavit ? Napsat jim,že mám auto po záruce a ono přestalo svítit mě nepřijde zrovna jako ten nejlepší nápadJinak jsem na tom stejně jako ty...r.v. 10/05 koupeno v Německu,pravidelný servis,najeto 88t.
pri servisnej prehliadke po 90tis. km som zadal servisnemu technikovi TOYOTA zakazku na nastavenie xenonov, kedze svietili mizerne. Pri odovzdavani auta mi potvrdili, ze ich nastavili, ale kedze sa problem neodstranil a presiel som skoro vsetky vlakna ohladom tohto problemu, obratil som sa priamo na importera TOYOTY v SR s otazkou, ci sa jedna o vyrobnu chybu resp. ci je mozne, ze vybojky stracaju na intenzite z dovodu ich pouzivania.....samozrejme spomenul som tam aj bezpecnost, debaty na forach a pod.

Cele je to len o tom "vyhadat" si to...takze vela stastia......
TOYOTA Avensis 2.2. D-4D, 07/2006, 200.000 km
ked si prisiel na vymenu svetiel servis overoval ci tie svetla naozaj svietia slabo?lomanaki píše:Zdravim,DieselCat píše:pro:Julinkaa
ahoj,jen takový dotaz:jel jsi s tím rovnou do servisu a nebo psal taky importérovi?? Abych pravdu řekl,tak si nedokáži dost dobře představit jakým způsobem se s importérem bavit ? Napsat jim,že mám auto po záruce a ono přestalo svítit mě nepřijde zrovna jako ten nejlepší nápadJinak jsem na tom stejně jako ty...r.v. 10/05 koupeno v Německu,pravidelný servis,najeto 88t.
pri servisnej prehliadke po 90tis. km som zadal servisnemu technikovi TOYOTA zakazku na nastavenie xenonov, kedze svietili mizerne. Pri odovzdavani auta mi potvrdili, ze ich nastavili, ale kedze sa problem neodstranil a presiel som skoro vsetky vlakna ohladom tohto problemu, obratil som sa priamo na importera TOYOTY v SR s otazkou, ci sa jedna o vyrobnu chybu resp. ci je mozne, ze vybojky stracaju na intenzite z dovodu ich pouzivania.....samozrejme spomenul som tam aj bezpecnost, debaty na forach a pod.Nie je potrebne vypisovat dlhe listy.....predpokladam, ze presne vedia kde je problem a tak ako som napisal, pokial je auto pravidelne servisovane nemal by byt problem ziskat tento goodwill....ja som prekrocil servisny interval o 3 tis. km a aj napriek tomu to vymenili (standardne toyota akceptuje prekrocenie serv. int. max. 2 tis. km ).
Cele je to len o tom "vyhadat" si to...takze vela stastia......
apropo kde ti ich vymenili?
Toyota Avensis 2,2 D4D, 150 HP, r.v 2006
- julinkaa
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
mě když měnili světla tak nic neověřovali.Nové světla už byli nachystaná.mění ti to v servisu který navštěvuješ .Ale rozhodnutí o výměně dá importér CZ,SK a ten pak kontaktuje servis do kterého chodíš.
AVENSIS 2.2D-CAT 130kw 2005