to asi ne, když je to zavzdušnený zabírá to hnedka dole, teda když se spojka vůbec rozpojí... pedál je měkký a padá doluJimmi píše:Nicméně by neškodilo nechat to odvzdušnit.
záloha zaplacena, zítra je doma :)
Rodičům na E12 taky 1.6 ta spojka taky zabírá dost nahoře, a to od doby co to mají (30 000km). Teď mají najeto 110 tisíc a v létě na suchu když seš trochu necitlivej při zacházení s plynem a spojkou
, tak už škube. Rozhodně oproti mé staré je dost choulostivá. Když už je uplně sepnutá, tak tomu člověk může naložit, to už vydrží, ale pro mě je opravdu nezvyk když do toho sednu a jsem zvyklej, že to zabírá krásně v polovině a tady až bůhví kde.
Jinak gratulace a hodně šťastných km. Snad bude sloužit jako ta starší - ta by pro mě byla větší leštěnka

Jinak gratulace a hodně šťastných km. Snad bude sloužit jako ta starší - ta by pro mě byla větší leštěnka

Holomek!
- Michal_F6
- Věčnej rejpal
Přesně tak. Jsem si při prvních km připadal jak pako s mokrým řidičákem. Co rozjezd, tak vytočený motorRampa89 píše:Rodičům na E12 taky 1.6 ta spojka taky zabírá dost nahoře, a to od doby co to mají (30 000km). Teď mají najeto 110 tisíc a v létě na suchu když seš trochu necitlivej při zacházení s plynem a spojkou, tak už škube. Rozhodně oproti mé staré je dost choulostivá. Když už je uplně sepnutá, tak tomu člověk může naložit, to už vydrží, ale pro mě je opravdu nezvyk když do toho sednu a jsem zvyklej, že to zabírá krásně v polovině a tady až bůhví kde.

Jinak E11 je dříč, který jezdí denně 60km + občas někde něco navíc. Žádná garáž, za každého počasí. Takže leštěnka moc ee. Nicméně chovám se k ní slušně, dostává to nejlepší a tak doufám, že ještě to spolu min. do 300t bez problémů doklepem.
P.s. no ale vzhledem k tomu, že byla za celý život v myčce tak 2x (jinak poctivě a šetrně ruční domácí mytí), tak když se přeleští, tak je to pořád kočka

E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun
Ducati Monster 821 - fun
- Michal_F6
- Věčnej rejpal
tak já myslím, že už jsem to poznal. Asi málokterého jiného auta by bylo po 11 letech provozu vše o.k. pouze se základním servisem a skutečně drobnostmi, které ani nezmiňuji. Dokonce i spotřební věci se v tomto pohledu jako spotřební nejevíRampa89 píše:Jj, právě že je Made in japan, to možná poznáš časem![]()
A co ta ducna? Jak slouží?

a Ducna? To je leštěnka v pravém slova smyslu. Znám ji od novoty, kupoval jsem ji jako druhý majitel s 10t, po maximální péči. V té pokračuju a dneska po cca 23t vypadá pořád jako nová a šlape celou dobu naprosto bez problémů. Je fakt, že na moto není moc času, takže jezdím sporadicky a beru ji jako příjemné zpestření. Když se zadaří, tak ji občas protáhnu v Brně. Na běžných cestách nedává moc smysl, ale zase vzhledem k tomu, že jezdím málo, mi to nějak zásadně nevadí.
tady je nějaké foto http://www.motorkari.cz/uzivatel/?uid=1489
Ducati Monster 821 - fun
Ducati Monster 821 - fun
- Michal_F6
- Věčnej rejpal
no ve vztahu k nové zatím těžko hodnotit, jel jsem v ní hoďku. Každopádně po přesednutí do té staré jsem si připadal jako bych měl tvrdé, poctivé, "sportovní" nářadí. Prostě to auto je takové "poctivější". V E12 mi to hodně připomínalo otcův Avensis, což taky není špatné, ale je to prostě jiné.Rampa89 píše:Já to spíš myslel ve vztahu k té novéu té staré to ti věřím, nemám důvod nevěřit
![]()
Ducati Monster 821 - fun
Ducati Monster 821 - fun