ako sa starate o Avik po zime?
ako sa starate o Avik po zime?
Ahojte, zaujímalo by ma ako si osetrujete exterier a interier po zime.
Dáva si niekto vystriekavať podvozok po zime? Alebo je to len autoumyvarka a prípadne voskovanie. Čítal som pred časom článok čo robí soľ s brzdami (minimálne pískajú). Je to agresor, ktorý asi ani laku nerobí dobre, no čo ak sa dostala niekde do dutiniek?
Dáva si niekto vystriekavať podvozok po zime? Alebo je to len autoumyvarka a prípadne voskovanie. Čítal som pred časom článok čo robí soľ s brzdami (minimálne pískajú). Je to agresor, ktorý asi ani laku nerobí dobre, no čo ak sa dostala niekde do dutiniek?
Avensis 2.0 VVTi
2004
147 k
2004
147 k
starání se o Avíka
Opravdu je ideální projet myčkou s max programem (mytí podvozku, kol, šampón, vosk). a pořádně vysát a je to.
Nic jiného není třeba u novějších nehavarovaných aut (tedy se solidní výrobní antikorozní úpravou a nepoškozeným lakem) dělat. 

Back in Czech.
mytí auta
A to je dobře.
Bohužel nepočítáš cenu své práce. :-/ Protože ručně (taky myju svá auta občas ručně) ti to bude trvat alespoň půl hodiny a neříkej mi, že mytí v myčce bude stát jako půlhodina tvé práce.
Ale máš pravdu s tím, že krásné naleštěné auto myté jen ručně je fajn (do prvního deště či mokra) a potom již je opět vše stejné.

Back in Czech.
Toto vlakno som zakladal aj preto, lebo tiež nenmám s autoumyvárkami najlepšie skúsenosti. Staré kefy = škrabance, viacero špinavých áut pred vami = nie najčistejšia voda a čmuhy na aute a pod. Ručné umyvárky zase zaberú kopu času a zapotenie sa. Má niekto s konkretnou autoumyvarkou dobré skúsenosti ak ańo nech skúsi zadať približnú polohu, presný názov nemusí, aby sme nerobili reklamu.
Ku Wap-ke len toľko Tá nerobí laku vôbec dobre.
Ku Wap-ke len toľko Tá nerobí laku vôbec dobre.
Avensis 2.0 VVTi
2004
147 k
2004
147 k
teorie neznám, ale moje zkušenost je trochu jiná
: auto moc nemeju, ručně nikdy!!, občas to postříkám wapkou nebo projedu myčkou na ten nejlevnější program. A s lakem nemám žádný problém
(ano jasně, jsou myčky se starými roztřepenými silonovými kartáči a pak ty měkké gumové, těm druhým dávám přednost)
(co mám praxi, tak nejpoškrábanější laky mají auta, co je majitelé každou chvíli šudlají s kyblíkem vody a pak ručně leští) - osobně se do něčeho takového nepouštím, max. nějaký tekutý vosk, pokropit, nic dalšího..

(co mám praxi, tak nejpoškrábanější laky mají auta, co je majitelé každou chvíli šudlají s kyblíkem vody a pak ručně leští) - osobně se do něčeho takového nepouštím, max. nějaký tekutý vosk, pokropit, nic dalšího..

- progym
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Úplně bych teda nesouhlasil, víš kolik zůstane na silnicích soli po zimě? Osobně jezdím do myčky, možná tak 4-5x za rok, na laku jsem nepoznal, že by mě kartáče vytvářeli něco co nechci a pokud veznu v potaz i čas, který strávím v myčce ten, který budu věnovat ručnímu mytí doma před garáží.........a1bert píše:takova hodinova jizda vlahym jarnim destikem "odsoli" podvozek 100x lip nez hrk tam hrk zpet v automaticke mycce a nebo 10min s vapkou...
Vnitřek čistím docela pravidelně, upřímně, když k někomu sednu do auta a má pulubku zaprášenou 1cm prachu.............dobrá vizitka to není. Kdysi jsem si koupil v rakousku sprej, kterým to nastříkám a rozleštím, je to trochu antistatický a pokud člověk vysaje i sadačky, tak víření prachu není tak hrozný.
Žigul 2105
Renault 5 GT Turbo 1985
Fanouš 1,3 1989
Opel Vectra 1,6i 1995
Octavia combi 1,6i 1999
Toyota Avensis Verso 2,0 4D4 2003
Toyota Verso 1,6D-4D 2015
Renault 5 GT Turbo 1985
Fanouš 1,3 1989
Opel Vectra 1,6i 1995
Octavia combi 1,6i 1999
Toyota Avensis Verso 2,0 4D4 2003