Všem, kteří nechtějí platit za naftu a benzín přes 30,- Kč/l

Tlachání o všem - bez zaměření!
m-ira
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Všem, kteří nechtějí platit za naftu a benzín přes 30,- Kč/l

Příspěvek od m-ira »

Dovolím si zde citovat jeden z kolujících "spamů". Něco na něm je, ačkoliv sám jsem skeptik. Na druhou stranu se mi jako letitýmu zákazníkovi shellky stala taková zajímavost. Nejsem kamionista, taxikář ani jakýkoliv profidopravce, dnes již sice živím poněkud žravý vůz, avšak ještě v době, kdy jsem jezdil za nějakých 6l na 100 a ročně najezdil max 25 tis. jsem byl 2 měsíce mimo republiku a tudíž v čr ani netankoval. Začli mě "nahánět" ze šelky proč jsem přestal "využívat služeb"... :D

Tak tedy:
Předejte tuto zprávu vašim přátelům, a to kvůli vedení inteligentní války proti naftovým společnostem.

Říká se, že cena benzínu brzy překročí 1,50 Euro za litr. Chcete, aby se cena snížila? Musíme společně a solidárně reagovat!

Někdo přišel na geniální myšlenku, a to mnohem více smysluplnější než byla ta - nekupovat benzín v určitý den v dubnu nebo květnu. Naftové společnosti se této myšlence velmi dobře zasmáli, protože věděli, že když nebudeme kupovat benzín, ublížíme si tím jen sami sobě.

Avšak následující nabídka se může ukázat jako velice účinná, pokud bychom ji všichni striktně dodrželi!
Dejte si čas s přečtením této zprávy až do konce a spojte se s námi.
Naftové společnosti nám vnucují myšlenku, že jejich ceny jsou pro nás velmi výhodné. Ale vy si myslíte, že výhodné je kupovat benzín za 58,9 centů za litr.
A to my také!
Musíme jim tedy společně ukázat, že jsme to my kupující a ne oni prodávající, kdo bude regulovat ceny nafty na trhu, protože vzhledem ke každodennímu zvýšení cen benzínu musíme reagovat jako spotřebitelé!
Můžeme mít skutečný vliv na trh s benzínem, pokud tuto akci povedeme všichni společně ve válce proti těmto cenám.

Takže tady je návrh: Nekupme ani kapku benzínu u dvou nejdůležitějších naftových společností (ve skutečnosti je to stejně pouze jedna) SHELL a ESSO.
Pokud oni neprodají benzín, budou muset snížit jeho cenu. Pokud oni sníží ceny, ostatní společnosti je budou muset následovat.
Aby to mělo skutečný vliv, musíme získat spolupráci miliónů klientů SHELLu a ESSA. Dodržením tohoto nám dává možnost toho dosáhnout.

Tato zpráva byla zaslána přibližně třiceti osobám. Jestliže každý z nich to pošle zhruba deseti dalším (30x10 = 300), a tito udělají to samé (300x10 = 3000) atd., tuto zprávu může obdržet více než 30 000 000 spotřebitelů.
Všechno, co musíte udělat, je to, poslat tuto zprávu deseti lidem a požádat je,aby udělali totéž. A samozřejmě nezapomeňte bojkotovat SHELL a ESSO !
Toť vše, pokud si myslíte, že můžeme společně vyprovokovat cenu benzínu, pošlete tuto zprávu všem vašim známým. Zkusme to, nemáme co ztratit !

S pozdravem
Otto TOMÁŠ
tel.:608 808 900
priprava@cnesbau-export.com
wrc50
Manager Týmu

Příspěvek od wrc50 »

No já u těch lumpů stejně nikdy netankoval a to ani mimo republiku, jezdím často do švýcar a i tam natakuji mimo uvedené čerpací stanice nejsem ochoten jim platit za stejné palivo víc peněz nežli je nezbytně nutné
Myfune
Věčnej rejpal

Příspěvek od Myfune »

U Shellu dávno netankuju, ale spíš by mě zajímalo jakej by to mělo mít vliv na ceny pohonných hmot, protože jinak to je jen nekalej konkurenční boj. Ale to ať si každej přebere sám, každopádně já mám jednu zásadu: neposílat takovýhle zprávy.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

