Corolla Verso 2006 - novacik

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
stockach
Člen Týmu

Corolla Verso 2006 - novacik

Příspěvek od stockach »

Pozdravujem vsetkych Toyota klubakov v Cechach aj na Slovensku. Stal som sa prave majitelom spominanej Toyotky vo vybave SOL s motorom 100 kW D4D. Samozrejme dovoz, neburana po lizingu najazdene do 90 tkm. Velmi pekne a spolahlive auto (ako asi kazda Toyota :D ). Forum som poctivo presiel a bol som dost prekvapeny ze tychto aut je tu pomerne male zastupenie a aj riesenie problemov zacina a konci len zalozenim tematu. Ak sa teda k tejto teme dostane aj ADMIN, asi by bolo naozaj vhodne, keby sa v sekcii MODELY objavil aj tento model. So svojimi skusenostami sa urcite podelim aj s clenmi klubu - chystam sa na prehliadku do Toyoty - este neviem ktorej v SR, pretoze ceny maju neskutocne rozdielne.
Preco som sa prihlasil do Ceskeho klubu? Jednoducho preto, ze Cechov je o cca 5 mil. viac a teda aj skusenosti s tymito autami je viac :D . Samozrejme ze sa prihlasim aj na Slovenske foru.
Vela stastnych km bez poruch.
andy.gee
Řidič

toyota

Příspěvek od andy.gee »

vitaj medzi toyotakmi :-)

prajem vela stastnych km

co sa tyka tych autorizovanych servisov, nielen ceny su rozdielne ale bohuzial aj kvalita prace

mam dobre skusenosti s Banskou Bystricou, naopak najhorsie skusenosti mam s Presovskym servisom
stockach
Člen Týmu

servis

Příspěvek od stockach »

Tak prave teraz ma ten servis dost zaujima. Ak ma niekto skusenosti s Toyota servisom v Trencine ci Nitre dajte vediet. Ale o Bystrici som uz pocul dobre ohlasy.
deto
Navigátor

Příspěvek od deto »

Sice v presovskom som bol len na 1.garancke (auto bolo kupovane tam), ale zatial klop klop. Bol len vymeneny olej.
Skoda Octavia Tour II 1,6MPI 75kW 06/2011
Toyota Corolla E15 1,4VVTi 71kW 12/2008
andy.gee
Řidič

hm

Příspěvek od andy.gee »

neviem ci mas moznost chodit na garancne napr. do KE ale na tvojom mieste by som pouvazoval

I. problem:
mne v presove kedysi dali neoriginalny termostat (a este k tomu zly) za cenu originalneho (samozrejme stale tvrdili, ze je to original a nechceli si priznat chybu), chodil som tam ako na klavir lebo som mal stale problemy .. az po case sa priznali, ze zobrali peniaze za nieco co mi tam nedali

vysledok?

termostat mi sice dali novy originalny potom zadarmo .. ale nove tesnenie pod hlavou s pracou (ako vysledok nepredvidaveho prehrievania auta, ktore mi sposobil ich ''originalny'' termostat) mi uz nikto nezaplatil (a nasledne samozrejme zvysena spotreba oleja, dovtedy mi auto nebralo olej vobec)

samozrejme tesnenie som tam daval robit inde

II. problem
brzdy, menil som bud kryty na brzdach alebo oblozenie ani neviem presne uz, bolo to davnejsie, ABS mi predtym fungovalo bezproblemov, ''opravili'' tak, ze mi ABS svieti doteraz (tvrdia, ze sa prave vtedy pokazil snimac ABS .. co presne sa stalo sa nedozviem), nevedeli ani prist na to, ktory to je .. nakoniec az v KE mi to zdiagnostikovali ale zatial som to opravovat nedal

vysledok?

samozrejme opravu ABS si musim zaplatit sam (aj ked si myslim, ze chybu spravili niekde oni nakolko predtym to slo vyborne)

riesenie:

uz nikdy viac PO servis .. momentalne chodim do PL a som nadmieru spokojny
stockach
Člen Týmu

Příspěvek od stockach »

PO urcite vynechm aj z toho dovodu, ze to mam trochu od ruky. KE je sice tiez dalej, ale zatial idem skusit zavolat BB.
Otazka: Co okrem vymeny oleja a filtrov by som mal nechat pozriet pri 90 tkm?
Skusenosti s brzdami, kotucmi a tak nemam a pri jazde nebadam nic, co by stalo za zmienku v servise.
Ake skusenosti mate s geometriou a napravami na Toyotach vzhladom na nase neskutocne udrziavane cesty :? ?
TOYOTA RAV4 D4D 100 kW, 2007
andy.gee
Řidič

hm

Příspěvek od andy.gee »

no co sa tyka brzd, kedze mas auto z dovozu (a budes robit teraz STK) tak tam ti to ukaze v akom stave su (ci nie su krive kotuce), cize podla toho sa zariadis (ak na stk nebude problem a pri jazde nic necitis tak si uz len pozri ci nemas opotrebovane oblozenie a malo by to byt OK)

co sa tyka naprav, ja mam starsiu corollu tak neviem ako je na tom tvoj konkretny model

ja si davam preventivne robit geometriu raz za dva roky asi (resp. teraz som daval lebo som menil tlmice)

napravy u nas trpia na vsetkych autach bez ohladu ja znacku, kym ti nic neklepka a nehrka tak by som to nechal tak (mozno len tu geometriu ak chces mat istotu alebo si daj tycky a capy skontrolovat v servise ked uz tam pojdes)

ohladom ostatnych veci pri 90 000 km fakt neviem, mozno niekto iny sa tu ozve este a ti napise co treba menit, rozvody neviem ci mas retaz alebo remen tak podla toho sa este musis zariadit (ak retaz tak ta sa nemeni, ak remen take rozvody vydrzia podla auta cca 90 - 120 tisic km alebo cca 5-7 rokov)

EDIT: ak sa nemylim, tak mas retaz, takze rozvody ta trapit nemusia
Mates.
Manager Týmu

Re: Corolla Verso 2006 - novacik

Příspěvek od Mates. »

stockach píše:Forum som poctivo presiel a bol som dost prekvapeny ze tychto aut je tu pomerne male zastupenie a aj riesenie problemov zacina a konci len zalozenim tematu.
Nic si z toho nedělej, Yarisů Verso je ještě míň... :cry: :wink:
Camry XV30 3,0 V6 automat - na prodej
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno
deto
Navigátor

Příspěvek od deto »

Kedysi bol na stranke toyoty pdf dokument so servisnymi intervalmi aj s popisanymi vecami, ktore sa kontroluju a cenami pri jednotlivych prehliadkach. Ale zazracne to uz zmizlo ;)

Inak andy, dik za info o presovskej toyote. Servisne prehliadky aj tak zrejme budem riesit len do skoncenia zaruky a potom len podla potreby u garazovych fajnsmekrov :)
Skoda Octavia Tour II 1,6MPI 75kW 06/2011
Toyota Corolla E15 1,4VVTi 71kW 12/2008
Odpovědět

Zpět na „Corolla“