Hřmění při brždění

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Školák
Člen Týmu

Hřmění při brždění

Příspěvek od Školák »

Ahoj Corolláci,mám Corollu Kombi model listopad 2005.Mám najeto necelých 50 tis.Jsem víkendový jezdec.Teď mám takový problémek,když brzdím tak mi jakoby hřmí od brzd a když pustím brzdový pedál tak to hřmění ještě doznívá.Myslel jsem,že se mi přes zimu dostal nějaký binec mezi brzdové obložení a to tam drhne,ale byl jsem v myčce a hřmí to pořád,tak nevím.To musím asi vyměnit brzdové obložení.Asi se ptám jak trouba,ale v autech se nevyznám.Dále se chci zeptat,když nastartuju,tak se mi rozsvítí žlutá kontrolka motoru,potom zhasne.Díval jsem se do manuálu a nechápu z něj jestli mám problém v motoru i když kontrolka zhasne nebo je problém jen když svítí kontrolka pořád.
peta
Manager Týmu

Příspěvek od peta »

Pravdepodobne mas jen zrezle kotouce. Zkus parkrat poradne zabrzdit a hlavne se musi brzdy pouzivat, kdyz se nepouzivaji, tak zreznou. Je i mozne, ze jsou kotouce tak zrezle, ze se musi vymenit. Kontrolka motoru by se mela rozsvitit po zapnuti zapalovani a hned zhasnout po nastartovani.
Corolla E11 liftback, 4E-FE, rv. 98 (Prodáno)Obrázek
Škoda Superb 2 1.8TSI DSG EleganceObrázek
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

To může být i prasklá destička, špatný kotouč... doporučuji ihned rozebrat a zkontrolovat.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Mot@ki
Člen Týmu

Příspěvek od Mot@ki »

Já měl totálně sjeté destičky. Když se dotkli hrany kotouče, to byli zvuky:-)))
Chtěl jsem vystoupit na dálnici za jízdy a zahodit klíče:-)
Jinak Myčka fakt nestačí, abys zjistil jestli máš bordel v brzdách, tak to musíš rozebrat....
Helmut74
Člen Týmu

Příspěvek od Helmut74 »

já mám podobný problém, protože 3 týdny jsem ve Švédsku a auto mi stojí na parkáru v Teplicích a pokaždý, když se vrátím, tak prvních pár km mi to při brzdění rachotí, víc od levého kola. taky na kotoučích jsou vidět fleky. ale po pár km a několika zabržděních se to vždycky srovná. už jsem chtěl kotouče měnit, ale bylo mi řečeno, že stejně by se to udělalo i na nových kotoučích, takže to nemá smysl. rozebírání brzdových třmenů by prý taky nemělo smysl, protože brzdy normálně brzdí ani neváznou a stáčení kotoučů taky ne, protože by šly pod minimální šířku a mohl bych je vyhodit.
arcci
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arcci »

Já byl 5 tejdnů pracovně mimo republiku a auto mi stalo venku, kdyz jsem prijel tak byly brzdy tak orezlý, že to prvních pár km drnčelo ikdyž jsem nebrzdil a při brzdění to byly kromě hroznejch zvuků i vybrace s celym autem, ale asi po 15km se to srovnalo, proste se ty kotouče musí zase brzděním vyleštit :) ...
arcci
corolla EE111 HB ; 1,3 4E-FE 99; 63 kW/5400
Honda JAZZ 1,4 / 73 kW ;i-VTEC 2009
Odpovědět

Zpět na „Corolla“