RAV4 2,2 D-CAT 130kW spotřeba?
RAV4 2,2 D-CAT 130kW spotřeba?
Zdravím,
vím, že se to tu už určitě řeší po několikáté, ale řeším problém, zda mám problém.
Koupil jsem z Německa dotaženou Ravku 07 d-cat 130kW a zdá se mi, že příšerně žere - kombinovaná klidně 9,5l a to se snažím jezdit jak to jde lehce. Nejmíň mi žere kupodivu ve městě - cca 8,5 litru, ale na dálnici na rovince pri 130 na tempomatu klidně 13-14 litrů. Navíc volnoběžný otáčky se mění mezi 700 a cca 1300. Nicméně žádná kontrolka nesvítí a žádná diagnostika nic nenajde. Tak se chci zeptat, jestli je tahle spotřeba normální, nebo je to fakt nějakej error. Dyt v techničáku je kombinovaná spotřeba psaná 7,2l, tak jak by mohla být i s lehkou nohou o 2,5l vyšší, to už by bylo trochu moc, ne?
Mám pocit, že se mi střídají dva režimy spotřeby. Umí jet po dálnici při 150km/h za 8 a pak na tom samým úseku při 120 km/h za 14l. Nevím, kde může být chyba, ale nějaká tam být musí, pač už se mi jednou podařilo Znojmo - Olomouc při lehce nadlimitních rychlostech (po dálnici 140km/h)za 7,5l a jednou Salzburg - Olomouc za 7,8l - to bych ještě bral, ale ne 9,5 - 10,5!
Prosím, zkuste někdo poradit. Díky.
vím, že se to tu už určitě řeší po několikáté, ale řeším problém, zda mám problém.
Koupil jsem z Německa dotaženou Ravku 07 d-cat 130kW a zdá se mi, že příšerně žere - kombinovaná klidně 9,5l a to se snažím jezdit jak to jde lehce. Nejmíň mi žere kupodivu ve městě - cca 8,5 litru, ale na dálnici na rovince pri 130 na tempomatu klidně 13-14 litrů. Navíc volnoběžný otáčky se mění mezi 700 a cca 1300. Nicméně žádná kontrolka nesvítí a žádná diagnostika nic nenajde. Tak se chci zeptat, jestli je tahle spotřeba normální, nebo je to fakt nějakej error. Dyt v techničáku je kombinovaná spotřeba psaná 7,2l, tak jak by mohla být i s lehkou nohou o 2,5l vyšší, to už by bylo trochu moc, ne?
Mám pocit, že se mi střídají dva režimy spotřeby. Umí jet po dálnici při 150km/h za 8 a pak na tom samým úseku při 120 km/h za 14l. Nevím, kde může být chyba, ale nějaká tam být musí, pač už se mi jednou podařilo Znojmo - Olomouc při lehce nadlimitních rychlostech (po dálnici 140km/h)za 7,5l a jednou Salzburg - Olomouc za 7,8l - to bych ještě bral, ale ne 9,5 - 10,5!
Prosím, zkuste někdo poradit. Díky.
Tošin - RAV4 2,2 D-CAT 130 kW r.v. 2007
re
hmmm to je fakt divny protože ta spotřeba odpovídá přesně tomu obracenýmu gardu. No tak schválně, ja jí mám tedy jen pár dní tak ještě nevim jak moc žere, když sem jí proháněl po praze, zrychlení brzda zrychlení tak to právě ukazovalo 9,5 km/l . Mimochodem řešil jste už někdo nový gumy runflat ? Na 18 to je docela pálka, nevim jestli by to nemohlo být o dost levnější přes nějakej německej shop např.
Zdravím
run-flaty jsem neřešil. Koupil jsem si normální gumy s tím samým rozměrem a vozím dva velký lepicí spreje. Když bych to náhodou rozerval nějak fatálně( jak často se tohle člověku stane?), holt bych volal žluté anděly. Mně to kupodivu ve městě žere nejmíň - teda pokud je zrovna v tom blbým, režimu. Tam jsem schopnej jezdit do devíti litrů. Ale ta dálnice...ojojoj! Jak už jsem psal, umí jet za 7,3 150km/h, ale taky 13 při 120 Teď se ještě podělala spojka, takže jak se to podaří spravitm asi půjde. Tolik závad jsem neřešil na žádným jiným autě. Vám přeju, at máte lepší kus A dejte vědět, za kolik jezdíte po dálnici...jestli Vám to taky tak skáče..
Díky a at RAVka jezdí
run-flaty jsem neřešil. Koupil jsem si normální gumy s tím samým rozměrem a vozím dva velký lepicí spreje. Když bych to náhodou rozerval nějak fatálně( jak často se tohle člověku stane?), holt bych volal žluté anděly. Mně to kupodivu ve městě žere nejmíň - teda pokud je zrovna v tom blbým, režimu. Tam jsem schopnej jezdit do devíti litrů. Ale ta dálnice...ojojoj! Jak už jsem psal, umí jet za 7,3 150km/h, ale taky 13 při 120 Teď se ještě podělala spojka, takže jak se to podaří spravitm asi půjde. Tolik závad jsem neřešil na žádným jiným autě. Vám přeju, at máte lepší kus A dejte vědět, za kolik jezdíte po dálnici...jestli Vám to taky tak skáče..
