Chcípání motoru E10

vše ohledně modelové řady Corolla
lemra79
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lemra79 »

georgin píše:tu diru jsem mel hned na zacatku pridavani. Pak to hrclo a jelo to Nejhorsi to bylo na treti stupen. Auto moc dobre netahlo
Zda se, ze se moje zavada projevuje podobne. I kdyz me se zda, ze mi to tahne porad stejne. Svicky uz jsem zkousel jine, kabely jsem meril, i kdyz mi je jasne, ze se merenim moc proverit nedaji.
Jestli-ze je tam neco, co privira a otevira tu klapku, tak si myslim, ze mi to tam nekde drhne a vazne. Tim si vysvetlujuto kolisani volnobehu a trhani. Nejdriv se podivam, jestli ta klapka nedne nevazne nez tam budu necim hejbat. Dnes se na to vrhnu, az prijdu z prace......
corolla 3D, 1.3 63 KW, r.v. 1998, 165 000 km
lemra79
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lemra79 »

Tak jsem mel dnes konecne cas. Snazil jsem se odstranit to trhnuti motoru pri slapnuti na plyn. Vycisteni skrtici se zdalo bez vlivu. Tak jsem se vrhnul na posunuti snimace polohy skrtici klapky, jak tady bylo popsano. FUNGUJE TO!!!!!!! Uz jezdim bez diry :-) Akorat bych to chtel jeste doladit do pozice, jak to ma byt, ale nemam otackomer, tak ani nevim, kolik ot. mam na volnobeh....
georgin
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od georgin »

Gratuluji :D S tim otackomerem jsme na tom stejne :lol:
Toyota Corolla liftback 1.3 16V 65kw rv. 1994 - bohužel po nehodě minulost :-(
Honda Civic Aerodeck 1.6 16V 85kw rv. 1999
Toyota Avensis kombi 1997 2.0TD
georgin
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od georgin »

Me to ted bezi na volnobeh skoro bez vybraci, jen to lehce citim na volante. Predtim se mi klepaly i otevrene dvere. Ted uz ne.
Toyota Corolla liftback 1.3 16V 65kw rv. 1994 - bohužel po nehodě minulost :-(
Honda Civic Aerodeck 1.6 16V 85kw rv. 1999
Toyota Avensis kombi 1997 2.0TD
Gabo
Řidič

Příspěvek od Gabo »

Mne trochu vibruje volant, da sa to aj vidiet. Na volnobeh to vyzera takto:

Obrázek

P.S. Teraz je tam uz skoro 240.000km
Toyota Auris TS Hybrid 2016
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Gabo, ty otáčky jsou přesné, mám to zcela stejně. Ale volant mi u toho nevibruje, to nevím, od čeho by mohl....

lemra79 píše: ...se vrhnul na posunuti snimace polohy skrtici klapky, jak tady bylo popsano. FUNGUJE TO...
Co že to tam máš u klapky, potenciometr na konci se spínačem, nebo jen ten spínač? Ten může být důležitý, po jeho sepnutí se nějaký ventil u klapky má přepínat na volnoběžný režim, ale nejsem si jist.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
lemra79
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lemra79 »

Jimmi píše:Gabo, ty otáčky jsou přesné, mám to zcela stejně. Ale volant mi u toho nevibruje, to nevím, od čeho by mohl....

lemra79 píše: ...se vrhnul na posunuti snimace polohy skrtici klapky, jak tady bylo popsano. FUNGUJE TO...
Co že to tam máš u klapky, potenciometr na konci se spínačem, nebo jen ten spínač? Ten může být důležitý, po jeho sepnutí se nějaký ventil u klapky má přepínat na volnoběžný režim, ale nejsem si jist.
No moc jisty si take nejsem, jedna se jenom o posunuti ve vuli der pro srouby, tim by se snad nic radikalne pokazit nemelo. Mimochodem ty srouby jdou pekne blbe povolit, zachranili me kombinacky a nahradil jsem je vnitrnim sestihranem, pak uz je to pohoda.
Je to snimac na hridelce klapky, z druhe strany je plynove lanko. Domnivam se, ze je to pouze potenciometr. ale ten by mel mit v klidu na bezci nejakou hodnotu, tu se mi bohuzel nepodarilo zjistit...
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Já mám tu starší verzi 4E-FE a tam je za tím plastovým krytem jenom spínač. Potenciometr tam není. Ten kryt jde sundat snadno.
Ale rozhodně bych si netroufl s tím jen tak šoupat bez nějaké kontroly. Ten spínač by prostě měl sepnout v určité poloze, a kontrolovat to by mělo být snadné.
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

