no ked som kupil corollu tak som si hned vsimol ze ten staly prevod je mensi ako Carina, tak som s origo 175/65 R14, pokusne prezul na 185/65 R14 /pretoze mi zostali v pivnici fungel nove gumy ktore som kupil povodne na Carinu/ a bolo to sakra citit ze ten prevod bol tazsi, aj ked 185/65 R14 je oficialna alternativa aj na E11 /na 1.6 a D standart/ v praxi ma ta guma viditelne a citelne vacsi priemer, takze sa zmenia trochu prevody do tazka a klesnu otacky o nieco.
kto by o tom pochyboval : chodte do predajne s pneu a dajte hned vedla seba 165/70 + 175/65 + 185/65 R14 - najmensi priemer budu mat 175-ky, potom vyssie budu 165-ky a este o nieco vacsi priemer budu mat 185-Ky.
- to su samozrejme veci.
vsetky mam v TP ako alternativy ale v praxi sa meratelne lisia priemerom.
takze k veci, dal som tie 185-ky prevod bol tazsi, prijemnejsie jazdenie mimo mesta na 5-ke, ale ten motor 1,33L uz bol s tymi vecsimi pneu menej ochotny spolupracovat, tiahle kopce, napr. aj s klimou atd... proste jasne ze ten 1.33 na E11 by s prevodovkou s Cariny mal problem, hlavne v kopcoch koli nizsiemu tocaku.
potom som kupil 165/70 R14 (maly valivy odpor a malinko vacsi priemer ako 175/65 R14 )---- a to vidim ako ideal k tomu motorceku, aj k tym origo diskom 5,5J je to ideal , najmensie zlo.
inak na tych 175/65 R14 to islo logicky najlepsie do otacok aj to sedelo lepsie pri velmi rychlej jazde v serepentinach ale malo to az smiesne vysoke otacky na 5-ke, islo mi to pekne na nervy, neviem ako na tom moze niekto na E11 jazdit dlhe trasy..
Ale k tej G6, viem o com pises, ale ta 6-ka ma predsa len nizssie otacky, aj ked mozno je staly prevod este trosicku mensi.. rozhodne to je prinos mat napr pri 140km/h o 250ot menej..
v kazdom pripade keby na klasicke 1.6-kove corolly davali dlhsiu 5-ku rozhodne by to mnohi majitelia ocenili pri jazde mimo mesta ! /napr.porovnam napr s 4-valcovymi mot.verziami OPEL 1.4,1.6, kde je 5.ka prijemne dlha a jasan ze skor udrzovacia rychost/ takze u 1,33 E11 to este ako tak chapem ze ma kratku 5-ku /nazval by som ju skor 4+/ ale u 1.6 E11 /E10,E12../ by to bola lepsia volba na dlhe trasy, to uzna viacero malitelov.
este k tym 185/65 R14, ak obuvat tento rozmer na E11 tak rozhodne na 6J /cize elektrony/ a nie na origo 5,5J rafky, na tych sa to prelieva a citelne tancuje na ceste, je to evidentne na hovno.
co sa tyka idealnej pneu na E11 1,33L :
na 5,5J + 165/70 R14 ma v priamom smere E11 najlepsiu smerovu stabilitu /pretoze tento origo plechac 5,5j je relativne siroky vzhladom k tej gume = co je citelne plus na jazdne vlastnosti /, pozdravujem vsetkych co davaju na male auta siroke a nizke pneu... je to sice na pohlad pekne ale rozhodne mam svoje ramena, cepy, riadenie, tlmice rad.. a pri objeme 1,33L je to na uzkych gumach samozrejme citelne zivsie, corolly maju tak kvalitny a vyvazeny podvozok ze to na tych 165-kach pekne jazdi a je to prevereny ideal na to auticko./nehovoriac o nasich deravych cestach/
inak na znacke, kvalite pneu nesetrim, a nejazdim na prestarnutych .. na tomto nikdy nesetrim.
rad uvitam vase technicke nazory