15 kola?
Re: 15 kola?
Technicky urcite ano, ale prumer rafku neni jeho jediny parametr - jeste je treba si pohlidat sirku, zanoreni a paramtery vsech der. No a pak by bylo jeste dobre vyridit rafek v technicaku.lubospff píše:Můžu dát na Corollu kombi r.v.97 hliníkáče 15?
Pokud si dobře vzpomínám, tak mám snad v TP i nějaké 15" uvedeny. Ale už teď jezdím na 185/60R14 a to bych viděl z hlediska tvrdosti a pohodlí jako maximum. Takhle velké hliníkáče mají význam jen v tom, že dobře vypadají. E11 má sama o sobě výborný podvozek a dohánět to kolama mi přijde zbytečné. Pokud jde o dobré jízdní vlastnosti, doporučoval bych zůstat na plechových 14" a radši investovat do pneu. Já mám teď výborné zkušenosti s GY Exellence (samozřejmě na léto
). Plecháče vydrží víc a při stejném rozměru jsou i lehčí, o ceně nemluvě.

Corolla Combi E11 1.6, 4A-FE, r.v. 97
-
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
nemeli by nahodou byt plechaci tezsiMaxipes píše:Plecháče vydrží víc a při stejném rozměru jsou i lehčí, o ceně nemluvě.

EDIT:
http://www.autoprestige.cz/catalog/prod ... cts_id=761
http://www.autoprestige.cz/catalog/prod ... ts_id=3910
a to urcite nejsou nejlevnejsi ALU disky, ktery se daji sehnat...
crashed :'-( Toyota Carina II 1.6 GL ...prodana
Nissan Primera 1.6 LX (P10)
To je rozšířená pověra. Materiál je sice lehčí, jenže pro zaručení pevnosti je ho potřeba víc, než na plecháče. Myslím že cca. před půl rokem sem viděl váhové srovnání v německém AMS (nebo jiném časopise) a litá kola vycházela cca. o 1/3 težší. Lehčí kola než ta plechová sice k mání jsou, ale většinou v rozměrech od 16" výše a za ceny min. trojnásobné, než nejlacinější lité modely pro daný rozměr.
Jinak uznávám, že cena u plechových 14" je v případě Toyot oproti nejlacinějším litým jen o cca. 20% nižší. Jenže když už někde poničím plecháč, jdu a koupím JEDEN nový. Když se mi to samé stane s litým (což se mi stane snadno), budu už po roce jen horko těžko shánět stejný model. Takže buď budu jezdit jako pako s každým kolem jiným, nebo musím koupit celou novou sadu, leda že jsem sebevrah a nechám si ho rovnat a svařovat...
Jinak uznávám, že cena u plechových 14" je v případě Toyot oproti nejlacinějším litým jen o cca. 20% nižší. Jenže když už někde poničím plecháč, jdu a koupím JEDEN nový. Když se mi to samé stane s litým (což se mi stane snadno), budu už po roce jen horko těžko shánět stejný model. Takže buď budu jezdit jako pako s každým kolem jiným, nebo musím koupit celou novou sadu, leda že jsem sebevrah a nechám si ho rovnat a svařovat...
Corolla Combi E11 1.6, 4A-FE, r.v. 97
15´ litá kola mám originál od Toyoty (gumy Toyo 195/15 50),ale v techničáku je nemám. Ale to vůbec nevadí, to kolo je v obvodu stejné, jen má jiný límec apod, aby zapadlo do osy otáčení, protože je kolo širší.
V Olomouci dokonce prodávali nové Corolly "sport" se 16´ kolama (gumy 45). Vypadala krásně,ale komfort byl pryč a spotřeba se zvýšila.Musí se nastavit geometrie a pak už jen mít oči jako rys a hledat díry na cestě a jezdit krokem přes železniční přejezdy

V Olomouci dokonce prodávali nové Corolly "sport" se 16´ kolama (gumy 45). Vypadala krásně,ale komfort byl pryč a spotřeba se zvýšila.Musí se nastavit geometrie a pak už jen mít oči jako rys a hledat díry na cestě a jezdit krokem přes železniční přejezdy

Toyota Corolla 1,4 97´ liftback
tuning originál TTE
tuning originál TTE
-
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
jo to je pruser, hodlam poridit novy kola, sice to na 14" nebude jeste tak kriticky, ale ted mam 13" plechace a kdyz byly nove vyvazeny, tak to bylo super a ted uz trochu pocituju, ze kolem 120 km/h malinko vibruje volantJolly píše:... a pak už jen mít oči jako rys a hledat díry na cestě a jezdit krokem přes železniční přejezdy

je fakt, ze na prejezdech vetsinou nezpomaluju (ale taky jezdim vetsinou po tech samych a vim ze se daji v pohode prejet)
ale nektery cesty jako treba vypadovka z Brna na Svitavy nebo cesta kolem Hodonina to sou fak zazitky

crashed :'-( Toyota Carina II 1.6 GL ...prodana
6,5x15 na E9
planujem nahodit na moju corollu E9 hlinikace 6,5x15 a gumy 195/50.
zapasuju mi vobec take disky ? prosim o radu

Toyota Corolla 1.3 xli 12v E9 2E-E
Re: 6,5x15 na E9
ano, ale bude to asi natesno - mne uz 7x15 boli tesne pri tlmici a zaveseni, a to prosim bez gum.levin píše:planujem nahodit na moju corollu E9 hlinikace 6,5x15 a gumy 195/50.
drgi
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
- Tomáš Novák
- Člen Týmu