RAV D4D při II za studena se dusí a občas nouzový režim
RAV D4D při II za studena se dusí a občas nouzový režim
Zdravím všechny , mám prblém ,že při studeném rozjezdu na II stupen se nachvíli motor zadusí a nechce jet , a občas už při zahřátém motoru se přepne do nouzového režimu , na počítači to vyhodilo jednou EGR ventil, pak zase vstřiky , nemáte něco podobného ,radu typ dík
poruchy
v toyotě řekli že jsou to 2x ventily na čerpadle co se často mění ,ale v první řadě vyměnit palivový filtr ,to je základ ,pokud to nepomůže ,tak na počítač, mě to vyhodilo ovládací ventil turba je vedle egr, potom může být špinavé egr, a nakonec ty ventily ,základ je kvalitní nafta ne u shell,ale benzina verva + aditiva, u nas ta nafta stoji za prd
Loni v listopadu jsem také koupil Ravku D4D 2,0. Chvíli jsem si to ježdění užíval,než se objevily problémy s cukáním a nouzovým režimem. Několikrát jsem absolvoval diagnostiku v autorizovaných servisech, výměny SCV ventilů, vzduchového filtru, palivového filtru,váhy vzduchu, čištění palivového systému, nádrže apd. Samozřejmě jsem vyslechl i spoustu řečí o nekvalitě české nafty. Mám rok výroby 2004, takže nepřipadal v úvahu ani EGR ventil ani filtr pevných částic, které mají až D4 cat. Už mě ta roční anabáze začínala unavovat a přemýšlel jsem o prodeji. Nakonec jsem objevil servis, kde se mému autíčku jeden den věnovali a výsledek super. Auto jde za plynem jako blázen, žádné cukání a zlepšila se pružnost motoru i při otáčkách do 2 tis. Konečně si to ježdění v klidu užívám bez starostí,že přidám plyn a vyskočí kontrolky. Pokud máte stejné potíže, mrkněte na jejich webovky. http://www.power-service.cz/
TOYOTA RAV4, 2,0 D4D,r.v. 2004