Tak a jedu v tom svama:)

vše ohledně modelové řady Celica
Vazli
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vazli »

libor12 píše:Jak píše Pavel,kvůli pružince za 500kč musíš rozebrat v případě 2zz půl motoru,tomu pak odpovída i cena. Mechanikovi který ví o co jde to bude trvat cca 8h prace,vynasob zučtovací hod sazbou toyoty(1200vč dph) a maš cenu za práci plus material a naplne
a kolik si uctujes na hodinu ty?
Toyota Celica TS (2003) Obrázek
Vše pro auto na jednom místě
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

dalsi vec : cituji m-iru

Btw...k tomu našemu nešťastnému prodeji
Nechal jsem u Kennyho vyměnit ten "tlakátor (reg.tlaku oleje)", přičemž kouknul na rozvody a naznal, že je nějak povytahanej řetěz a eště cosi. rozvodová sada s řetězem 9k CZK, jináč motor v cajku a čisťounkej.

Takze ty reci ( zvlaste u jinych modelu ) ze je retez bezudrzbovy , jsou pekny hlody , jeste ze jsem jim napsal at to kontroluji :D i kdyz tady je ten vykon vyssi
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

jen upřesním - hodinová sazba pro TS u toy je 770kč /hod bez DPH (zdroj toyota příbram ).
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Pavo.B. píše:...Takze ty reci ( zvlaste u jinych modelu ) ze je retez bezudrzbovy , jsou pekny hlody...
Na jednu stranu je to pravda - řetěz se nemusí mazat, napínat, seřizovat... nic. Na druhou stranu bezúdržbový neznamená nesmrtelný, je to mechanická součást a časem se opotřebuje jako cokoliv jinýho. Zdá se, že lidi občas zcela mylně považují bezúdržbovou součást právě za nesmrtelnou :)
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Vazli
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vazli »

tak sem byl dneska v toyote v jihlave a mluvil s hlavnim servisakem a tvrdi my ze jak regulator tlaku tak srouby na vacce se menit nemusi ze je to zbytecny tak nevim
TomasGT20
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasGT20 »

Vazli píše:tak sem byl dneska v toyote v jihlave a mluvil s hlavnim servisakem a tvrdi my ze jak regulator tlaku tak srouby na vacce se menit nemusi ze je to zbytecny tak nevim
No tak to asi nebyl servisak, ale budto nejaky zakaznik a nebo nejaky blb, jinak si nedovedu vysvetlit proc proskoleny technik ktery by tomu mel rozumet rekne takovou vec.Tady na foru mas spoustu prikladu ze je opravdu dobre tyto veci vymenit. Jim jde hlavne o penize. Az se ti to pokazi tak pak vyplaznes 60 000 a bude to, navic oni cekaji ze si to das k nim ze. Ver tady lidem z fora, tem nejde o penize, jako znackovym servisum :wink:
Toyota Celica ST202, SS, LSD
zejdy
Manager Týmu

regulátor tlaku

Příspěvek od zejdy »

Regulátor tlaku je pružina a pístek, tam se nemá moc co poškodit. Pružinu jsem měnil na voze, co měl najeto přes 200k a byla naprosto v toleranci. Nech si změřit tlak oleje a budeš vědět, co je potřeba.
Šrouby na vačce jsou práce cca na hodinu, cenu jsem Ti psal, pokud do motoru nebyl dělaný nějaký zásah, bylo by to to poslední, do čeho bych se hrabal.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Toyota má své interní bulletiny,někde uz jsem je tu dával. Kontrola tlaku,výměna regulátoru eventuelně čerpadla oleje 60000km. Kontrola řetězu rozvodu a jejich kol eventuelně výměna 100000km. Výměna šroubů vačky,okamžitě při servisní prohlídce do r.04 poté kontrola,výměna s intervalem 100000km.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Kenny
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: regulátor tlaku

Příspěvek od Kenny »

zejdy píše:Regulátor tlaku je pružina a pístek, tam se nemá moc co poškodit. Pružinu jsem měnil na voze, co měl najeto přes 200k a byla naprosto v toleranci. Nech si změřit tlak oleje a budeš vědět, co je potřeba.
Šrouby na vačce jsou práce cca na hodinu, cenu jsem Ti psal, pokud do motoru nebyl dělaný nějaký zásah, bylo by to to poslední, do čeho bych se hrabal.
Aha tolerace kde si tu toleranci nasel? tady sou fotky sroubu a pruzinky po cca 80ti km je videt na prvni pohled ze tomu nic neni a pak to dopadne jak u pavla ze musi nova vacka :lol: Ps: v jakemkoliv znackovem servisu je auto a veskera prace na aute co ma vic jak 90 tis. prace na starem vraku kde nic nejde a ver mi ze ti zamestnanci si nejvic vydelaji na garancnich prohlidkach ktere odflaknou protoze udelaji misto 4tyr 6prohlidek denne kde udela vic normohodin...
Naposledy upravil(a) Kenny dne čtv 04.03.2010, 20:54, celkem upraveno 1 x.
TeLe 1000R - rpm11200 :)

nejedno 3S-GE 4g vcetne cabria vlastne toho co z nej zbylo :)
1UZ-FE
H.-C32
ja_ma
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja_ma »

ja vymenil pruzinku po 230tis km na 3sgte, byla mensi asi o 2-3mm, ale na tlaku oleje se nic nezmenilo... predpokladam ze ji jeste nikdo nemenil. kdyz jsem to delal na 3sge, tak velikostni rozdil byl stejny, ale je fakt ze se tlak o neco zvedl. takze to asi nejaky vyznam ma... nebo spis urcite :lol:

2kenny: jeste vetsi by ty fotky nesly dat? :roll:
Obrázek
sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...
TomasGT20
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasGT20 »

Kenny : Dobra velikost fotek,dobre ty :lol:
Toyota Celica ST202, SS, LSD
Kenny
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kenny »

:lol: :lol: sli vetsi ale uz neumim su rad ze sem je vlozil vubec tak je smazu no je mi to nakonec jedno :roll:
TeLe 1000R - rpm11200 :)

nejedno 3S-GE 4g vcetne cabria vlastne toho co z nej zbylo :)
1UZ-FE
H.-C32
Vazli
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vazli »

Ahold
Věčnej rejpal

Příspěvek od Ahold »

Vazli píše:http://moje.auto.cz/CelicaTS/celda.html sem se nudil :)
Vždicky mě fascinují naleštěné a umyté auta. Já jak auto umyju, tak než uklidím wapku tak je celé čelní sklo podsrajděné od much, jak začnu couvat abych mohl jet do práce, tak rozvířím prach na cestě a zas mám místo černé šedou. Nemáte na to nějaký tip?
Jinak parádní čelda. Jak si to vyřešil s tím servisem?
Jsem Zoofilní plyšomil a nestydím se za to.
Vrrrrrm Toyota Vrrrrrm Corolla Vrrrrrm TS Vrrrrrm
Vazli
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vazli »

Ahold píše:
Vazli píše:http://moje.auto.cz/CelicaTS/celda.html sem se nudil :)
Vždicky mě fascinují naleštěné a umyté auta. Já jak auto umyju, tak než uklidím wapku tak je celé čelní sklo podsrajděné od much, jak začnu couvat abych mohl jet do práce, tak rozvířím prach na cestě a zas mám místo černé šedou. Nemáte na to nějaký tip?
Jinak parádní čelda. Jak si to vyřešil s tím servisem?
ono to dela ta barva na stribrnej to neni videt za to na cernej je videt vsechno

stim servisem no az nasetrim tak to pude k liborovi
Odpovědět

Zpět na „Celica“