TS 23 LPG

vše ohledně modelové řady Celica
Pavel Liška
Věčnej rejpal

ts 23 lpg

Příspěvek od Pavel Liška »

Infomoval jsem se u více firem na montáž lpg a bylo mi vysětleno,že přídavným mazáním se mimo jiné snižuje telota v motoru na teplotu při které auto jede na benzín,moc tomu nerozumím.Za přídavné mazání chtějí kolem 5000,tak nevím co si mám o tom myslet.Libore"hloupá otázka",je bezproblémové jezdit na lpg po montáži turbo kitu?
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

normalně se zamysli,v motoru olej vsude je,kam by asi tak to přídavné mazaní dali? Do saní? Mam tady dve firmy co sekvenci montuji,jedna dokonce cng jsem u nich dost často a dival jsem se jak na komponenty tak i montaž,nikde jsem žadnou extra nadobu na olej nevidel. Turbu to nevadí,naopak. Jelikož plyn je odolný detonacím muže se jit při vysoke dynamicke kompresi i na daleko vyšší plnící tlak.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Pavel Liška
Věčnej rejpal

ts 23 lpg

Pokud mě to víde tak do jedné firmy po práci zajedu,chci vidět kde auto dám a"více se dozvědět o přídavném mazání",kur... já na to turbo budu šetřit do důchodu,může mě potěšit,že mám na to 14 a půl roku,pokud se někde nezabiju.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

pozor asi dochází k matení pojmu- používá se dodatečné mazání ale ne do olejové lázne, je to mazazí lubrikant pro mazání tuším ventilu a sedla, samostatná nádoba s náplní ( přisává se podtlakem do sání) nebo přísada do paliva.

nejčasteji se používá tzv. "flaslube" do benzínu ale poslední dobou stále časteji používají systémy LPG externí nádobu a čerpadlo a vmíchává si to sama ECU pro LPG v určitých intervalech..
Dochází díky tomu nejen k promazání vetilu ale také k ochrane a ochlezení ventilů a ventilových sedel..

jendoduchá verze bez komunikace s ECU je třeba zde :
http://www.fedorauto.cz/index.php?lid=C ... oid=789993

renovoné firmy instalující "lepší" systémy tu nádibku vetšinou schovávají vedle nárdže na LPG takže není videt.
Pavel Liška
Věčnej rejpal

ts 23 lpg

Jak píše Idaho jedná se o vstřikovéní oleje do sání,které řídí elertonická jednotka.Firma sídlí v Želechovicích AUTOPLYN-CENTRUM.
HBOSS
Řidič

Svítí kontrolka!!!

Příspěvek od HBOSS »

Zdravím,tak sem dneska cestoval z Českých Budějovic a na půlce cesty k domovu kdy jsem chtěl zrychlit nad 130 auto zaškubalo,začala na mě blikat kontrolka motoru,auto začalo zpomalovat,na plyn moc nereagovalo,tak jsem trochu v šoku a rozladěn,po chvilce jízdy se kontrolka ustálila a pro jistotu svítí pořád,motor jakoby se vrátil do normálu při nižších rychlostech,nad 110 se mu moc nechce.Jinak se mi taky někdy stávalo,že mi kolísaly otáčky,ale niky samo nechcíplo.Nemohli byste mi prosím poradit co mě čeká,,nebo přibližné ceny oprav,je mi jasné že musím co nejdřív na diagnostiku :( Jinak olej bere opravdu malinko a to jí dávám někdy dost za uši,takže spokojenost,tankuju 95tku. Sic nemám LPG ale když jste se tu o kontrolce bavily a dneska mě tato nehoda potkala,zkusil jsem napsat sem.Děkuji
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Úvodem zjistit proč svítí,tedy diagnostika a od toho se vše odvíjí. Diagnostiku dělám zdarma.
HBOSS
Řidič

