Corolla Verso D-CAT

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
maceo
Člen Týmu

Corolla Verso D-CAT

Příspěvek od maceo »

Ahoj všem Toyotařům,
potřeboval bych poradit. Občas se mi stane, ze mi zacnou svítit kontrolky TRC OFF, VSC a ABS. Když zastavím a vypnu motor a znovu jej nahodim tak se vetsinou hned nerozsviti. A další den se to stane třeba zas. Mam vyzkoušeno teď na sněhu , ze pokud to sviti tak ABS nefunguje.

Setkal se někdo již s tímto problémem? Moc děkuji za jakoukoliv odpověd apreju všem vsechny kontrolky zhasnuté :)
Tygr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Tygr »

Ahoj, to by mohl byt sensor ABS na jednm z kol.
Kup si Toyotu a zustanes s ni navzdy a Celica je srdecni zalezitost:o)
keko
Manager Týmu

Příspěvek od keko »

bude to priznak nejakej chyby

TRC a VSC sa vypinaju pri kazdom probleme s motorom (ja som raz napriklad nastartoval s vytiahnutym kablom od vahy vzduchu).

Skusit diagnostiku (bude tam kod chyby) a podla toho hladat dalej.

To ABS mi osobne nesvietilo v kombinacii, takze to moze byt tiez nieco z brzdami. Skus pozriet brzdovu kvapalinu, pripadne tu tusim niekto spominal ze mu zamrzli snimace ABS, ked sa oteplilo tak uz to bolo OK.
(vysvetluje to to, ze ti to nerobi stale)
Corolla Verso D-CAT 130kw
maceo
Člen Týmu

Příspěvek od maceo »

to keko: moc díky, počkám tedy do jara:)

ještě bych se chtěl zeptat na na Tvé zkušenosti s tímto autem. Jak je spolehlive a za kolik se zhruba da jezdit litru?

moc díky
m-ira
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m-ira »

mně se zatím jednou jedinkrát rozsvítilo jen TRC OFF a VSC, ABS zustalo zhaslý. Bylo to během cesty po dálnici, když bylo venku -18 °C. Po opětovnym startu vše OK a od té doby se to nestalo... možná jen "bylo něčemu zima" :)
keko
Manager Týmu

Příspěvek od keko »

maceo píše:to keko: moc díky, počkám tedy do jara:)

ještě bych se chtěl zeptat na na Tvé zkušenosti s tímto autem. Jak je spolehlive a za kolik se zhruba da jezdit litru?

moc díky
no so spolahlivostou nic moc, prave tu riesime v inej teme dymenie, a problem s FAP filtrom (sekcia avensis)

mne kratko po kupe navyse odislo turbo - ale to bolo skor zlym predoslym majitelom, vraj tie turba vydrzia vela (ani sa nepytaj na cenu opravy)

a teraz to dymenie (to prave riesim)

inak auto je to celkom ok, aj ked na naftu trosku vyssia spotreba (teraz mam priemerku 8,4 - jazda dialnice/mesto 70/30 (mam tu 130kw verziu)
Corolla Verso D-CAT 130kw
maceo
Člen Týmu

Příspěvek od maceo »

Tak včera jsem to měl v Toyotě na diagnostice a vyhodilo to nějaké dvě chyby s ABS čidlem na levém předním kole. Pán v servisu mi řekl, že by to chtělo zkontrolovat, že tam možná bude jenom třeba nějaká nečistota nebo tak něco. Prý kdyby bylo číidlo vadné svítilo by pořád a to mě nesvítí. Teď jsem byl v Praze a nerozsvítilo se to za 700km ani jednou. Potom třeba jezdím po městě a rozsvítí se to 3x za den. tak nevím
MiTMaN
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiTMaN »

teplo uz docela je, tak zamrzle to nebude...
ten bordel by byl taky divnej.. to by dalo i ted pri te 700km jizde si myslim ..
nemuze tam byt treba nekde vadny kontakt?
-----------CAR HISTORY--------------
Toyota Corolla E10 4EFE(sold)->Toyota Ceres 4AGE 20V(rip)->Toyota Corolla E10 4AGE 20V (sold)->BMW E39 530D
maceo
Člen Týmu

Příspěvek od maceo »

taky mě to napadlo, přístí týden se to sundá vyčistí a uvidíme. Ukazovalo to dvě vady----čidlo ABS LP kolo a okruh ABS LP kola, existuje něco takového? :))
MiTMaN
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiTMaN »

no asi existuje kdyz to ukazalo vadu :lol:
ja ABS teda nemam no, ale uvidis asi az sundas, ja osobne si myslim ze to bude nejakej ten kontakt :wink:
-----------CAR HISTORY--------------
Toyota Corolla E10 4EFE(sold)->Toyota Ceres 4AGE 20V(rip)->Toyota Corolla E10 4AGE 20V (sold)->BMW E39 530D
santajana
Člen Týmu

Kontrolka TRC OFF, VSC .Corolla Verso 2.2D-Cat 130kw

Příspěvek od santajana »

Dnes se mi stalo že za jízdy se mi rozsvítila oranžová kontrolka motoru a motor ztratil v okamžiku výkon a rozsvítily se mi i kontrolky TRC OFF a VSC,tak jsem odbočil na vedlejší komunikaci s tím že dojedu pomalu domu ale ani do mírného kopečka to nechtělo vyjet tak jsem auto zastavil a vypnul.Znova jsem ho nastartoval a auto zas jelo normálně ale kontrolky už nezhasly,po minutě to zas ztratilo výkon tak jsem se ale nakonec dobelhal domu a začal jsem řešit problém.Po asi tak hodině jsem auto nastartoval a normálně odjel ke známýmu do servisu který našel nějakou chybu na nějakým čidle nebo snímání výfukových plynů(přesně už si nejsem jistý co říkal) ale nějak se mi to nezdá,přesnou závadu mi ale stejně neurčil.Kontrolky odmáz a auto zase jezdí ale určitě někde nějaká chyba je.Nevíte někdo o tomto problému?Čím by to mohlo být?Ale nevím proč se mi rozsvítily kontrolky TRC a VSC,ty přece nemůžou mít vliv na výkon motoru ne?
Odpovědět

Zpět na „Corolla“