blbe radi zpatecka! :(

vše ohledně modelové řady Yaris
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

jj odvzdušnit spojku, to za pokus stojí.. ale bacha, není to taková legrace - v autorizáku to zkazili a hrál jsem si s tím opakovaně a lepší je to ve dvou - nebo je potřeba takovej přípravek aby bubliny utíkaly nahoru - do dna nádobky..
Myfune
Věčnej rejpal

Příspěvek od Myfune »

Jimmi píše:Já spíš nechápu, jak zpátečka může jít "přes zuby", jestli řadíš při stojícím vozidle. To by skoro vypadalo na nedostatečné vypínání spojky, na hranici rozeznatelnosti. Tak začni tím. Ale jště nejdřív si zkontroluj kobereček pod pedály, kdybych to jednou neviděl na vlastní oči, nevěřil bych :)
To by mu ale potom muselo jít přes zuby i při ostatních rychlostech ne? Přeci spojka zabírá pro všechny rychlostní stupně stejně ne?
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Ale ostatní stupně mají synchronizaci a šikmé zuby. Zpátečka ne.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
lemonkis
Člen Týmu

Příspěvek od lemonkis »

Koberecek mam ok,proste seslapnu spojku na podlahu,zaradim R a jde to pres zuby..jestli tu pujde vlozit kratke video tak to sem hodim (pro nevericne kroutici hlavou ) :)
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

A co to je "přes zuby".....? Přepočítá je to? Nebo to jen jde ztuha?
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
lemonkis
Člen Týmu

Příspěvek od lemonkis »

jde to ztuha a pri razeni to tam krupne (zadne zuby to neprepocita) a mam zarazeno... Fakt bez p.dele :)
Milan SE
Řidič

Příspěvek od Milan SE »

Iba dve rady.Pri radení na spiatočku nikdy nestoj na brzde a nemaj zatiahnutú ručnú brzdu.Nie vždy sa to dá ale mnoho ludí to má ako zlozvyk,vtedy idú rýchlosti ťažšie zaradiť.Druhá rada ak je to 8 x zle z 10 tak choď do značkového servisu.Nech sa pozrú aj na tiahla radenia,nemusí byť chyba iba v prevodovke.A ešte skús keď nezaradíš spiatočku tak zaraď najprv 4° a potom spiatočku.Vyskúšaj to a daj vedieť.
mil
Řidič
Kontaktovat uživatele:

no..

Příspěvek od mil »

mne islo cez zuby radenie z jednotky na dvojku..povedali mi, ze to je normalne..ze to robia vsetky yarisy. Az mi jedneho dna zacalo nieco klopat, hrmotat v prednej casti motora..Tak to pozreli a muselo to ist na opravu. Chyba bola v spojke..nejake lamely alebo co a tie sposobovali uvedeny zvuk.
Zaver je ale taky, ze od kedy mi vymenili spojku, tak radenie cez zuby nepoznam:-) Tak ja len tolko.. :)
Skoty13
Navigátor

Spojka

Příspěvek od Skoty13 »

Mně tohjle dělal Yaris taky, měnili mi v záruce spojku... Od té doby klid. Sice se mi snažili vnutit, že jako ženská neumím řadit, ale projela jsem se s technikem svým a pak nějakým jejich yarisem a museli uznat, že mnou to nebude :D
Benzín mi voní :-)
Toyota Auris 1.2 turbo
Yaris 1.33 VVTi
Yaris 1.0
Toyota Corolla 1.4
Toyota Corolla 1.6
Ivo
Člen Týmu

Řazení zpátečky

Příspěvek od Ivo »

Nejde-li zařadit zpátečka, stačí dát zpět na neutrál pustit spojku, opět sešlápnout a zařadit zpátečku. Jezdím již asi se sedmým vozidlem ( různí výrobci) a u žádného to nedělá problém na podruhé zařadit. Stačí jen si na to zvyknout, když tam není synchron, tak se ty zuby ani jinak chovat nemohou! :D
Skoty13
Navigátor

Příspěvek od Skoty13 »

No já nevím, té převodovce to fakt neprospívá, a spojce taky ne, když budu laborovat jestli to tam nacpu bez škkkkkkkrrrrrrrrrrrch nebo ne. Když pominu tahání za vlastní uši a reakce okolí, že neumím řadit... :shock: Jak jsem psala, servis to vyřešil a je ticho a řadí to jak po másle.
Benzín mi voní :-)
Toyota Auris 1.2 turbo
Yaris 1.33 VVTi
Yaris 1.0
Toyota Corolla 1.4
Toyota Corolla 1.6
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Aj mne to niekedy ide povedal by som nepresne zaradit spiatocku,ale vsimol som si ze ked je auto v uritej polohe tak tie zuby asi niesu celkom v polohe pre zasunutie a tak staci ze sa len trosku pohnem ci dopredu alebo dozadu,staci len 1cm a potom ti zapadne hladko....
Lebo ked si na uplnej rovine a pustis brzdu tak sa auto velmi nepohne,ale bezne staci ze pustim brzdu a stlacim spojku,auto sa trosku pohne a uz ide spiatocka pohodlne....ale opakujem je to len niekedy...
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“