avensis T22, diesel, kontrolka funkcie motora

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
mufty1
Člen Týmu

avensis T22, diesel, kontrolka funkcie motora

Příspěvek od mufty1 »

zdravím odborníkov, potreboval by som radu, prípadne zistiť viac informácii, možno sa už s touto vadou niekto stretol a pomôže vyriešiť problém, mám avensisa 2001, T22, diesel, dovoz nemecko, nabehaných 205 000 km, funguje bez problémov, môj problém spočíva v tom, že pred rokom v takomto čase počas mínusových teplôt mi po naštartovaní asi tak po 15 sekundách sa objavila kontrolka nesprávnej funkcie motora, zisťoval som príčinu ale bez výsledku, nakoniec som problém vyriešil tak, že po naštartovaní som zaradil rýchlosť a pokračoval v jazde, kontrolka sa už nerozsvietila, počas letných mesiacov tohto roka sa kontrolka neobjavila ani pri dlhšom státi počas studeného štartu, avšak došli prvé mrazíky a problém je opäť tu, teraz som to vyriešil tak, že po naštartovaní trochu počkám, asi po 10 sekundách sa objaví kontrolka, motor nechám ešte fachčiť, potom ho vypnem, znovu naštartujem a kontrolka sa už nerozsvieti, opätovne sa objaví až po tom, čo sa motor naštartuje - studený štart,

zatiaľ čo som sa dočítal možno je chyba vo ventiloch vstrekovacieho čerpadla, pokiaľ ide o diagnostiku, v servise mi "odborník" povedal, že ak mi nebude svietiť predmetná kontrolka tak mu diagnostika neukáže možný problém, chcel by som sa opýtať, či sa niekto stretol s podobným problémom a ako ho riešil

ďakujem za rady
Kepo
Člen Týmu

Příspěvek od Kepo »

Ahoj,

řešili jsme to nedávno tady :
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=13103

a čím dál více takové témata přibývají s prohlubujícími se mrazy. Chce to přilít nějaké aditivum do nafty.
Toyota Avensis kombi 2001 - 2.0 D-4D 81 kW
mufty1
Člen Týmu

kontrolka

Příspěvek od mufty1 »

takže pomohla výmena vonkajších ventilov vstrekovacieho čerpadla cena v toyota 290 eur bez dph :)
Kepo
Člen Týmu

Příspěvek od Kepo »

Super, díky za tip, poslední dva týdny mi to dělalo pořád, zítra to zrovna vezu do servisu. Hned řeknu těm technikum at se přednostně zaměří na ty ventily
Toyota Avensis kombi 2001 - 2.0 D-4D 81 kW
mufty1
Člen Týmu

Příspěvek od mufty1 »

tak ako si dopadol dúfam, že o.k.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“