KLOUZE SPOJKA ,prosim o radu

vše ohledně modelové řady Celica
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: jupík

Příspěvek od Idaho »

micron píše:leňulka> díky moc za rozkodování toho 2009/2016 kodu ložiska! Takže pro mě bude asi na tuty 2009... prej sem byla zrozena dle Brunnera VIN-hackera 10/89... goood jinak teda nevim jestli je JC prvovýroba- někdo píše že je to levná varianta neznačková- matějchck. .
matejicek i my máme v katalogu dva typy zboží, ten typ co má na konci kodu JC je levnejsí neznačková druhovýroba dodávaná distributorem JC, tak prvovýrobová / origo je bez JC na konci ale také dodávaná disdtributorskou firmou se jménem JC..

Uff asi jako kell yprodává starline ( vlatsní "značku" ) tak i febi moog atd.. taky řekneš je to od Kelly a přitom jsou jen distributoři..
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

jo

Příspěvek od micron »

moc pomalý... sem to vyřešil jinak ... přeskakuju distribuci a jdu přímo do JC skladu do ďáblic, zásobování 2xdenně, mam to kousek od školy... moc sympatická pani na telefonu... bude to fičák. :lol: asi budu jako první co bude mít komplet JC spojku... tak uvidíme jak si povede. starline=shit

Alien> taky zdravim, co si nakonec koupil za letadlo?
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

pochvala

Příspěvek od micron »

musim pochválit JC auto praha--- profesionalní jednání, hezká budova, všechno tipťop. super ceny... 3200,- komplet spojka bezva!!! navíc sem byl naprosto šokován-konsternován rychlostí... jednoduše řečeno: nic sem neobjednával předem a i na ty naše "exoty" měli spojku připravenou ihned k odběru! jen tak dál... konečně má autokilly problem! hold specializace přímo na japonsko a kerejsko plně doufám přinese dobré ovoce a spokojenost pro obě strany.

Co sem se koukal na tu k.o. lamelu tak ta teda asi doooost zažila, byla na "prach" značka AISIN, sjetá jak fetka na národce. to bude nejspíš original z roku 1989-90. takže 18 let vydržela... coooož myslim, že vzhledem kolik majitelů mělo mý auto UJDE.

+ PavoB> ložisko pasuje... all compatible. díky camo.
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

sem se bal abys mi ho nehodil na hlavu :wink: tak to je super !
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

!!!JC WARNING!!!

Příspěvek od micron »

PavoB> možná přecejen nakonec hodim 8)

====VAROVÁNÍ====
Táááákže.... koukám na datum... 10/2007 celá komplet sada od JC vydržela pouze 2roky a 2měsíce! !!!!NEBRAT!!!! Lamela je úplně nasračky, talíř už neni talířem a ložisko mam pocit, že málem vyletělo. Fotky zejtra. Dneska je přecejen "trochu zima". !!!TEST FAILED!!!
Celou dobu sem se choval velmi slušně ke spojce, akorát minulej víkend sem se projížděl tady po ledu-sněhu a spojka smrděla - kola se protáčela o 106... no nic "to je normální" u všech aut... zařadil sem zpátečku, že zacouvám na parking v hlubokým sněhu... a najednou se zajiskřilo, propad se mi spojkovej pedál, něco ruplo, ale stejně sem razantně zacouval... pak sem měl puštěný topení a cejtim smrad jako svině... řikám si tak hořim? nebo ne? teplotní čidla ukazujou okej... no řikám si tak to je pěkně v piči... takovej puch... interier zasmrděnej, kolem auta to smrdělo spáleninou asi tak 2 dny v okruhu 10m2... no další den sem nadzved kapotu, ověřil jsem si, že opravdu pedál jaksi nefachá a že bez lana z toho zasranýho sněhovýho parkoviště neodjedu... vidim nějakou stříklou sračku na krytu svodů- z vrchu??? a na kapotě v tom samým místě ze spoda... aha... tak to byl ten puch!.... + !!!podotýkám zásadní fakt: spojka neprokluzovala!!! najednou "Řachla" z ničeho nic.

No nic pokus o odtah nevyšel na první pokus, musel sem přeřezat lano- uzel byl opravdu hooodně pevenej.... pokus 2. druhej den Koupil sem special lano s karabinama... luxusní... už žádný podělaný uzly! vykopal sem kolem auta hromady sněhu a odtáhli jsme celi našim Land Cruiserem. Vysvobození.

To co tam vystříklo a odkud zatim nevíme... ale co vim, je to, že zejtra přijde komplet sada http://www.herthundbuss.com/en/products ... parts.html za 5.000,- A zápas Sumo může začít :twisted: Teď nevim, ale možná se jedná o původní original AISIN + Koyo... každopádně novej test může pozvolna začít... tohle už vydrží rochnění na sněhu/ledu tentokrát jí ale šetřit nehodlám!
ObrázekObrázekObrázek
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

hm , ta strikanice by me taky zajimala , pak to vyfot , co se vsechno rozlitlo ,

btw. nedavno jsem zjistil ze si s lozisky neni radno zahravat - v motorce simsonu ktery jsme ted zpravovali vyletel jeden zamecek z loziska a zadrel motor

jsem zvedav co najdete , videl jsem i blbe poskozenou lamelu vyndanou origo. myslim z moji celdy , teda fungovala ale ty ustipany a ohly kusy plechu nesvedcily nic dobryho
:?
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

To je to na co upozornuji celou dobu - JC díly nebrat - obzvlást pokud se jedná o namáhané komponenty.
Jinak infomrace že spojak vydržela jen 2 roky a dva měsíce je poněkud zavádející, více by pomohlo kolik si najel km- věž ře pokud mě vydrží spojka v aute rok a půl tak je to úspech :D

se spojkou od herth+buss si se moc plácl přes kapsu, mel jsi vzít od IC přímo aisin/NKK, případně exedy a bylo by to levnější :) - nemluve o tom že HB jenm přebaluje takže dost často se stává že třeba u spojky máš třeba lamelu nebo přítlačák prvovýrobu a zbytek klidne polské/ korejské komponenty ( není výjimkou ani JC :) ).