No ja po vcerejsku s novyma kabelama mam volnobeh lepsi (menil jsem original SUMIMOTO kabely stary 15 let a pres 200tkm) a citelne lepsi chod i tah na vyssi kvalty. Uvidime jestli se to pohne jeste trochu s novyma svickama, nemam zatim vhodnej nastavec ani klic na svicky.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
lemra79
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lemra79 »

Beaver píše:No ja po vcerejsku s novyma kabelama mam volnobeh lepsi (menil jsem original SUMIMOTO kabely stary 15 let a pres 200tkm) a citelne lepsi chod i tah na vyssi kvalty. Uvidime jestli se to pohne jeste trochu s novyma svickama, nemam zatim vhodnej nastavec ani klic na svicky.
Jestli mas na mysli ten mensi obic svicak na delsi tycce, ten ted meli v akci za par korul myslim v lidlu.....
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Ty svíčky se vyndavají fakt blbě - doporučuji origo klíč s gumičkou vevnitř.

Jinak o zvýšení výkonu výměnou kabelů si dovoluji zapochybovat, síla placeba je nekonečná. Já měl kabely našrot, zjevně probíjely (dostal jsem pecku jako kráva - hodinu jsem nepohnul rukou) a přesto to na výkon nemělo pozorovatelný vliv. Jenom při každém (asi mžikovém) probití to cuklo nebo na volnoběh chcíplo. Tak jsem místo nejhoršího kabelu dal provizorně na dojetí nějaký univerzální (měl opačně konektor - tak jsem ho musel nacpat do toho původního, který se mi povedlo utrhnout) a stejně to jelo furt stejně. Po výměně za origo kabely skončilo cukání, ale na výkonu to znát nebylo.

Tak sorry, Beavere, jestli Ti beru iluze :)
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Jimmi píše:Ty svíčky se vyndavají fakt blbě - doporučuji origo klíč s gumičkou vevnitř.

Jinak o zvýšení výkonu výměnou kabelů si dovoluji zapochybovat, síla placeba je nekonečná. Já měl kabely našrot, zjevně probíjely (dostal jsem pecku jako kráva - hodinu jsem nepohnul rukou) a přesto to na výkon nemělo pozorovatelný vliv. Jenom při každém (asi mžikovém) probití to cuklo nebo na volnoběh chcíplo. Tak jsem místo nejhoršího kabelu dal provizorně na dojetí nějaký univerzální (měl opačně konektor - tak jsem ho musel nacpat do toho původního, který se mi povedlo utrhnout) a stejně to jelo furt stejně. Po výměně za origo kabely skončilo cukání, ale na výkonu to znát nebylo.

to je otázkou, pokud jsou kabely v takovém stavu že oslabují jiskru nebo dokonce občas vynechá zápal tak "navýšení" výkonu se koná .. sice v mezích serie ale tech pár "chvíplejch" koní by ožít mohlo :)
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Jimmi píše:Ty svíčky se vyndavají fakt blbě - doporučuji origo klíč s gumičkou vevnitř.
Prave ten original nemam. Mam tusim nejakej nastavec v sade naradi, ale bud nastavec nebo prodlouzeni se mi nevejdou do hlavy :) Koupim nejspis nejakej ten obycejnej klic na svicky, viz. lemra. Mel by se tam vejit bez problemu, kdysi uz jsem to zkousel.
Jimmi píše:Jinak o zvýšení výkonu výměnou kabelů si dovoluji zapochybovat, síla placeba je nekonečná...
...
Ja ten vykon nezvysoval, jen vracel na puvodni hodnotu :) Kazdopadne ta zmena tam citelna byla, samozrejme ne ze by tam najedou pribylo 30 koni, ale proste na vyssi kvalty to ma lepsi zatah, evidentne tam prinejmensim jeden z kabelu probijel a elektrina "vytekla" castecne mimo. Ta ztrata sily jiskry se pak projevi prave v tom, ze smes se nezapali idelane a ten vykon tochu klesne. Prave kabely jsou nejvic znat u vyssiho zatizeni motoru ve spodnim spektru otacek, pokud jsou v haji uplne, tak to uz potom cuka jak popisujes ty. Mozna ten efekt u 1.6 je trosku citelnejsi nez u 1.3, nevim. Auto jede i na tri nebo dva valce, Favorit mi v krutych mrazech obcas startoval na jeden valec a zbytek se "chytal" postupne, Supra pri couvani do garaze hrabala i kdyz jela jen na pulku motoru. Proste hned tak to nechcipne kdyz je problem, ale urcite tam nejaka zmena nastane :)
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
lemra79
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lemra79 »

Trochu jsem se jeste zajimal o problematiku senzoru klapky a neco se mi podarilo najit

http://uloz.to/4261096/corolla-serizeni-klapky.pdf

Doporucuji si poridit celou tu knihu, haynes repair.....

Jdou tam vic do detailu, nez v te knize od toho nemcoura....
Odpovědět

Zpět na „Corolla“