Snímač klepání motoru

vše ohledně modelové řady Avensis
aczasa
Věčnej rejpal

Konec..

Příspěvek od aczasa »

Tak konec debaty....
http://www.autoshop101.com/forms/h38.pdf
Tady uvidíš, že opravdu jde o to, že zapálení svíčky a exploze je detekována a její výše poslána do ECU. Takže opravdu jde o to, jestli a jak dobře zapálila svíčka (protože to je jediný údaj, který ECU má k dispozici vzhledem k pozici válce a poloze na palivové mapě). Kvalita paliva je tedy rozhodující pro výši signálu a modifikaci polohy na mapě.
Je pravda, že jsem se mýlil v tom, že jde pouze o první válec (ale přišlo mi to prostě jako nejintuitivnější, když senzor předstihu je na prvním válci a poloha klikovky je vztažená opět k prvnímu válci). Jde o rezonanční podmínku celého bloku motoru.....
A jsem rád, že jsi již opustil samovznícení... :-))))
Back in Czech.
a1bert
Manager Týmu

Příspěvek od a1bert »

aczasa
Věčnej rejpal

Ano ano

Příspěvek od aczasa »

Ano ano.... Zajímavý článek. Ale z kalorimetrie ti mohu říci, že to zase až tak pravda není s těmi "Kouty Válců" a nehořením směsi.. .:-) Dokonce jsme snad i měli nějaký laborky na zapalování benzoovky v různých tvarech v a různých nádobách .... Nebylo tam k pozorování nic, co by připomínalo podezření plynoucí z toho článku o neprohoření směsi. Ale je možné, že motorový prostor je úplně něco jiného a chová se podle jiných zákonů mechaniky (napadá mě teď příměr k tlumení frekvence vlny na struně (dosažení rezonanční podmínky a nucených kmitů), ale to asi nebude tento případ).
Back in Czech.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“