Forum Avensis u kolegů z Polska

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
m5t
Věčnej rejpal

Forum Avensis u kolegů z Polska

Příspěvek od m5t »

Zdravím kolegové,dneska při hledání cokoliv o T27 v elektronické podobě jsem narazil na poskou stránku FORUM AVENSIS http://avensis.info/index.php ,možná to už tu bylo ale třeba to někoho bude zajímat. Současně jsem při pročítání narazil na téma měnit olej po tisíci kilometrech http://avensis.info/viewtopic.php?t=6249 , tak teď nevím jestli jsem něco neprošvihl - co si o tom myslíte.
Pořád hledám cokoliv v elektronické podobě na T27,pokud už někdo něco získal prosím o poskytnutí.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
wrc50
Manager Týmu

Příspěvek od wrc50 »

No mám sice T22, ale tím, že uděláš výměnu u nového vozu nic neukazíš, já pokud jsem měl auto nové a bylo jakékoli jsem tuto výměnu vždy udělal, a teď stejně měním olej po 10 000 km i když je psaná výměna po 15 000 km prostě na oleji by se němo šetřit, ale je to jen můj názor, ostatní nemusí souhlasit
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Vzhledem tomu,že mě za dva měsíce čeká pravidelná tak už to nechám, ale v tom polském příspěvku někdo napsal že tam od výroby měl minerální olej a měnil za syntetiku a všiml si zvýšení hlučnosti motoru, je to možné?
Smith
Řidič

Příspěvek od Smith »

Mám za to, že u nového auta se mění olej po prvním 1.000 km... Jinak souhlas s wrc50, také měním cca po 10.000 km.
Toyota Avensis 1.6 + LPG 81 kw 4A-FE '98
DieselCat
Navigátor

Příspěvek od DieselCat »

m5t píše:Vzhledem tomu,že mě za dva měsíce čeká pravidelná tak už to nechám, ale v tom polském příspěvku někdo napsal že tam od výroby měl minerální olej a měnil za syntetiku a všiml si zvýšení hlučnosti motoru, je to možné?
.........přiznávám,že zase až tak moc tuto problematiku neznám,ale: myslím,že není možný dát jen minerální olej,to za 1. a potom...syntetika je určitě daleko řidčí,takže je možný že by zvýšená hlučnost mohla být. Z druhé strany je fakt,že značkový servis mě do Cariny E pokud byla v záruce rval syntetiku Mobil1 a pokud jsem auto protáhl,tak si vzalo trochu oleje.Přešel jsem na polosyntu 10/40 a bylo po žraní oleje. tak ted teda nevím... :oops:
a1bert
Manager Týmu

Příspěvek od a1bert »

ach jo, zapomente uz na dobu pred 20 lety, dnes neexistuji zadne "syntentiky, polosyntetiky a mineraly", dulezita je vykonostni specifikace i ty takzvane synteticke oleje (s nizkou vizkozitou) jsou michane z mineralnich oleju. vice zde:

http://www.oleje.cz/index.php?left=main ... nky_mytus3

kazdopadne tim ze vymenis olej po 1k nicemu neublizis (krome penezenky), ale myslim si ze dnes uz technologie tak postoupila a motor je tak presne vyroben, ze uz z nej pri zajizdeni "nelitaji zadne spony", takze pokud jsi olej nevymenil, tak se nic-moc nestalo. ja u noveho auta menil az po roce (ale mel jsem najeto jen 9k :) )

EDIT: v prirucce k T25 a tusim i k T22, nic o vymene po 1000 neni, takze pochubuju ze ted v ere long-life oleju to u t27 bude jine...
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

I já si myslím,že jsem nic nepokazil. Nějaké nečistoty musí přece zachytit filtr.
aczasa
Věčnej rejpal

olej

Příspěvek od aczasa »

