Ako som sa po navsteve toyoty schuti zasmial.

vše ohledně modelové řady Avensis
kobo
Navigátor

Ako som sa po navsteve toyoty schuti zasmial.

Příspěvek od kobo »

Zdravim.

Zhanal som trysku na ostrek predneho skla nakolko chcem podla nej prisposobit trysku rozprasovaciu z ineho auta.
Navstivil som autorizovany servis s dotazom, ci danu trysku (kusok plastu s dierou :) ) maju. Chlapik za pultom nazhavil komp, s tym, ze na sklade nemaju ale da sa objednat.
Pri pocitani ceny nieco natukal na kalkulacke a vybafol , ze dana tryska stoji 30EUR.

Nechapavo som vyvalil bulvy :shock: ci si robi srandu.
Z vaznou tvarou povedal ze nie.
Tak som sa pekne podakoval a vysiel som von. Tam som sa tomu celemu musel schuti zasmiat. 30EUR za kusok plastu? :lol:

Rozprasovaciu trysku na skodovku som kupil za 2EURa. To je cena, ktoru som ochotny za podobnu vec zaplatit. Urcite nie 30.

Mimochodom, nemate niekto danu trysku? pripadne nakres ako vyzera?
Toyota Avensis kombi, r.98, 2.0.TD - 2C-TE, black
ex. FAVORIT BlackLine, r.94 - zlate auticko
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

ale to je bezne,, si v autorizovanom servise,, nemozes porovnavat Skodovicu a Toyotu,, apropo,, skus ist do VW a opytaj sa na hociaku blbost,, budes moc prekvapeny. Len na zasmiatie,, karburaot na Jettu 1986 stoji v VW 80 000Kc
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Nejak nechapu smysl prispevku. Kazda automobilka si za original dil, at je vyrobeny kymkoli, necha zaplatit a tak to proste je. Podivovat se nad tim mi prijde k smichu.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Tequilla
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tequilla »

Hlavně ten člověk, který ti tu cenu sdělil za ni skutečně ale skutečně nemůže :wink:
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP :(
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen :)
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
kobo
Navigátor

Příspěvek od kobo »

No ta cena mi pride ako fakt premrstena kedze v predajni dielov cisto pre skodovky chceli za to 2E a uz na tom musia mat zist. Tak tych 30E sa mi zda uz naozaj vela za kusok plastu.
Keby to bolo 10E tak by som sa cudoval ze preco je to take drahe ale 30 to uz vobec nechapem.
Zasmial som sa na tom, tomu cloveku vnutri nic nevicitam, on za to nemoze...

K tomu karburatoru - tiez palka ale tam by som to skor chapal, je to z kovu, a z mnoho dalsich suciastok poskladane, niekto to musi urobit a tych ludi treba aj zaplatit.

Ale tieto trysky lezu "same" z vyrobnej linky predpokladam v tisicoch kusov...
Toyota Avensis kombi, r.98, 2.0.TD - 2C-TE, black
ex. FAVORIT BlackLine, r.94 - zlate auticko
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

kobo píše: Ale tieto trysky lezu "same" z vyrobnej linky predpokladam v tisicoch kusov...
to sice ano, ale pak je tu skladování, logistika, přeprava a daně :D

(btw olejové plastové víčko s těsněním 500kč.., ale s hadrem se jezdit nedá, bez ostřikovačů taky ne :D )
jirkaryba
Člen Týmu

Příspěvek od jirkaryba »

Taky mě podobně překvapili.

Mám nového Avensise a ostřikovače jsou téměř nepoužitelné od 70Km/h a na dálnici nemá smysl se o nic pokoušet. Ptal sem se v Toyotě a tam mě řekli, že o tom ví, že to prostě větr sfoukne. Reklamace na to uplatnit nelze. Nabídl mě jakési nadzvedávací polastové vložky pod trysky 300 CZK za kus!! Sem mu poděkoval a odešel.

Docela by mě zajímalo jestli to už někdo z majitelů nového modelu řešil, nebo tyto podložky má a skutečně to pomohlo.
madocan
Člen Týmu

Příspěvek od madocan »

ale ake prekvapenie.ja som zhanal snimac naklapania xenonov.je to obycajny potenciomer za 5euro.v toyote vam hrdo zapytaju 400euro.a za novu xenon vybojku 269euro/kus.
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

jirkaryba: ty mas uz model 2009 alebo ten pred nim? Mne sa tiez zdalo ze to strieka nejako nizko tak som zobral ihlu a trosku som ich zodvihol a teraz super.
jirkaryba
Člen Týmu

Příspěvek od jirkaryba »

jelinek4: Mám už model 2009. Díval sem se na ně, ale je tam jenom díra v plastu a žádná tryska co by se dala zvednout. Navíc to stříká takové kapky a nerozprašuje takže si nejsu jistý, jestli to pomůže zvednout.
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

Tak jednoznacne reklamovat rok stare auto a pokazeny ostrekovac? Tebe sa to asi nebude dat nastavovat.
jirkaryba
Člen Týmu

Příspěvek od jirkaryba »

No já sem se na to právě ptal a prý je to vlastnost a reklamovat to nejde. Nabídl mě 2 kousky plastu za 600, které to zvednou. Ale obávám se, že to stejně moc nepomůže, protože to rozprašuje na klapky a ne na mlhu...
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

To ti takto ostrekovalo aj na zaciatku?
jirkaryba
Člen Týmu

Příspěvek od jirkaryba »

jj, ale většinou sem jezdil jenom po městě a tam to šlo v pohodě. Až teď v zimě na dálnici....
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

Skusal si ist aj do ineho servisu? To teraz uz setria asi na vsetkom ked uz ani takuto prkotinu nevedia urobit poriadne. Ale ja by som sa s nimi hadal, ze po dialnici je to nebezpecne ked si chces zotret okno a ono ti to strieka niekde inde ako by malo. Ono pomaha ked napises do vedenia toyoty ponuknu ti nejake riesenie, ale ak ti ich vymenia a budes mat to iste tak ti to je jedno.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“