interval vymeny oleja?
interval vymeny oleja?
zdravim vsetkych toyotakov. Pred pol rokom som si obstaral T25 2.2D-4D 110kW. Chcem sa podelit s Vasimi nazormi kedy vymenit olej. Mam najazdenych uz 25tis km a pri prehliadke po 15tis mi nemenili olej len doliali cca 1,5 litra cim ma vlastne okradli, hladina bola cca v strede medzi max a min. Jazdim dialnicu kazdy den 100km. Olej mam uz uplne cierny a bojim sa ze ked ho nevymenim okamzite tak sa to neskor nejako prejavi. Viete povedat ci je interval vymeny 30tis ok? Nie je to prilis?
Osobne by som doporucoval menit olej kazdych 15000km, alebo 1x rocne. Na tomto by som urcite nesetril. Pri vymene nezabudnut vymenit aj olejovy filter. Doliatie nic neriesi, pretoze necistoty v oleji upchaju filter a neskor mozu poskodzovat motor. Existuju aj longlife oleje. Skusenost s tymto vsak nemam. Doporucuje sa vsak nemenit znacky oleja (pouzivat ak sa da jednu) a s viskozitou je to podobne.
Avensis 2.0 VVTi
2004
147 k
2004
147 k
bráni mi v tom cena, ak by som to menil kazdych 15tis km v servise, pekne by ma osklbali, vymenu oleja ktory si donesiem sam mi asi neuznaju (aspon z mojich predchadzajucich skusenosti avsak s inou znackou auta) pretoze nie je od nich a robia sa ze nevedia co do motora leju aj ked je olej v originalnom obale a zapecateny. Nechcem byt otrokom servisov a tiez nechcem aby mi padla zaruka. A nakoniec mam 5tis km pre servisom a ta farba ma pekne stve. Len som chcel vediet ci to nie je chyba menit po 30tis ale ked mas tie iste skusenosti tak asi nie a tiez nechcem zbytocne vyhadzovat peniaze aj ked je pravda ze na oleji sa nema setrit
-
- Řidič
Zaruka Ti nesmie padnut, pokial si donesies olej splnajuci specifikaciu uvedenu v manuale k autu. Odporucam sa spytat, ci Ti daju pisomne vyjadrenie, ze Ti zaruka padne.jelinek4 píše:Ja mam taku skusenost ze ked som si doniesol taky isty olej ako davaju oni tak mi ho tam naliali a pytal som sa aj na zaruku - ze nepada.

-
- Řidič
Presne tak. A ja doplnim, ze ak sa Ti zda cena vymeny vysoka, daj si ho vymenit inde. Pouzi original Toyota filter a je to. Samozrejme, len pri 15tis. km, 45tis. km, ci 75tis. km. Pri ostatnych prehliadkach potrebujes potvrdenie, ze Ti olej vymenil autorizovany servis. Ale vlastny olej si po dohode dones (resp. si vyber servis, kde to bude mozne). Nepredpokladam, ze centrala v Bruseli by bola nadsena, ze majitel Toyoty je sikanovany a nespokojny...Gabriello píše:Osobne by som doporucoval menit olej kazdych 15000km, alebo 1x rocne.
-
- Řidič
Ako je to teraz v Nitre? Kedysi nerobili problemy, ked si zakaznik doniesol vlastny olej. Akurat to napisali do servisnej knizky - tu odporucam dohliadnut na to, aby tam zapisali presny typ pouziteho oleja.Axel1302 píše:A ktory servis navstevujes? Ja som kupoval v Nitre, tam sa mi celkom pozdavaju ale Autogrand v BA uz nikdy
mam T25 2 D4D
v rozpise servisu bylo psano, ze po 15t km ma byt kontrola/vymena oleje.
kdyz jsem jel poprve na servis po 15t a ptal jsem se co se vlastne bude delat, tak rikal, ze se jen dolije olej a zkontroluji dalsi veci... olej ze se meni az pri 30t.
jinak u vw s longlife olejem mame ted prvni vymenu oleje po 40t km...
kdyz jsem jel poprve na servis po 15t a ptal jsem se co se vlastne bude delat, tak rikal, ze se jen dolije olej a zkontroluji dalsi veci... olej ze se meni az pri 30t.
jinak u vw s longlife olejem mame ted prvni vymenu oleje po 40t km...
-
- Řidič
To sedi. Vymenit mozes, ale "akoze" nemusis. Myslim, ze je lepsie menit castejsie a vlastny olej nez predlzene intervaly a olej zo servisu (ekonomicky cca rovnocenne varianty).wood píše:mam T25 2 D4D
Nic proti, ale chudak motor.wood píše:jinak u vw s longlife olejem mame ted prvni vymenu oleje po 40t km...

- Marty
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Ještě bych poznamenal, že černý olej není špatné znamení - ba naopak. Když je černý, tak to znamená, že na sebe váže nečistoty a tedy funguje.
Samozřejmě tím degraduje. Co říká výrobce by mělo být košer.
Já osobně měním po 10-15 tis.
Přikláním se k variantě, aby sis nechal olej vyměnit jinde vždy v půlce servisního intervalu
Samozřejmě tím degraduje. Co říká výrobce by mělo být košer.
Já osobně měním po 10-15 tis.
Přikláním se k variantě, aby sis nechal olej vyměnit jinde vždy v půlce servisního intervalu

- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Cerny olej u naftaka je po par stovek kilometru. Neni to na skodu, je to proste vlastnost.
Jinak ja bych klidne zustal u te vymeny po 30 tKm, pac znam mnoho majitelu avensisu a maji najeto pres 200 tKm a v pohode.
Vymenit olej muze clovek i doma, je to prace na chvilku.
Jinak ja bych klidne zustal u te vymeny po 30 tKm, pac znam mnoho majitelu avensisu a maji najeto pres 200 tKm a v pohode.
Vymenit olej muze clovek i doma, je to prace na chvilku.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT