prosím o názor 2,0 D4D nebo 2,2D-CAT ???
-
- Člen Týmu
prosím o názor 2,0 D4D nebo 2,2D-CAT ???
Zdravím, mám velké dilema. Rád bych si pořídil v německu Avensise. První je z roku 2004 najeto 138.000km motor 2,0 D4D 116PS a druhý je z r.2005 najeto 155.000km motor 2,2D-CAT 177PS. Oba jsou za stejnou cenu. Po přečtení několika zdejších příspěvků mám pocit že slabší D4D je lepší na spotřebu a i co se týče kvality. Budu rád za Vaše názory a rady. Utíkám nyní z benzínové Primery, a rád bych pořídil asi neexistující vůz (velký, bezpečný, pohodlný, rychlý a samozřejmě se spotřebou 5l.
) Díky moc.

No těch 5l spotřeby asi nedostaneš,to dá octávie v dehtu na hlínách
,ale zase nebudeš mít bezpečný,spolehlivý a velký vůz. Co takhle zůstat u benzínu,já bych se po přečtení zdejšího fora do sazometu nehrnul.

T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
-
- Člen Týmu
-
- Člen Týmu
Vlastním 130kW D-Cat a mé pocity jsou rozporuplné. Co se výkonu motoru týče - nemá chybu. Sice jsem před prvním usednutím za volant čekal "brutálnější" zátah (a nečekal jsem, že bez turba to prostě nejede), ale je pravda, že akcelerce je příjemě plynulá a jedinkrát jsem neměl problém s bezpečným předjetím pomalejšího auta.
Jenže zmíněný výkon motoru je vykoupen vysokou spotřebou - aspoň mě se může o spotřebě uváděné v TP jen zdát. Chápu, že je to "údaj z laboratoře", ale mě se ještě nepodařilo dostat se na spotřebu o litr větší než je v TP - a to ani když jsem se hooodně snažil. A když mi PP ukazuje při stání na semaforech akutální spotřebu 50l/100km (při zapnuté regeneraci filtru), tak mě můžou omejvat.
Ach ta ekologie... 
Ale jelikož s tím někteří toyoťáci problém nemají, budu muset časem vyzkoušet, jestli to není chybka jen mého kousku a nechat přeměřit vstřiky.
S 85kW dvoulitrem jsem se svezl pouze krátce, takže se předem omlouvám všem majitelům tohoto motoru, neb můj názor může být zkreslený. Přišlo mi, že tento motor je na 1500kg těžké auto prostě málo - po městě je výkon dostatečný, jelikož tě stejně budou brzdit miniposkakovadla typu Fabie 1,2 atd., ale mimo město je to občas limitující. Každopádně je to kompenzováno nižší spotřebou.
Ta hrála roli i v mém rozhodování, jenže při porovnání papírových hodnot jsem zjistil, že rozdíl ve spotřebě je údajně mizivý, tak jsem šel do D-Catu a ouha - překvapení bylo na světě
A teď tu přemýšlím, že se tohohle auta zbavím a porozhlídnu se po 93kW dvoulitru, který se montoval po faceliftu v roce 2006 a je hodnocen jako nejlepší diesel v Avasech.
Takže:
Výhoda u D-Catu je snad jediná - má rozvodový řetěz, kdežto dvoulitr má řemen. A pro více informací doporučuju adresu, kterou vyštrachal andy.gee:
http://77.247.224.52/cicmanec/Autoojeti ... is_T25.rar
Tfuj - to jsem se rozjel

Jenže zmíněný výkon motoru je vykoupen vysokou spotřebou - aspoň mě se může o spotřebě uváděné v TP jen zdát. Chápu, že je to "údaj z laboratoře", ale mě se ještě nepodařilo dostat se na spotřebu o litr větší než je v TP - a to ani když jsem se hooodně snažil. A když mi PP ukazuje při stání na semaforech akutální spotřebu 50l/100km (při zapnuté regeneraci filtru), tak mě můžou omejvat.

