2.0i- rozvody.

vše ohledně modelové řady Avensis
vojta ž.
Manager Týmu

2.0i- rozvody.

Příspěvek od vojta ž. »

Pocitam ze v tomhle aute neni retez ,ze?
Nevite jak se rozvodove sady pohybujou cenove a jak je pracna vymena? Chystam se na to a chci vedet na co se pripravit.
Avensis 2.0i 1998
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
wrc50
Manager Týmu

rozvody

Příspěvek od wrc50 »

Je tam rozvodový řemen a 2 kladky jedna vložená a druhá napínací doporučuje se taktéž výměna vodní pumpy, záleží kolik má auto najeto - skutečně - pokud se jedná o první výměnu vod.pumpu asi nebude třeba měnit pokud je to další doporučoval bych, já osobně jsem toto měnil na 1,6 motor 4A -FE kde je jenom 1 kladka a kupoval jsem to v orginále včetně pylového + vzd.filtru + olejového a vyšlo mě to cca 4200,-kč práci mi dělal známý mechanik za 1000,- časově cca půl dne, dá se sehnat v replikách, ale nemám s tím žádnou zkušenost, jinak výměnu předepisuje výrobce po 90000km
vojta ž.
Manager Týmu

Příspěvek od vojta ž. »

No ja to auto nedavno koupil a rika se nikdy nicemu z bazaru nevěř :lol:
Takze je delam jen pro jistotu.
Najeto to ma 165000 a i kdyby to byla pravda tak uz by byla za chvili potreba je delat.
Avensis 2.0i 1998
Carsh
Člen Týmu

Re: rozvody

Příspěvek od Carsh »

wrc50 píše:Je tam rozvodový řemen a 2 kladky jedna vložená a druhá napínací doporučuje se taktéž výměna vodní pumpy, záleží kolik má auto najeto - skutečně - pokud se jedná o první výměnu vod.pumpu asi nebude třeba měnit pokud je to další doporučoval bych, já osobně jsem toto měnil na 1,6 motor 4A -FE kde je jenom 1 kladka a kupoval jsem to v orginále včetně pylového + vzd.filtru + olejového a vyšlo mě to cca 4200,-kč práci mi dělal známý mechanik za 1000,- časově cca půl dne, dá se sehnat v replikách, ale nemám s tím žádnou zkušenost, jinak výměnu předepisuje výrobce po 90000km
¨

Ahoj, mam ten samý motor na Toyota Corolla E11 a budu muset udělat rozvody. Budu mít najeto 91.000km. Bohužel ještě nemám řetěz(o 1 měsíc výroby-facelift). Kde jsi kupoval origináli.
Můžete kouknout na www.CarshDesign.estranky.cz. Kde se jednou za půl roku stránky doplní o nové obrazy.
mipr
Řidič
Kontaktovat uživatele:

rozvody

Příspěvek od mipr »

jasne ma to remen, je to klasicky 3S-FE /motor prevzety z CARINA E 2.0/
Jinak kilometri bych odhadl u 2.0 tak 400.000km za 12 let, a to pokud to nemela nekdy firma, to muze byt pak i malo..
Podivej na napr.2 lety Avensisy kolik jezdi rocne, je hloupost si myslet ze Avensis I, nebo Carina E jezdili podtatne mene, ty auta kupovali lidi na dlouhy trasy, to snad neni treba nikomu vysvetlovat.
Ja sem videl hodne Avensisu r.v. 98 a zadnej nemel 165tis km, to je blbost, dnes nekteri i s Yarisem jezdi 50tis rocne, nic zvlastniho, podivej na inzerci.
Jinak 3S-FE je legenarni motor /Carina E, Avensis, RAV4/ - ktery najezdi i pres 1milion km pokud ma slusnou udrzbu, bez potizi - overeno v praxi.

