pozor!!!!

vše ohledně modelové řady Avensis
Man
Člen Týmu

Příspěvek od Man »

Ten kdo schaněl a kupoval auto se jistě setkal podobnými i horšími praktikami .Prodávající je obeznámen co si muže dovolit dle zákona a mi všichni máme smůlu jelikož právo a vymahatelnost práva v ČR je tam kde je.
Toyota Avensis Verso 2.0 VVT-i
michal2202
Navigátor

Příspěvek od michal2202 »

mam zhruba rok auto z maleho zacinajiciho bazaru (Železnice) , mel tam asi sedum aut. avik je po starsim chlapovi ,prvni majitel , naj. mel 117 000 , r.v. 1999 , servisni kniha. ja osobne najedu rocne 10-12 000 km . myslim si ze kdyz clovek trochu hleda ,tak muze narazit na solidni kousek u kteryho udaje sedí. muj mechanik byl tehoz nazoru. ale jistotu samozrejme nemam. verim ,ze vetsina vetsich bazaru sfalsuje co muze. a tohle auto sem si kupoval hlavne na cesty do prace. (to jen k prispevku nekde vejš) :wink:
ave 1999 1.6i
trca
Manager Týmu

Příspěvek od trca »

dobrá volba.tohle auto jsem měl do nedavna najel jsem na něm asi 120 000km bez jediné závady.ted sem koupil novější nafták a zatím řeším tu ztrátu výkonu ale jinak je to super autíčko
Man
Člen Týmu

Příspěvek od Man »

Můj kolega z práce má přírůstek v rodině.Rozhodl se že pořídí větší vozidlo MPV.Tak sedl k počítači a hledal.Vyhlídl si tři roky starého W.Tourana s najetími 70.000km,servisní knížka,první majitel. Rozjel se do bazaru,auto vypadalo dobře.Zachovalý interier i lak.Jelikož i z manželkou byli z auta nadšeni a bazar byl dále od jejich bydliště domluvili se z pánem z bazaru že složí 10000Kč zálohu a auto si zamluví.Odjeli domů spokojeni a těšili se na novější pěkné auto.Kolega si opsal VIN že se bude informovat na auto u autorizovaného prodejce,tam mu bylo zděleno že auto má najeto 210000km,bylo měněno to či ono mimo jiné i turbo v 190000km.Pochopitelně nadšení opadlo studená sprcha.Tak se rozjel do bazaru aby s tímto zjištěním obeznámil bazaristu jaké to nabízí auto z údaji k prodeji.Jelikož auto se stále líbilo chtěl vyjednat slevu odpovídajícím novým skutečnostem.Pán z bazaru ale nedbal,o slevě nechtěl ani slyšet.Na tož kolega ať mu vrátí zálohu kterou složil že bude hledat jinde.Bazarista co že by mu měl jako vracet?Udával jste nepravdivé údaje,stočený tachometr atd. Ta záloha je nevratná buď kupte nebo nechte bejt.Kolega-zavolám polici na to bazarista zavolejte,předám to právníkovi-bazarista předejte.Bazarista sedíc v pohodě z lehkým úsměvem nic s ním nehlo.Buďte obezřetní při koupi auta.
Naposledy upravil(a) Man dne sob 16.01.2010, 12:32, celkem upraveno 2 x.
Toyota Avensis Verso 2.0 VVT-i
a1bert
Manager Týmu

Příspěvek od a1bert »

kolega dostal za svych 10k skoleni:

- priste uz snad bude vedet ze on je ten kdo ma v ruce penize, on koupit muze podvodnik z bazaru prodat musi...
- priste bude uz taky vedet, ze zadne supervyhodne nabidky, na ktere by bylo treba skladat zalohu, v bazarech nejsou - kor v dnesni dobe, kdy je previs nabidky, je treba si podminky diktovat sam a ruce pryc od vseho kde je citit nejakej zadrhel...

BTW: vazne si myslel ze kdyby za tim podvodnikem prisel nekdo treti s prachama v ruce, on by mu to auto blokoval kvuli nejake zaloze?

jinak to staceni tachometru me taky pekne se*e, najezdim rocne <10tkm a uz vidim jak mi tady nekdo za 4-5 let uveri, ze mam skutecne najeto 40tkm. asi tomu budu muset nechat trochu pritocit abych nevypadal jako podvodnik :D
Smith
Řidič

Příspěvek od Smith »

to Roman Sklenář:
Bohužel je dnes taková to z**rvená doba... Asi fakt největší hloupost nechávat na auto v bazaru zálohu... I kdyby ho mezitím bazar prodal, najde si jiné, možná i lepší... Aut je hodně a vyplatí se vybírat s největší obezřetností!
Toyota Avensis 1.6 + LPG 81 kw 4A-FE '98
trca
Manager Týmu

Příspěvek od trca »

většina bazarů jsou šmejdi.ja když šel kupovat auto tak sem byl jako laik nadšený do doby než na prohlídku dorazil můj známý mechoš.byl sem jak v jiříkově vidění.velké zklamání :cry:
thomasson
Člen Týmu

Příspěvek od thomasson »

No, můj názor je takovej, že koupě v bazaru má své pro i proti...
Rodinnou Oktávku jsme kupovali v AutoESA a:
- dostali jsme "garanci původu vozidla" - teoreticky by to mělo mít váhu při zjištění, že je vozidlo kradené
- bylo možné promluvit si s člověkěm, který by tomu měl rozumnět - vím, teď namítnete, že vám napovídá, co chce.. možná..nicméně když jsme se teď s přítelkyní koukali po Avensisu, zašli jsme tam a s jedním z těch kluků, co tam jsou jako "obsluha" jsme strávili téměř 2 hodiny... Nemyslím si, tže by nám chtěl vnutit cokoli, nebo třeba jen to nejdražší ... Než jsme tam jeli, dost jsem se zajímal o + a - různých vozů, o motory atd a bylo vidět, že ten maník má opravdu přehled.. Tudíž tohle bych bral jako velké plus...

- bohužel u bazarů obecně je podle mě větší riziko stočeného tachometru - kolega prodával auto a když v bazaru vyndal servisní knížku, tak mu řekli, že tu ať si klidně nechá, že si stejně dělají svoje ...

Avensise jsme koupili přímo od majitele a:
- měl jsem možnost pohnat ho a udělat si aspoň částečně obrázek, jak se k autu choval
- bylo možné od něj získat celkem dobrý informace o tom konkrétním autě
- i když jsme byli na prohlídce v autoriz. srvise, tak výstup z ní se asi nedá srovnat s protokolem o prohlídce ve zmíněném AutoESA ...

Možná jsem naivní, ale každé má svoje + i - ...
Avensis Wagon 2.0 D-4D, 2002 :-)
Odpovědět

Zpět na „Avensis“