Díky a at RAVka jezdí
-
- Navigátor
Tento problem - chybajuca rezerva asi bude aktualny aj u mna. Idem kupovat novu Ravku 2010 a ta podla doteraz zistenych informacii asi nebude mat vo vyssich vybavach rezervu na zadnych dverach, co absolutne nechapem, ako mozu nedat na SUV rezervu. Ten spray je aj na vacsie kolesa? Ja som zatial videl iba take co isli do rozmeru 15. Ale aj tak ten spray je iba polovicne riesenie, rezerva je rezerva.
Co som cital nejake clanky o runflatoch tak nic moc - dojazd iba okolo 100 km a potom sa aj tak musia vymenit v servise a to vraj nie v kazdom servise su ochotni vymenit runflaty. Ked sa Ti stane problem niekde na dialnici v chorvatsku cez vikend tak amen tma.
Inac tento problem s 130 kw 2,2 D-cat je rieseny uz na viacerych miestach tohto fora, aj na niektorych nemeckych forach a mam taky pocit ze tento motor sa fakt asi moc neoplati. Okrem tej prapodivnej spotreby mi servisman v Toyote hovoril, ze je ovela viac kazovy ako ten 110 kw D4D.
Co som cital nejake clanky o runflatoch tak nic moc - dojazd iba okolo 100 km a potom sa aj tak musia vymenit v servise a to vraj nie v kazdom servise su ochotni vymenit runflaty. Ked sa Ti stane problem niekde na dialnici v chorvatsku cez vikend tak amen tma.
Inac tento problem s 130 kw 2,2 D-cat je rieseny uz na viacerych miestach tohto fora, aj na niektorych nemeckych forach a mam taky pocit ze tento motor sa fakt asi moc neoplati. Okrem tej prapodivnej spotreby mi servisman v Toyote hovoril, ze je ovela viac kazovy ako ten 110 kw D4D.
rav4 d.cat
no,mam rok rav4 d-cat 150kw,taky dotazena z nemecka..jak nova...prumerna spotreba 7.4 nafty,jezdim v klidu,runflaty?v pohode,teda zatim...zadnej defekt a dojezd i vyssi,zadnej strach,doba embecek uz nebude...je to jen v mysleni...koupil jsem original disky toyota 18pal za 9000,-,nasadil zimni pneumatiky od dunlopu a sporeba sal jeste dolu...ja jsem zatim spokojenej...davam do nafty adititva...mozna i proto tak slusna spotreba...Marian Mikulov
Ja mám RAVku r.07 130kW, manual 2 mesiace a spotreba v meste do práce a nazad stále studený motor /februar, marec/ 8,8 - 8,5l. Mimo mesta trasa 250km z toho cca 80 km dialnica a 40km horský prechod /pri dodržiavaní stanovených rýchlostí/ 7,6l/100km. Posledný údaj bol vypočítaný presne /pred jazdou plná nádrž - následne dotankovanie do plna a výpočet/ Tak asi tak.
Tak hoši, to vám můžu leda závidět. Mně i při konstantně zmačknutým plynovým pedálu po rovince lítá aktuální spotřeba mezi 7 a 14, což ve výsledku udělá plus minus deset litrů. Když je náhodou chvilku všechno jak má a nelítá, taky jezdím za 7,5, ale bohužel nikdo nepřišel na to, čím to je a jak to odstranit
To máš nejaké zázračné, každý jeden majiteľ 180-koňovej RAV4 sa sťažuje, že mu to žere aj deti pri ceste a ty máš spotrebu ako zo žurnálu... hmm ...laci2 píše:Ja mám RAVku r.07 130kW, manual 2 mesiace a spotreba v meste do práce a nazad stále studený motor /februar, marec/ 8,8 - 8,5l. Mimo mesta trasa 250km z toho cca 80 km dialnica a 40km horský prechod /pri dodržiavaní stanovených rýchlostí/ 7,6l/100km. Posledný údaj bol vypočítaný presne /pred jazdou plná nádrž - následne dotankovanie do plna a výpočet/ Tak asi tak.
Nesnažím sa na križovatke vyštartovať vždy ako prvý, pri súčasnom obmedzení rýchlosti v meste nie je dôvod na prudké akcelerovanie a zatiaľ ma ako čerstvého RAVkára baví kontrolovať si palubný počítač. Ja som s tou spotrebou veľmi spokojný netajím, ale trocha presnejšie radenie /z jednotky do dvojky/ a trocha menší turbo-efekt by som pri inač tak vymakanom aute privítal.Jaroh píše:To máš nejaké zázračné, každý jeden majiteľ 180-koňovej RAV4 sa sťažuje, že mu to žere aj deti pri ceste a ty máš spotrebu ako zo žurnálu... hmm ...laci2 píše:Ja mám RAVku r.07 130kW, manual 2 mesiace a spotreba v meste do práce a nazad stále studený motor /februar, marec/ 8,8 - 8,5l. Mimo mesta trasa 250km z toho cca 80 km dialnica a 40km horský prechod /pri dodržiavaní stanovených rýchlostí/ 7,6l/100km. Posledný údaj bol vypočítaný presne /pred jazdou plná nádrž - následne dotankovanie do plna a výpočet/ Tak asi tak.