Zadní tlumiče na E10 + Náhlé úmrtí motoru za jízdy!!!

vše ohledně modelové řady Corolla
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

A jaké ostatní kontrolky? Mě je divné, že by se rozsvěcely kontrolky jako je dobíjení, dokud je zařazená rychlost a motor má otáčky.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Ing_Mazi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ing_Mazi »

Jimmi píše:A jaké ostatní kontrolky? Mě je divné, že by se rozsvěcely kontrolky jako je dobíjení, dokud je zařazená rychlost a motor má otáčky.
No rozsvítí se všechny ty kontrolky co se ti rozsvěcují když startuješ motor, takže když motor chcípne a klíček je stále v poloze ON tak to svítí, motor už jede jen setrvačností i přes zařazenej kvalt.
Corolla E10 TSe Total Social edition r.v.96
1.3XLi 55kW / 75hp
Kola ENZO 175/65/R14 Mischel
Meine rudé eFko :P "Jsem rozenej tuner" :D

www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli :D
Ing_Mazi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ing_Mazi »

Tak dnes byl asi opravdu vydařený den, nejen že při cestě na Mendlák mi to 3x zdechlo cestou tam a 2x zpátky, ale zdechlo mi to přímo na úvozu za křižovatkou a 5min nešlo nastartovat, takže opravdu příjemné když za váma stojí 30aut a nemůžou projet a já nemůžu odjet :D

Ale zjistil sem, že když mi to ztratí výkon a já sešplánu spojku, tak se vypne motor, ale když tam hodím rychlost zas tak motor zase naskočí ale výkon nikde, házel sem tam vždy rychlost a zkoušel plyn asi 3x a nic, pokaždé to se spojkou zhaslo a s rychlostí naskočilo ale k ničemu :/

Nádrž je už skoro vyjetá, zbývá tam tak rezerva 10l, takže zkusím ještě něco odjezdit a pak tak šupnu nějakou 98 a uvidíme jestli je to tím, zkusím ještě poodpojovat kabely od svíček a zase nasadit, jestli tam jen není špatný kontakt.
1.3XLi 55kW / 75hp

www.vune.info/mazi
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Ing_Mazi píše: ...tak se vypne motor, ale když tam hodím rychlost zas tak motor zase naskočí ale výkon nikde...
Ty si ale koleduješ o přeskočení rozvodového řemene :idea:

Jinak Tvé popisy typu "ztratí to výkon" když se jedná evidentně o chcíplý motor (ať už z jakéhokoli důvodu) jsou vskutku kouzelné.
Dej to konečně někomu, kdo alespoň trochu autům rozumí a přestaň experimentovat. Musím bohužel konstatovat, že nejsi typ, se kterým by se daly řešit technické podrobnosti. Docela mě překvapuje, s jakou vervou se o něco podobného stále pokoušíš.

Jinak se mi nelíbí to, že se zařazenou rychlostí se rozsvítí kontrolky stejné jako před startováním. Přinejmenším by nemělo svítit mazání a akumulátor (tedy dobíjení). Tohle vypadá přinejmenším na totální výpadek elektriky.
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Ing_Mazi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ing_Mazi »

Jimmi píše:
Ing_Mazi píše: ...tak se vypne motor, ale když tam hodím rychlost zas tak motor zase naskočí ale výkon nikde...
Ty si ale koleduješ o přeskočení rozvodového řemene :idea:

Jinak Tvé popisy typu "ztratí to výkon" když se jedná evidentně o chcíplý motor (ať už z jakéhokoli důvodu) jsou vskutku kouzelné.
Dej to konečně někomu, kdo alespoň trochu autům rozumí a přestaň experimentovat. Musím bohužel konstatovat, že nejsi typ, se kterým by se daly řešit technické podrobnosti. Docela mě překvapuje, s jakou vervou se o něco podobného stále pokoušíš.

Jinak se mi nelíbí to, že se zařazenou rychlostí se rozsvítí kontrolky stejné jako před startováním. Přinejmenším by nemělo svítit mazání a akumulátor (tedy dobíjení). Tohle vypadá přinejmenším na totální výpadek elektriky.
Mé popisy popisují to co se dělo, nejprve to ztratilo výkon a až pak po sešlápnutí spojky chcípne motor, ale klíček je v poloze ON, takže když tam tu rychlost dám zpátky, tak motor opět naskočí ale plyn nereaguje.
A ano, nejsem typ se kterým by se daly řešit technické podrobnosti, sem pouhý uživatel auta né mechanik.
A ty kontrolky samosebou po zařazení rychlosti zhasnou.

No jinak, dnes už toho na ni asi bylo moc, protože zkolabovala úplně a nešla nastartovat už vůbec, takže když sem zůstal viset ve městě u Vídeňské, teda asi po pěti dalších stanovištích kde chcípla a nešla nahodit,tak už opravdu nezbylo než odtlačit do nejbližšího servisu kde se mi na něj zítra podívají :(:(:(
1.3XLi 55kW / 75hp

www.vune.info/mazi
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Ing_Mazi píše: ...nejprve to ztratilo výkon a až pak po sešlápnutí spojky chcípne motor...
No, a tomhle přesně mluvím :D

Takže pro Tvoji informaci:
Zcela zjevně to bylo opačně. Nejprve Ti chcípl motor, a po vyřazení se i přestal točit.

