Zadní tlumiče na E10 + Náhlé úmrtí motoru za jízdy!!!
To prostě nedosvědčíš, ale z vlastní zkušenosti vím, že hledat takovýhle závady je na prd, jako pokud děláš jednu značku aut, tak je to sranda, ty problémy po chvíli vychytáš a víš, kam sáhnout, pokud děláš všehochuť, tak je to těžší.
Corolla E10 1.3 16V 3D 97
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila
http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila

http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG
- Ing_Mazi
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Táááákžééé, úmrtí máme vyřešeno a pořád zbývají tlumiče 
Dneska jsem absolvoval "JARNÍ PROHLÍDKU" u C&K Toyota v Brně
Kupodivu, i přední i zadní tlumiče prošly, že prej to není tak hrozný ten zadek, po informaci že sou v prdeli a zamrzají bylo doporučeno teda vyměnit a pro jistotu i předek
Jinak je prej podvozek celkem v klidu, nikde nic vytlučeného, opět po informaci že je to jak jízda na dřevěném kole se našly uvolněné stabilizátory a nějaká kost (už nevím čeho
páč mi to ti doktoři ani nenapsali do vyúčtování).
Dále mi nesvítila jedna žárovka u RZ a pravé zadní světlo, měl by se dolít olej , cc 3/4 litru a výměna brzdové kapaliny, samozřejmě hned byla nabídnuta možnost okamžitého odstranění těchto závad
ale to snad zvládnu sám 
Ani po výslovném přání být osobně přítomen prohlídce mi tato možnost nebyla poskytnuta, prý kvůli bezpečnosti :/ ale na test tlumičů a brzd sem se koukal, ale já z toho prd poznám
Brzdy v klidu, jen zadní už by potřebovaly vyměnit, ale to vím taky. Ručka dobrá 
V mezičase sem aspoň křižoval autosalónem a zkoušel co koupím po téhle
a řeknu Vám, zvenku jsou ty auta pěkný, ale strašně malý, kamkoli sem sedl tak když sem si nastavil sedadlo tak by se za mě nevlezl ani kojenec :/
Takže z nových modelů neberu nic
No ale abych to shrnul, plánuju jak bude lepší počasí výměnu těch zadních tlumičů ať už vlastníma silama nebo s pomocí
Předem dík, za rady na co nezapomínat při výměně

Dneska jsem absolvoval "JARNÍ PROHLÍDKU" u C&K Toyota v Brně

Kupodivu, i přední i zadní tlumiče prošly, že prej to není tak hrozný ten zadek, po informaci že sou v prdeli a zamrzají bylo doporučeno teda vyměnit a pro jistotu i předek

Jinak je prej podvozek celkem v klidu, nikde nic vytlučeného, opět po informaci že je to jak jízda na dřevěném kole se našly uvolněné stabilizátory a nějaká kost (už nevím čeho

Dále mi nesvítila jedna žárovka u RZ a pravé zadní světlo, měl by se dolít olej , cc 3/4 litru a výměna brzdové kapaliny, samozřejmě hned byla nabídnuta možnost okamžitého odstranění těchto závad

Ani po výslovném přání být osobně přítomen prohlídce mi tato možnost nebyla poskytnuta, prý kvůli bezpečnosti :/ ale na test tlumičů a brzd sem se koukal, ale já z toho prd poznám

V mezičase sem aspoň křižoval autosalónem a zkoušel co koupím po téhle

Takže z nových modelů neberu nic

No ale abych to shrnul, plánuju jak bude lepší počasí výměnu těch zadních tlumičů ať už vlastníma silama nebo s pomocí