Jsem pro to, aby nevzdělanci a nepoučitelní měnili olej po deseti metrech. Nebo aby hned lili olej jen do motoru a nezavírali ani olejovou vanu. :-/
Dnes a vždy před lety olej v motoru vydrží a vudržel 15tisíc km bez jakéhokoliv problému. Dokonce nejlepší oleje vydrží cca 50 - 75 tisíc km (protože výrobce garantuje 30 000 v motoru jako záruku). Přestaňte diskutovat o tom, že měníte po 10, 15 ti, 5ti, jednom tisíci...... použijte hlavu a návod od výrobce.
Jo a www.olej.cz je malinko web mimo a nemá..... NEMÁ s VŠCHT a údajným profesorem z paliv a maziv NIC společného.
Back in Czech.
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

ja zase videl olej z camry po 2,5 roku co auto skoro nejezdilo ,olej mohl mit tak 15 tisic a nechtel z motoru ani vytect v jaky byl konzistenci , vsak dneska jsem menil olej po 10tis. a jak je to hned na jizde znat a olejnicka po startu zhasne 2x driv , a uz ten olej nereste
:lol:

http://www.toyotateam.sk/forum/viewtopi ... 51&start=0

jinak prispevky Jaroslava Černého z Všcht jsou brány z časopisu AutoExpert :wink: takze mimo asi nebudou
Naposledy upravil(a) Pavo.B. dne ned 28.02.2010, 22:25, celkem upraveno 1 x.
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
a1bert
Manager Týmu

Re: olej

Příspěvek od a1bert »

aczasa píše: Jo a www.olej.cz je malinko web mimo a nemá..... NEMÁ s VŠCHT a údajným profesorem z paliv a maziv NIC společného.
tak specialne pro tebe, prikladam odkaz na puvodni clanek od inzenyra z VSCHT v autoEXPERTu (ze ktereho to zdrojuji i na www.oleje.cz)

http://www.autopress.cz/?page=85.minera ... -syntetika

;)
aczasa
Věčnej rejpal

děkuji

Příspěvek od aczasa »

Děkuji všem za doplnění. :-) A za to, že se mi tak úzkostlivě snažíte pomoci s tím expertem z VŠCHT. :-) Ale vězte, že jsem bývalý student (a úspěšně bývalý) VŠCHT, takže když říkám (zrovna u těch specifikací olejů ne, ale u výdrží a tak ano), že to není nikterak pravdivé a odkaz na Ing. Černého je tam spíše ze setrvačnosti. :-)
Takže olejům nazdar a měňte je klidně po 10ti kilometrech (motoru jistě neuškodíte).
Back in Czech.
a1bert
Manager Týmu

Re: děkuji

Příspěvek od a1bert »

aczasa píše: takže když říkám (zrovna u těch specifikací olejů ne, ale u výdrží a tak ano), že to není nikterak pravdivé a odkaz na Ing. Černého je tam spíše ze setrvačnosti. :-)
takze co neni pravdive, pane inzenyre (bez urazky)? pokud vim tak v tom odkazovanem, setrvacnem clanku nic moc o vydrzich neni, ten clanek je hlavne o tech synteticko-mineralnich nesmyslech a rika zhruba to, ze pokud olej splnuje vykonostni normu muzu ho pouzit a basta
aczasa
Věčnej rejpal

olej

Příspěvek od aczasa »

Hmmm... Tak asi neumím číst (ale to se mi stát může). :-) Bavíme se ještě o tom, jestli měnit olej po 10 tisících ujetých km, nebo po 15ti nebo jen po tisíci km? Pokud ne, tak jsem opět naprosto mimo a je pravda, že zrovna ten odkaz na kalsifikaci a kategorizaci olejů (jak jsem ale napsal) je v pohodě. Jenže na olej.cz je mnoho takových né zcela pravd a to v kategoriích výdrže oleje, použitelnosti a tak dále. Ten web jsem prošel několikrát a ruku bych dal do ohně, že pod všemi co jsou podepsány expertem z VŠCHT není právě ten expert z VŠCHT podepsán. :-)))
Uf...
A navíc já jen dávám ostatním náhled na to, že měnit olej po 15 tisících (pokud je to předepsáno) není o nic horší (ale ani lepší - pominu-li finance) než jej měnit po 10 tisících nebo třeba 10ti kilometrech. Ještě pro upřesnění, pokud by specifikace splňoval fritovací olej, tak se nebudu bát jej použít a jakákoliv značka na trhu je téměř shodně dobře použitelná. :-)
Tak tolik asi já a olej. Delphi 5W-40, každých 15 - 18 tisíc i s filtry a motor v klidu 205 000 km.
Back in Czech.
a1bert
Manager Týmu

Příspěvek od a1bert »

tak pod to se podepisuju i ja (vcetne toho fritovaciho oleje)
Odpovědět

Zpět na „Avensis“