Příspěvek od HBOSS »

libor12 píše:Úvodem zjistit proč svítí,tedy diagnostika a od toho se vše odvíjí. Diagnostiku dělám zdarma.
To je škoda,že to mám tak daleko :( Rád bych si nechal auťák prohlídnout od tebe.Nedá se svítit,v pondělí to zkusim nechat někde napíchnout a doufat,že mi zjistí nějakou snadno a levně odtranitelnou závadu.. :(
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

No podle toho co popisuješ s největší pravděpodobností jedna z l.sond. Ale to je tip. No máš to daleko. Předpokládám že jsou to Kraslice u Brna? Kdyžtak zajed na diagnostiku do toy a pak ke Standovi (Kenny) je u Zlína,to je blíž.
HBOSS
Řidič

Příspěvek od HBOSS »

libor12 píše:No podle toho co popisuješ s největší pravděpodobností jedna z l.sond. Ale to je tip. No máš to daleko. Předpokládám že jsou to Kraslice u Brna? Kdyžtak zajed na diagnostiku do toy a pak ke Standovi (Kenny) je u Zlína,to je blíž.
Ale kdepa,jsou to Kraslice za Karlovýma Varama,cca 180 km k vám. Servis toy mám v sokolově asi 20 km,ale nevím jaký tam mají přístup,tak musím zkusit :) snad zjistí.Ale přesto děkuji...
Celica 7 gen. silver metalic :)---Sold
Chrysler 300c 5.7 Hemi :)
HBOSS
Řidič

Příspěvek od HBOSS »

Tak jsem byl dneska na diagnostice,chyba byla smazána,prej chyba na třetím válci a to buď svíčka špatná,nějaká cívka,nebo ventil či co,tak ve čtvrtek dávám auto na předjarní výměnu všech důležitých věcí,tak nechám vyměnit co se dá :) Snad bude ok,ale děkuji :wink:
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

neboj zraje to jak víno :( skoro bych se vsadil že diagnostika ukazala P0303 a P0172. Komprese na třetím valci bude nížší nez ostatní. nerad bych byl špatným prorokem ale tvůj motor ma cca bud 80 nebo 120000. Do 10 je to tu,bohužel.
HBOSS
Řidič

Příspěvek od HBOSS »

libor12 píše:neboj zraje to jak víno :( skoro bych se vsadil že diagnostika ukazala P0303 a P0172. Komprese na třetím valci bude nížší nez ostatní. nerad bych byl špatným prorokem ale tvůj motor ma cca bud 80 nebo 120000. Do 10 je to tu,bohužel.
Jo jo,myslím,že tam je P0303 a to jako že se zadírá,bo tak něco?motor má kolem 140 000 a olej ani nezobe moc?A říkali jenom o třetím válci?Tak to mám nechat řádně prozkoumat?Teď si mi nahnal hrůzu trochu.. :shock:
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Každá akce má svoji reakci. Chyba P030 1-4 je vynechání zapalování pro určitý válec. Ale je třeba se zamyslet nad tím proč. Abych vypsal různé diagnostické postupy proč je to článek asi tak na 5stránek a4 a stejně by jsi z toho nic nepochopil. Výsledek pro tebe je,nech změřit komprese. Pokud na třetím bude menší platí řečené předtím.
HBOSS
Řidič

Příspěvek od HBOSS »

libor12 píše:Každá akce má svoji reakci. Chyba P030 1-4 je vynechání zapalování pro určitý válec. Ale je třeba se zamyslet nad tím proč. Abych vypsal různé diagnostické postupy proč je to článek asi tak na 5stránek a4 a stejně by jsi z toho nic nepochopil. Výsledek pro tebe je,nech změřit komprese. Pokud na třetím bude menší platí řečené předtím.
Dobrá,hnedka do toho jdu,děkuji za radu,snad něco zjistí a bude to v pohodě.Mi tam říkali,že se to už nemusí objevit a uklidňovali,že prej nic závažnýho,ale dám na tebe a nechám změřit tu kompresi.Děkuji
Odpovědět

Zpět na „Celica“