Jeste jedna vec, kup jen origo remen + kladky, tady se neoplati setrit
cerstvy majitel E12 r.v.2006 1.6 3ZZ-FE (81kw/6000, 150nm/3800ot.)
5 rokov: Corolla E11 1332cm 4E-FE 63kw,120Nm. 3dv. Luna - plna vybava (made in Japan).
EX - 5 r. Carina E 2.0i 3S-FE 98 KW,183 Nm / model 93 made in Japan
Carsh
Člen Týmu

Příspěvek od Carsh »

Dobrá díky
Můžete kouknout na www.CarshDesign.estranky.cz. Kde se jednou za půl roku stránky doplní o nové obrazy.
pepa559
Člen Týmu

Příspěvek od pepa559 »

Taky mi v Toyote rikali, ze 3S FE motor se nepotka, pokud praskne rozvodovy remen. Cimz samozrejme nenabadam k zanedbavani udrzby.
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

3S-FE se nepotká? vím že se nepotká 4A-GE, ale o tomhle motoru si myslím že jo. Může to někdo potvrdit?
Toyota Carina E 2.0 GLI
tonicek
Navigátor

rozvody znovu

Příspěvek od tonicek »

tak jsem trochu zklamán....porovnávám sice neporovnávatelné....ALE u mýho bývalýho miláčka Daewoo Racer jsem měnil rozvody po 120000 a pumpa zůstávala stále stejná-najezdil jsem 270000 a tak perfekt motor jsem dlouho nezažil-nebral absolut olej a u pumpy se při výměně řemenu jen měnil o kroužek za pár babek.jinak moje zkušenosti i když z jiného servisu v Hradci Králové-TRAGEDIE-první řemen-výměna-neměl jsem čas tak že si to dám udělat-cena 1200kč/řemen-promě cena v obchodě necelé 300kč/ po výměně jsem jel na slovensko a vrátil se s řemenem co plandal jak vytahaný kalhoty a prodřel mi kryt-na reklamaci se koukali jal kdyby mě chtěli zavraždit-se slovy že jdu k reklamaci a uvidí se-jsem byl u toho-nenapnuli jej čerpadlem-jen převlékli nový-poznal jsem to protože čerpadlo za mé přítomnosti vůbec nepovolili nepootočili....nakonec jsem pracoval s nimi a muselo se odrazit tyčkou z čehož bylo jasné že je nepootočili -pusinky naduté a po omluvě ani stopa-poučení-příští výměnu jsem dělal sám v pohodě a klidu a dalších 120000 km bez sebemenších problémů-proto ty intervaly a nutnost výměn -trochu rozladí a ůdajně interval výměny pumpy je potom pokaždé.......co Vy na to???u tak kvalitního vozu to zarazí.......
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

pumpu menit nemusis - muze vydrzet klidne 200-300tis. ale taky muze po 10tis. zacit saknout a budes ji muset menit , u slozitejsich motoru je lepsi investovat tu tisicovku nez to potom podruhe davat do servisu kde te prace vyjde mnohem na vic , kdz si to clovek dela sam je to o necem jinem :wink:
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Man
Člen Týmu

Příspěvek od Man »

Motor 2.0 jsem měl v CARINE,měnil jsem pravidelně olej.Od výměny k výměně (10000km)jsem nedolíval,takže nebral olej.Na výměně rozvodů nešetřit,vyměnit co je potřeba mě se to vyplatilo bez problému.Motor šlapal jak hodinky vlastně celé auto a tím si mně kluci z Japonska získali.A bonus,tento motor se nepotká.Vlastně toto se týká všech zážehových pohonných jednotek,jež nejsou vybaveny systémem proměnného časování sacích ventilů VVT-i.
Toyota Avensis Verso 2.0 VVT-i
mipr
Řidič
Kontaktovat uživatele:

spoved veterana

Příspěvek od mipr »

