KLOUZE SPOJKA ,prosim o radu

vše ohledně modelové řady Celica
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Tak spojka H+B už šlape... paráda 8) komplet kit váží 6006g. Ten olej co mi tam ustříknul, tak nesouvisel se spojkou, ale ucvrnk si z horního těsnění víka ventilů... to se vymění v nejbližší době.
Rád bych pochopil ještě jednu věc: na původní lamele Aisin, kterou mam vystavenou, tak jsou takový válečky (odlámaný jemně)-ta prokluzovala kdysi, ale krásně se dalo zajet do servisu na výměnu,lamely zůstaly hodně ojetý, ale v celku. A na tý od JC a od JAKO jsou pružinky... jakej je důvod? rozdíl?
+ dá se nějakým způsobem dostat do ložisek? rád bych se podival dovnitř, ale nevim jak to otevřít :o
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

tak už sem se do ložiska JC dostal :lol: vypáčil sem ho pomocí dláta 8)
nejprve přišla očista JAREM s citronovou vůní... dále zkoumání a porovnání s Koyo ložiskem (to bylo instalovaný asi min.8let. Ložisko JC po 2 letech mělo větší vůli... a byla tam větší "dosedací" mezera na rozdíl od Koyo. Koyo naopak logicky šustilo... JC nikoliv.
Dále páčení... zase cejtim ten hnus co mi zasmradil celý auto- smrad spáleniny... černá hmota (původně asi nebyla černá jak uhel počítám?) Kuličky jsou na svým místě, ale ta hmota mazací mi fakt "nevoní" složit zpátky už nejde- tak sem přišel o smradlavý těžítko :x otázka teda zní: i když je ta mazací hmota "spálená" plnilo by ložisko svojí funkci? klouže totiž :-) a jak je možný že se spálila?
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Tonda> taky mam lamelu Aisin schovanou, solidně jetou nafotim... koukám že jsi tam měl taky ty válečky...
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

tak olej už si necvrnkne... těsnění víka ventilů bylo namaděru... muselo se prej i trošku brousit... a je nový těsnění za lidových 370,- a ano opět JC... já si nedám pokoj :lol: no gumy věřim, že uměj, když ne spojky že :lol:

Pocta AISINU... v mý předsíni místo obrazu (zajímavý jak jsou ty válečky "otrhaný" asi proto už ty válečky nedělaj, mam ten dojem...)
Obrázek
ObrázekObrázekObrázek
Odpovědět

Zpět na „Celica“