Předem dík, za rady na co nezapomínat při výměně

Corolla E10 TSe Total Social edition r.v.96
1.3XLi 55kW / 75hp
Kola ENZO 175/65/R14 Mischel
Meine rudé eFko
"Jsem rozenej tuner" 
www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli
1.3XLi 55kW / 75hp
Meine rudé eFko

www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli

- MiTMaN
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Mazi: budes mit asi prirezlí (ja to mel privarený) hadicky k brzdam na zadnim tlumici. .. to je docela voser.. no pa ka jeste ten sroub co dole drzi tlumic je taky oser povolit.. jinak si myslim ze je to v pohode.. uz si to presne nepamatuju =(
Ja sem jak vocas tu hadicku k brzdam musel rozdelit, nechat vytict kapalinu co trosku vykapalo =D a pak zas pridelat ... ale snad to budes mit jednodusi
)
Ja sem jak vocas tu hadicku k brzdam musel rozdelit, nechat vytict kapalinu co trosku vykapalo =D a pak zas pridelat ... ale snad to budes mit jednodusi

-----------CAR HISTORY--------------
Toyota Corolla E10 4EFE(sold)->Toyota Ceres 4AGE 20V(rip)->Toyota Corolla E10 4AGE 20V (sold)->BMW E39 530D
Toyota Corolla E10 4EFE(sold)->Toyota Ceres 4AGE 20V(rip)->Toyota Corolla E10 4AGE 20V (sold)->BMW E39 530D
- Ing_Mazi
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No ještě sem slyšel něco o odklonech kolMiTMaN píše:Mazi: budes mit asi prirezlí (ja to mel privarený) hadicky k brzdam na zadnim tlumici. .. to je docela voser.. no pa ka jeste ten sroub co dole drzi tlumic je taky oser povolit.. jinak si myslim ze je to v pohode.. uz si to presne nepamatuju =(
Ja sem jak vocas tu hadicku k brzdam musel rozdelit, nechat vytict kapalinu co trosku vykapalo =D a pak zas pridelat ... ale snad to budes mit jednodusi)

Ale ten mekánik z Toyoty mi říkal, že pokud to mám v cajku teď tak samotná výměna by to neměla narušit

Takže bych to teda měl doma zvládnout s otcem sám, že?:)
Jen koupit tlumiče, prachovky a teď sem si vzpoměl, že sem chtěl zjistit jestli je potřeba koupit i obojí nový uložení nebo ne ...... ááááá
1.3XLi 55kW / 75hp
Meine rudé eFko
"Jsem rozenej tuner" 
www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli
1.3XLi 55kW / 75hp
Meine rudé eFko

www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli

- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
U těch zadních tlumičů se dají trubičky řešit jednodušejc - držák, kterým se provlíkají se nařízne a odehne a trubička se místo rozpojování jen vyndá/nandá.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Jak chceš Mazi měnit tlumiče bez kvalitního stahováku pružin......?
Uložení stačí většinou přední, zkontroluj, jestli není popraskané a jestli nedrhne při točení volantem (nejlépe při zvednuté přední nápravě).
Ty brzdové hadičky viz Beaver - běžný postup i v servisu.
Měnit brzdovou kapalinu je také pro člověka mírně znalého - to si u Tebe také nedovedu dost dobře představit.
Jinak kosti stabilizátoru jsou vpředu či vzadu (už si nevzpomínám) chyceny přímo k tlumiči, takže se musí demontovat. Občas to nemusí přežít. Doporučuji výměnu preventivně. Od Idaha jsem sehnal skvělou sadu více odolných (tedy s pravým kulovým čepem, na rozdíl od levných nápodob), made in Japan, za velice příznivou cenu.
Uložení stačí většinou přední, zkontroluj, jestli není popraskané a jestli nedrhne při točení volantem (nejlépe při zvednuté přední nápravě).
Ty brzdové hadičky viz Beaver - běžný postup i v servisu.
Měnit brzdovou kapalinu je také pro člověka mírně znalého - to si u Tebe také nedovedu dost dobře představit.
Jinak kosti stabilizátoru jsou vpředu či vzadu (už si nevzpomínám) chyceny přímo k tlumiči, takže se musí demontovat. Občas to nemusí přežít. Doporučuji výměnu preventivně. Od Idaha jsem sehnal skvělou sadu více odolných (tedy s pravým kulovým čepem, na rozdíl od levných nápodob), made in Japan, za velice příznivou cenu.
- Ing_Mazi
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Takže aktualizace stavu 
Mám v kufru celou zadní nápravu z jedné bohužel zbořené Corolly, náprava má nalítáno polovinu toho co ta moje, vypadá líp
Tlumiče na ní maj mít najeto 10-12tis km, vzhledově tomu i odpovídaj a péra vypadaj taky ohodně líp než moje.Akorát musím vyměnit jednu prachovku , jinak to bude kus za kus. Děkuji Radysovi za dobrej prodej, doufám, že mi to bude dlouho sloužit
Dneska mi došly kosti stabilizátorů a prachovka od Idaha, jemuž děkuju za pomoc a rychlé vyřízení
Takže pokud nebude o víkendu uragán, tak s otcem vyměním celou zadní nápravu u mojeho ferrari a doufám, že jízdní vlastnosti a vůbec pohodlnost jízdy se zlepší aspoň o 100%
V plánu je jsou ještě silentbloky motoru, ale to bude složitější
Dneska sem si vytiskl "Jak na to" takže nějakej základ máme
Držte mi palce, když se to povede, tak bude Corolla zase skákat přes kaluže
Snad si najdu čas a chuť v létě to vzít opět TEMPEM a zavoskovat aby ta barva nějakou dobu vydržela
Po víkendu přinesu aktuální info