A ja si zrovna poridil SMART kartu :D i kdyz na shelce tankuju parkrat do roka :D:D je zajimavi ze v Budejovicich maji celkem levno vsechny benzinky ( Tesco benzin v Tabore lacinejsi jen o 40 haleru coz neni standartni rozdil proti shelce o 2 kc )
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
TomasGT20
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasGT20 »

Pavo.B. píše:A ja si zrovna poridil SMART kartu :D i kdyz na shelce tankuju parkrat do roka :D:D je zajimavi ze v Budejovicich maji celkem levno vsechny benzinky ( Tesco benzin v Tabore lacinejsi jen o 40 haleru coz neni standartni rozdil proti shelce o 2 kc )
Dej si bacha na nacitani bodu. Taky mam Smart a obcas tankuju na shellce, pravidelne jsem daval kartu k vuli bodum, a kdyz jsem po case chtel zjistit stav konta, tak 0 bodu :( Asi nejaka vadna nebo co ja vim,smula. Tak at nedopadnes jak ja :)
Toyota Celica ST202, SS, LSD
ja_ma
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja_ma »

alitron benzinka to jisti, cca o 2kc levnejsi jak shell, atd... (a verim ze kvalitnejsi jak tyhle znackove!, kdo by nevedel tak alitron dodava zavodni benzin).
jinak u nas ve zline ted litr naturalu 95 stoji presne 32kc, kde to doprdele jsme!!!! :mad:
Obrázek
sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

Jo na Shell jsem bral jen benzin, tedy i 1x naftu, ale jen z nouze. Radsi jezdim za kvalitou k zapadnim sousedum. Tedy ja jen kousek na sever :lol:
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
m-ira
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m-ira »

já ten problém taky vidím spíš jinde. vadí mi to nemravný zdanění. náš kocourkov musí někde nahnat ty průšvihy neschopných manažerů státních firem, kterým pak je posléze místo pruhovejch tepláků vyplacen zlatej padák. k tomu nějaký ty arbitráže, panduři, předražený státní zakázky a jsme na těch 32 czk za litr... obávám se, že bude ještě hůř
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

ja_ma píše:alitron benzinka to jisti, cca o 2kc levnejsi jak shell, atd... (a verim ze kvalitnejsi jak tyhle znackove!, kdo by nevedel tak alitron dodava zavodni benzin).
jinak u nas ve zline ted litr naturalu 95 stoji presne 32kc, kde to doprdele jsme!!!! :mad:
prave jsem se divil ze v Budejovicich stoji u shellu 29,70,- ( v sobotu ) , jinak tankuju na Tescu za 29,30 ted v nedeli

a jeste ty biopaliva , pfuj

http://www.novinky.cz/ekonomika/192495- ... -ropy.html
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Myfune
Věčnej rejpal

Příspěvek od Myfune »

No mě osobně zaujalo auto od Hondy, které jezdí na vodík. Vodík se míchá s kyslíkem, vzniká elektřina a z auta jde vodní pára, ale hlavní je, že na jedno natankování to ujede cca 450 km. Jo a zapoměl jsem dodat, že hnací agregát je elektromotor. To mi přijde jako něco do čeho by měli automobilky pořádně zainvestovat a zlevnit výrobu. Hlavně to auto je konstrukčně velice jednoduché. Akorát si nevzpomenu jak se menovalo, ale tušim to bylo v Top Gearu.

Už vim: Clarity

http://auto.idnes.cz/honda-fcx-clarity- ... aktual_fdv

Tohle auto by při masové výrobě udělalo z ropy přebytečnou surovinu.
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Myfune> Traduje se, že je vodík nákladnej na výrobu, ale viděl sem to taky v tom topgearu a je zajímavý, že říkali, že stojí zhruba to co benzín (v americe) ale těžko říct. Dalším problémem je jeho přechovávání v autě, tam je konstrukční oříšek trochu, při nehodě z toho může být dobrá kremačka. Ale jinak tomu autu fandím 100x víc jak všem Priusům a hybridním lexusům... nic ve zlém.
Holomek!
Ahold
Věčnej rejpal

