Ani netuším! ja neviem...,ale tiež sa mi to zdalo trochu vela... No uvidím,budem to sledovať. Vodná pumpa bola menená -v júni 2009 (tiež to bol ale porod).Ale mám taký dojem,že ten"fridex" nebol až po max.na nádržke (po vymene vod.pumpy)-nie som si ale uplne istý-ale sa mi tak marí,že to tak bolo..Možno to teraz doliali...
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... a&start=60
A zasa na druhej strane - mohli "
akože" doliať-veď som za to zaplatil-toto nebolo už grátis...a dokáž,že ti tam nechýbalo tých 7dcl.
A čo sa týka vody do ostrekovačov,aj to je možné,že keby som nemal doliatú nadržku v ostrekovači a naozaj by to doliali,možno by to grátis už nebolo
To su také veci,do ktorých nevidíš a na takýchto prkotinách sa dá tiež zarobiť...(keby každému naučtovali čo i len 1€ za doliatie niečoho-aj to je peniaz.) ALebo -ako písal rama-vyčistili mu aj brzdy...No priznajme sa,keby mi naučtovali aj takúto robotu,určite by som to neskontroloval - to by bola práca (zdvihnuť auto,zhodiť kolesá,nahodiť...)-neviem,komu by sa to chcelo robiť v týchto mrazoch,okrem toho,že sa tiež dokázať nedá,či vyčistili naozaj,alebo nie...
Alebo aj s tým olejom-vymeniť po 5tis.alebo nie? Ja som presvedčený,že nie je potrebné !!!!!!!!!!!!!!!! To už nie su také oleje ako za totality-po roku alebo 10tis.km.Viem,podla tabuliek meniť musia ale na druhej strane - je to len na dohode ústnej s majitelon auta.Na aute ,čo má najazdených 12 tis.km asi olej čierny nebude.Takže-aj keby nevymenili-dokáž,že nevymenili (týmto však nechcem o tom pochybovať) a mohol by som im aj krivdiť...ale...no...(napr.kolega s Peugeotom ide na prvu prehliadku po 3 rokoch,alebo 30tis.najazdených km.Druhému zasa už pri prvej prehliadke na Renault-Thalii mal najazdených 8tis.km a navrhol mu servisant,že nie je potrebné vymeniť olej-ale samozrejme môže-tým chcem povedať,že niektorý servisant aj poradí,že je niečo zbytočné meniť a tak zbytočne platiť...)
A čo sa týka "menovania" servisu-u nás sú 2 servisy na TOYOTU ...a bratia česi tomu hovoria : "prašti nebo uhoď" - u nás "z kaluže do blata".Ešte jedna kontrola(možno) a uvidím ,čo s nimi do budúcna.
APROPOOOO- naučtované som mal ešte nejakých asi 2-3€ za nejaký nekonkretizovaný požitý material-nechcel som to tam rozpitvávať..(že by solvina na ruky ? handra na poutieranie dlážky po rozliatom oleji?

)
Už si asi zvykám na tie slovenské servisy