Ale jelikož s tím někteří toyoťáci problém nemají, budu muset časem vyzkoušet, jestli to není chybka jen mého kousku a nechat přeměřit vstřiky.
S 85kW dvoulitrem jsem se svezl pouze krátce, takže se předem omlouvám všem majitelům tohoto motoru, neb můj názor může být zkreslený. Přišlo mi, že tento motor je na 1500kg těžké auto prostě málo - po městě je výkon dostatečný, jelikož tě stejně budou brzdit miniposkakovadla typu Fabie 1,2 atd., ale mimo město je to občas limitující. Každopádně je to kompenzováno nižší spotřebou.
Ta hrála roli i v mém rozhodování, jenže při porovnání papírových hodnot jsem zjistil, že rozdíl ve spotřebě je údajně mizivý, tak jsem šel do D-Catu a ouha - překvapení bylo na světě

A teď tu přemýšlím, že se tohohle auta zbavím a porozhlídnu se po 93kW dvoulitru, který se montoval po faceliftu v roce 2006 a je hodnocen jako nejlepší diesel v Avasech.
Takže:
Výhoda u D-Catu je snad jediná - má rozvodový řetěz, kdežto dvoulitr má řemen. A pro více informací doporučuju adresu, kterou vyštrachal andy.gee:
http://77.247.224.52/cicmanec/Autoojeti ... is_T25.rar
Tfuj - to jsem se rozjel

Toyota Avensis Combi 2,2 D-CAT 130kW (2006)
-
- Řidič
Sice som D-CAT nejazdil, ale z toho, co som (aj tu) cital, tak D-CAT radsej nie. Moja volba bola 2.0 D-4D (93 kW) bez DPF (t.j. z Nemecka/Rakuska urcite nie). Vykonom sice nie je top v triede, ale v zasade viac nez staci. Absenciu DPF povazujem za prakticku (takmer) nutnost a D-CAT som sa chcel vyhnut najma kvoli citlivosti na naftu. Nejazdim len po Nemecku a Rakusku...
Ako alternativu vidim este 2.2 D-4D (bez DPF), ak je 93 kW malo.
Ako alternativu vidim este 2.2 D-4D (bez DPF), ak je 93 kW malo.
-
- Člen Týmu
presne tak. na D-cat rychlo zabudni. tiez som cakal,ake to bude zihadlo.je to nic moc a spotreba ma tiez trapi.jazdim mimo mesta za 7.3l a to je moc. nove mondeo 1.8tdci mi jazdi za 5.6l a dynamika je podobna.Nismosprinter píše:díky moc za vaše názory a pěkný odkaz, mám už jasno. Ani jednoho Av. si nekoupím a budu hledat asi dlouho, ale budu, motory 2,0 D4D 93kW nebo ten 2,2 D4D 110kW. Snad se brzo něco v německu objeví.
ak chces tu toyotu silou mocou. but 93 alebo 110kW. ale ja by som si ju uz nekupil.
-
- Člen Týmu
To je to fakt tak znát že ty novější auta už jsou poruchovější než starý dobrý japonský auta z let 80-95 ? je pravda že jsem jako mládě, prošel klasickým vývojem, mnoho coroll pak několik celic a pak jsem utekl k nissanu Sunny 2,0 GTi, a již jsem zůstal u Nissana. bohužel jsem naletěl na poslední kousek Primery WP12 motor 2,0 ale už francouzskej a to byl velký omyl
Proto bych se chtěl navrátit na dobré zkušenosti kdy jsem měl toyotky a až na klasickou údržbu jsem nikdy nic neřešil
Místo Avensise pak asi připadá v úvahu ještě z japonců Accord tourer s 2,2 i-CTDi.

to som ti aj chcel poradit,ako alternativu k avensisu,ked moc trvas na jap.aute.len som sa to tu bal napisat,aby ma tu nezvozili pod ciernu zem.od 2006 maju hondy 6-rychl. prevodovky,co im prospelo na kulture chodu na dialnici.moc dobra volba.preto si aj drzia cenu.Nismosprinter píše:Místo Avensise pak asi připadá v úvahu ještě z japonců Accord tourer s 2,2 i-CTDi.
Ja osobne s 2.2 D-CATem nemam problem. Jezdim kratky trasy po meste (cca 10km) tak z 75% a prumerna spotreba je 7.5l/100km. Jasne, Oktavka s 5l/100km to neni, ale ze by to bylo o tolik vic, to taky ne. Navic je treba si uvedomit, ze tohle je spotreba v zimnim obdobi - uvidime, jak to v lete klesne. Tech 130kW mi prijde naprosto adekvatni hmotnosti auta, min by mi rozhodne nestacilo.