Pokud píšdeš o ůstříklá sračce na svodechů tak bych to videl spíše na závadu spojenou se spojkovým válečkem ( od jinud ti žádná kapalina ve spojitosti se spojkou tect nebude ) - ptoro i propad pedálu. 3patná funkce válečku mohla zpusobovat i vyšší opotřebení spojkové lamely, jelikož si řadil s ne naplno vašláplou spojkou ( a nevedel sji o tom ) atd. Nechci hájit JC díly - ano je to šmejd a říkám to každíému zákazníkovi kdo chce spojku/ rozvody/ vodní pumpu od JC u mne koupit - ale mám obavy že to nebude tak naplno vina jejich.

Píšu to stále, na některých vecech se nevyplatí šetřit už jen kvuli té práci co stojí jejich opetovná výměna.
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

idaho> hodně málo najeto.... kilometry nepočítám... prakticky jen po Praze malý kousky a párkrát na Šumavu (takže minimum, navíc sem nejezdil ani do práce/školy/a ani ze školy logicky :-))
cena mi za SET nepřipadá moc... 5.000,- je v cajku... osobně si checknu co tam je v tý sadě- už sem to ráno zadal "checknout"značky lož+lam+tal do servisu.
Novinka: tentokrát už je to novější sada s jiným ložiskem a lamelou... 2016+2044 (namísto 2009+2034) odlehčení o 35g :lol: stejná co se dává i do 6g 3sge (jinak řečeno ta starší sada s koncovkou J2002062 byla stará -do T16 (+T18 zbytky) a teď je náhrada J2002060 (Takže ten bordel jak jsme řešili s ložiskama na začátku je vyřešen.)- včera mi to zase pěkně zamotalo palici.... nevim jakej debil napsal na stránky, že je to jen pro roky 1989-1990.... v těch katalozích je takovej bordel, až z toho jde hlava kolem...

1989-1994 celica 2.0 GTi T18 = J2002060 (tento kod nahrazuje! sadu J2002062)
ObrázekObrázekObrázek
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

myslím ž eo bordelech v katalozuích bych mohl vyprávet. Do budoucna to ber jako poučení a na rovinu, radeji dám u takovéhel zakázky vetší slevu abych vyšel zákazníkovi vstříc než abych po pul roce ( v nekterých případech JC spojek už po měsíci provozu ) řešil reklamace atd..
HBOSS
Řidič

Prokluzuje spojka...

Příspěvek od HBOSS »

Mám stejnej problém u sedmičkový čeliky,taky mi prokluzuje spojka,divim se že eště drží.jinak už jsem smířenej s výmněnou :cry: takže v tom budu tak za deset litrů
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: Prokluzuje spojka...

Příspěvek od Idaho »

HBOSS píše:Mám stejnej problém u sedmičkový čeliky,taky mi prokluzuje spojka,divim se že eště drží.jinak už jsem smířenej s výmněnou :cry: takže v tom budu tak za deset litrů
v materiálu max 6,5 tis pokud pujdes po prvovýrobe / originálu - pokud budeš mít zájem mohu dodat..
HBOSS
Řidič

Příspěvek od HBOSS »

A kolipa by jsi chtěl za komplet??Nevím co přesně se má mněnit,akorát jsem slyšel,že když už,tak všechno :) Hlavně aby to něco vydželo. :)
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

!!!WARNING!!!

Příspěvek od micron »

no comment! "pěkně "oholená lamela JC což?"???!!!! opravdu tam nezbylo zhola nic.... zbytek vylítnul plechovým krytem ven. No tady už nezbylo na klouzání opravdu ani hovno :lol: :lol: :lol: :lol:
Obrázek
Obrázek
Obrázek

idaho> tak jako věřim, že u jedinců, co používaj auto denně a "razantně" na dlouhý trasy by se "oholila" klidně i do měsíce... zase je vidět že sem udělal celkem rekord životnosti :lol: A jak se chovám k autu... no já sem chtěl TEST a TEST se poved. Teď je to právě o tom, aby se nespálili další, že. Taková antireklama mě celkem taky baví. Spojka je extremně náročnej díl, a proto je ideální na test :-) jinak co se kvality JC, tak test pokračuje např. v podobě kotoučů co mam na autě... a pořád jim věřim... brzděj hodně solidně v kombinaci s kashiyamou a písknou si jen po prvním přibrždění, než se "zahřejou a ošmirglujou" pohoda.

+ na "H+B" setu jsou vyražený jak na ložisku, tak na lamele loga "JAKO" jako jako že v pohodě 8)
ObrázekObrázekObrázek
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

HBOSS píše:A kolipa by jsi chtěl za komplet??Nevím co přesně se má mněnit,akorát jsem slyšel,že když už,tak všechno :) Hlavně aby to něco vydželo. :)
Postni mi do SZ jaký model más ( 1ZZ / 2ZZ ) a poslu ti nabídku :) určite ti nebudu nabízet JC pujde bud o Aisin nebo kombinaci Aisin / Exedy - což vřele doporučuji ( a tuším že i Doky s ní mel dobré zkušenosti.. )
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Dokyho lamelu exedy jsi viděl. Po 8000km nebo kolik na ní najel byla skoro nadoraz.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Odpovědět

Zpět na „Celica“