Příspěvek od Ahold »

Auto na vodík už BMW má dávno. Není to teda 100% vodík, je to mixlé s benzínem. :)

Jinak souhlasím, donedávna jsem byl tvrdým zastáncem Shellky, ale už když mě nachytali za 8 smart bodu dostanu slevu 2kč na litr, prásk ho, sebralo mi to 400 bodu -- toto nemaj ani nikde napsané že každej litr stojí 8 bodu. Dneska jsem si jel pro 100oktanovej benzín a kouknu na SHell V racing, nebo shell V power racing, nebo co, 38,70Kč/l a hned vedle OMW Careera 100 za 32kč/l tak bylo jasné kam sem jel, že? :)
Jsem Zoofilní plyšomil a nestydím se za to.
Vrrrrrm Toyota Vrrrrrm Corolla Vrrrrrm TS Vrrrrrm
aczasa
Věčnej rejpal

ceny benzínu

Příspěvek od aczasa »

No jo, zase nesmysl. :-) Konkurence je jen naoko, takže bojkot šelu a esa je k ničemu. Bojkot OMV je jen patriotizmus a odveta za temelín. :-)
Je až s podivem, že jsem teď zrovna (po dlouhé době) zavítal na shellku a nestíhal se divit. :-) Natankoval jsem nějak málo (průměrná spotřeba mi spadla o cca 5 - 7 procent, chod motoru je trošinku kultivovanější. Takže jsem zkusil podruhé shellku a opět dobrá spotřeba a chování auta.
Jediný můj závěr je ten, že dokud se nic extra nestane, tak nebudu tankovat na ONU (28,5 Kč / L), ale na shellu (s bonus kartou a slevou na palivo za body) za 28,5 Kč / L - normálně za 30,5Kč /L. :-)))
Back in Czech.
Tequilla
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: ceny benzínu

Příspěvek od Tequilla »

aczasa píše:No jo, zase nesmysl. :-) Konkurence je jen naoko, takže bojkot šelu a esa je k ničemu. Bojkot OMV je jen patriotizmus a odveta za temelín. :-)
Já na patritizmus v tomto případě kašlu, OMV má u nás nejlevnější dostupnej 100 oktan a navíc je to náš zákazník 8).
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP :(
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen :)
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
Myfune
Věčnej rejpal

Příspěvek od Myfune »

To asca: to že by ti klesla průměrná spotřeba po natankování u Shellu jsem slyšel už hodněkrát a tak jsem si to taky vyzkoušel. Osobně můžu říct, že pokud se tu bavíme o naturalu 95, tak ten má Shelka stejnej jako všechny ostatní pumpy. Jedinej rozdíl v Naturalu 95 u jednotlivých pump je v míře jeho vodnatosti, která roste s časem. Takže obecně lze říct, že kde je velká obrátka nejspíš mají čerstvý. Pokud je tvůj údaj o poklesu na základě palubního počítače, tak si o tom myslím svoje. Nezapomeň, že palubní počítač potřerbuje určitý průměr kola, aby nekecal. Já osobně si píšu stav km při tankování a natankované litry, a z toho průměrnou spotřebu počítám. Nádrž vyjíždím vždy po rezervu abych tankoval najednou co nejvíce paliva.

Výsledek mého výzkumu je ten, že do Feldy a do Yarise tankuju natural 95 bez problému u menší čerpačky u Trotiny za 28,9Kč/L, protože je u hlavního tahu H.K.-Náchod a obrátku tam maj velkou. A z měření mi vychází lepší průměrná spotřeba než na natural 95 tankovanej u Shellu v H.K. u OBI.

Jinak sem toho názoru, že konstrukce motoru a jeho aktuální technický stav v drtivé většině rozhoduje o spotřebě paliva, za předpokladu, že ho řídí normální neagresivní řidič co nemá těžkou nohu na plyn. A kvalita paliva sice může něco ovlivnit, ale pochybuju, že když tady v regionu jsou cca 2-3 kč rozdíly mezi pumpaři, že by se mi vyplatilo koupit dražší benzín.
Odpovědět

Zpět na „Pavlačová plenárka“