Dobře, že už je to v servisu :)
VAZ 2103 1500/49kW bílá
zdenek slavik
Člen Týmu

chcípání auta

Příspěvek od zdenek slavik »

kdysi se mi stalo něco podobného, auta cukalo, ztrácel se výkon , zastavovalo se nejelo, nádrž skoro plná, příčina : v servisu jsem měl venku nádrž /nějaká prasklá hadička od benzínu/ a při nandavání nádrže zpět pod auto asi přiskřípli něco jako odsávání, nebo nějakou hadici na vzduch/, nádrž byla zavzdušněná a při otevření nádrže to jako vyfouklo, musel jsem udělat dirku do víčka od nádrže a vše v pohodě,
Ing_Mazi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ing_Mazi »

Takže pánové, záhada hlavolamu odhalena díky rychlé práci mechaniků ještě dnes!!!

Nakonec vyhrává tip na elektriku, byl to zrezlej kontakt na spínací skříňce, kterej prostě neházel jiskru na svíčky prej!
Museli to diagnostikovat a pak to 3hodiny a 50minut hledali a 10min pájeli a nakonec to stálo 2845kč :shock:
2160kč za 4hod práce
660kč za diagnostiku
25kč za materiál :lol:

To je fakt k breku kua. :roll:
Ale aspoň zas jezdím a pohoda 8)
Ještě ty tlumiče vzadu a bude to zas Ferrari :P
1.3XLi 55kW / 75hp

www.vune.info/mazi
Ing_Mazi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ing_Mazi »

Jimmi píše:
Ing_Mazi píše: ...nejprve to ztratilo výkon a až pak po sešlápnutí spojky chcípne motor...
No, a tomhle přesně mluvím :D

Takže pro Tvoji informaci:
Zcela zjevně to bylo opačně. Nejprve Ti chcípl motor, a po vyřazení se i přestal točit.

Dobře, že už je to v servisu :)
No tak seš asi lepší diagnostik než já, já to prostě nedokázal tak technicky popsat jak ty :) Psal sem co sem si myslel že se dělo :)
1.3XLi 55kW / 75hp

www.vune.info/mazi
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

A kterej to byl servis? Rychlí moc nebyli, ale chápu že v dnešní době je přece potřeba vydělat :D :roll:
Holomek!
Mates.
Manager Týmu

Příspěvek od Mates. »

No mě se zdá, že rychlí byli, páč né každej se ti hned na káru podívá. Ale ta cena za 4 hodiny hokny... :? :shock: :?
Camry XV30 3,0 V6 automat - na prodej
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno
Ing_Mazi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ing_Mazi »

Rampa89 píše:A kterej to byl servis? Rychlí moc nebyli, ale chápu že v dnešní době je přece potřeba vydělat :D :roll:
Jelikož mi to už po několikáté chcíplo v Horních Heršpicích, tak tam sem viděl jakejsi servis a tak sme to odtáhli a je to AS AUTOMONT s.r.o.

No rychlí byli tím, že mi řekli, že se k tomu dostanou až zítra, ale pravda že 4 hodiny, sice za běžnou szabu, je trochu moc na 5min pájení kua!!!

Použitej materiál 25kč!!! Takže diagnostika asi nic neodhalila a pak to 4 hodiny hledal a asi si při tom byl nakoupit a dal si šlofíka nebo nevím....
Co chceš dělat že?
Jak proti tomu bojovat?
1.3XLi 55kW / 75hp

www.vune.info/mazi
fildis
Věčnej rejpal

Příspěvek od fildis »

Ono je to těžký, tobě se samozřejmě cena nelíbí, ale pokud tomu nerozumíš, tak holt musíš platit, já taky čemu nerozumím, tak radši zaplatím, než abych něco zku*vil, nebo se s tím dělal 3x tak dlouho :wink:
Corolla E10 1.3 16V 3D 97
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila :-D

http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG
Ing_Mazi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ing_Mazi »

fildis píše:Ono je to těžký, tobě se samozřejmě cena nelíbí, ale pokud tomu nerozumíš, tak holt musíš platit, já taky čemu nerozumím, tak radši zaplatím, než abych něco zku*vil, nebo se s tím dělal 3x tak dlouho :wink:
Ano, samozřejmě já bych tu závadu neodstranil sám, možná když by se na to podíval nějakej kámoš tak by to odhalil a udělal, ale čert ví, prostě sem v té chvíli neměl moc na výběr, ale i tak je to palba teda....

Jenže i kdybych tomu rozuměl, jak já jim dokážu že to dělali půl hodiny a né 4?
1.3XLi 55kW / 75hp

www.vune.info/mazi
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Já bych se s tou cenou aji smířil, za předpokladu, že to bude fungovat bez problémů, jakože snad bude, protože v dnešní době jsou si lidi schopní říct za šlompáckou práci neskutečný peníze a pak máš ještě další problémy. Ten předchozí příspěvek byl spíš ve smyslu, že dneska se nikdo nestrhá a podle mě by to těm mechanikům mělo jít opravdu rychleji. Teď už to máš jedno, hlavně ať to slouží, kdyby náhodou ne, tak pak bych to řešil.
Naposledy upravil(a) Rampa89 dne úte 23.02.2010, 20:36, celkem upraveno 1 x.
Holomek!
Odpovědět

Zpět na „Corolla“