Palubní pocitac je opravdu mimo
Palubní pocitac je opravdu mimo
Ten PP je fakt úplne mimo. Už jsem pochopil ze když mi začne svitit kontrolka a dojezd ukazuje 0KM, tak mám v nádrži ještě asi 10 litrů(včera vyzkoušeno) ale nechápu proč mi ukazuje průměrná spotřeba na TripA i na TripB stejnou hodnotu. Tomu vůbec nerozumím. Jinak jsem byl celkem překvapený jaky rozdíl je ve spotřebě při rozdílně rychlosti při ceste po dálnici. Ve 130 kmh je prumer asi 7.2l ve 110 kmh je to asi 6.2. Nad 130 kmh je to zhruba tak, co o deset km vyšší rychlost je asi 1litr nafty na 100 km. Kamarad a tím jel do Prahy a divil se jakou to ma spotřebu a potom mi řekl ze jel 160:) tak to je tak 10,5 na sto.
- Vaclav Kopecky
- Navigátor
Palubní počítač není mimo
Je takový, jaký je. Taky jsem delší dobu řešil http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... highlight= přesnost spotřeby a další funkce PC. Už se to tady diskutovalo, průměrná spotřeba je prům.spotřeba od snulování a nemá nic společného s údaji km TripA/TripB, ty ukazují jen ujetou vzdálenost. Při jízdě na dálnici mám podobné zkušenosti, koukni kolik otáček točí motor ve 130km/h (160km/h) a bude ti jasno. Mám benzín a jiný obsah, ale toto je obecné: něco jiného je jet někde 160km/h a nebo držet průměrnou rychlost na 160km/h.