Mám v kufru celou zadní nápravu z jedné bohužel zbořené Corolly, náprava má nalítáno polovinu toho co ta moje, vypadá líp

Tlumiče na ní maj mít najeto 10-12tis km, vzhledově tomu i odpovídaj a péra vypadaj taky ohodně líp než moje.Akorát musím vyměnit jednu prachovku , jinak to bude kus za kus. Děkuji Radysovi za dobrej prodej, doufám, že mi to bude dlouho sloužit

Dneska mi došly kosti stabilizátorů a prachovka od Idaha, jemuž děkuju za pomoc a rychlé vyřízení

Takže pokud nebude o víkendu uragán, tak s otcem vyměním celou zadní nápravu u mojeho ferrari a doufám, že jízdní vlastnosti a vůbec pohodlnost jízdy se zlepší aspoň o 100%

V plánu je jsou ještě silentbloky motoru, ale to bude složitější

Dneska sem si vytiskl "Jak na to" takže nějakej základ máme

Držte mi palce, když se to povede, tak bude Corolla zase skákat přes kaluže

Snad si najdu čas a chuť v létě to vzít opět TEMPEM a zavoskovat aby ta barva nějakou dobu vydržela

Po víkendu přinesu aktuální info

1.3XLi 55kW / 75hp
Meine rudé eFko
"Jsem rozenej tuner" 
www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli
1.3XLi 55kW / 75hp
Meine rudé eFko

www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli

- Ing_Mazi
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
ale je to míň než milionJimmi píše:Sakra... půl miliónu kilometrů na nápravu není zase tak máloIng_Mazi píše: ...náprava má nalítáno polovinu toho co ta moje...

1.3XLi 55kW / 75hp
Meine rudé eFko
"Jsem rozenej tuner" 
www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli
1.3XLi 55kW / 75hp
Meine rudé eFko

www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli

- Ing_Mazi
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No kvalitní nemám, ale s otcem něco vymyslímeJimmi píše:Když už si s tím dáváš tu práci, tak jsi měl dát alespoň kotoučovky.
Jinak, ještě jednou se ptám: Kvalitní stahovák pružin máš? Jestli ne, jde o život![]()
Jinak bych tipoval, že až povolíš silentbloky ramen a zase je utáhneš, tak přestanou silentblokovat. Ale třeba se mýlím.

Ohledně těch silentbloků to nevím, snad se mýlíš

1.3XLi 55kW / 75hp
Meine rudé eFko
"Jsem rozenej tuner" 
www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli
1.3XLi 55kW / 75hp
Meine rudé eFko

www.vune.info/mazi