mel jsem na Carine 3S-FE najeto pres 500tis.km a pumpu jsem neresil, byla to origo japonska verze Carina /ne Anglan/
Kdyz jsem menil rozvody, mechanik v Toyote rikal, ze kdyz dava origo remen tak realne vydrzi cca 200tis. km., samozrejmne ze vyrobce predepisuje jiny interval.
Jinak jsem na ni hodne ale opravdu hodne jezdil a nikdy problem s motorem, ted mam corollu ktera ma 8x min najeto a prave kupuji cidlo teploty motoru pro ridici jednotku /v evrope se da sehnat jen origo za 70eur/.
V Carine jsem ani nevedel co to je a kde to je, jsou to legendarni motory made in Japan.
Klidne bych si 3S-FE koupil znovu, bezproblemovej motor s vynikajici spotrebou, kazde leto jsem jezdil chorvatsko, muzu po nekolikanasobnem pozorovani spotreby objektivne rict, ze na HR Autostradach pri ustalene rychlosti 160km/h nonstop jizda od more az k Madarskym hranicim a opacne mi vzdy spotreboval tenhle motor 7,9L na 100km.
S Corollou 4E-FE pri te same rychlosti a trase tam i spatky sem mel letos spotrebu 8,7L.
Carina / Avensim ma tezsi prevod a proto toci min otacek jako jakakoliv Corolla.
Supr auta na dalky, ve meste mi to zas Corolla vynahradi alespon trosku co mi ubere na dalku :-)
Zivot je kompromis..
cerstvy majitel E12 r.v.2006 1.6 3ZZ-FE (81kw/6000, 150nm/3800ot.)
5 rokov: Corolla E11 1332cm 4E-FE 63kw,120Nm. 3dv. Luna - plna vybava (made in Japan).
EX - 5 r. Carina E 2.0i 3S-FE 98 KW,183 Nm / model 93 made in Japan
Martin_256
Člen Týmu

Příspěvek od Martin_256 »

Zdravím,
koupil jsem Avensis 2.0i, s najetými 99tis, rok 2000, motor 3S-FE. Jak jsem se dočetl,měl bych vyměnit rozvody.
Nevím přesně v kolika, ale tuším že je čas. V jednom Toyota zastoupení uvádí 105tis, v servisce je 90tis.

Jaká je nejlepší cesta výměny. Chtěl bych si koupit řemen+kladky a nechat si to vyměnit v nějakém neorigo servise. Nebo se toho mám bát a nechat si vyměnit rozvody přímo v Toyotě.
Počítám cena v neorigo cca 6,5tis.
Výměna v Toyotě cca 13tis.

Jak jste to řešili vy ostatní? Je to banální věc, kterou by měl zvládnout každý servis,nebo to mám přenechat na Toyotu servis?

Díky
M.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

ak uplne banální vec to není a z vlatsní zkušenosti sem zjistil ž i když nekdo delá rozvody na VW skoro z pameti, muže pohořet i na nastavení 4AFE :)

Osobne ti doporučím, dej to do jakéhokoliv servisu, díly si kup bokem a projistotu k nim vytiskni z manuálu stránku s nastavením rozvodů , pro jistotu at vedí kam má která riska ukazovat :)

jinak ceny prvovýroby :
řemen ( Mitsuboshi ) - 740,-
Vodící kladka ( GMB ) - 512,-
Napínací kladka ( GMB ) - 708,-
vodní pumpa ( GMB ) - 1042,-

asi bych vzhledem k tomu že neznáš historii vozu a nejsi si to schopen udelat sám daů přednost výměně i vodní pum py, jelikož jak tu bylo psáno - když začne sáknout tak sebude muset vymenit a vzhledem k tomu že u většiny Toy motoru je pod rozvody tak to znamená rozvody dolu a v podstate práci na rozvodech znovu.

Da se sehnat i levneji - druhovýroba jako JC, starline atd, případne sady od Preimum ale asi bych v případě rozvodu neriskoval že ušetřím 300kč a budu riskovat životnost motoru a vlastní mobilitu.

pokud bys to chtel i s vodní pumpou tak tam hodím jeste nejakou slevičku..( kdyžtak SZ )
Odpovědět

Zpět na „Avensis“