Rozměr disku a pneu, úprava TP
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Rozměr disku a pneu, úprava TP
Dobrý den, omlouvám se pokud to tady již padlo. Ale potřeboval bych poradit ohledně rozměru Alu a pneu. Chtěl bych si pořídit na Avensis T22 2.0TD nové Alu disky 16" s pneu okolo 205/50 R16. Bohužel když jsem se díval do TP, tak tam mám jen jeden rozměr. A to 195/60 R15, nic více. Jaký je problém, když si koupím 16" Alu a na to 205/50 R16 a budu s tím jezdit? Je zde nějaký problém v případě pojistné události (nehoda)? Kontroluje policie rozměr pneu a řeší to? Co na to případně pojišťovna? Aby pak neřekla, že jsem jel na špatném rozměru, a že povinné ručení neuzná. Asi bude problém na technické prohlídce. Nevíte někdo, zda existuje nějaké prohlášení na Avensis, které rozměry jsou povoleny kromě těch 195/60 R15? V případě, že něco takového existuje, jak to doplnit do TP? Přede děkuji za objasnění mé problemtiky a tohoto téma.
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Jako prvni napsat svoje VIN do toyoty s dotazem, jake jsou povolene rozmery a pripadne do toyota zajet, vyzvednout si papir, pak na inspektorat a nechat je tam zapsat.
Hodne lidi ti napise, ze nesmis dat na auto rozmery kol, ktere nejsou v technicaku a v pripade nehody nedostanes nahradu skody od pojistovny. Je to samozrejme nesmysl a nic neni cernobile. Jakou ma rozmer pneu souvislost, kdyz ti nekdo neda prednost nebo nedobrzdi a podiva se ti do kufru ? Samozrejme ten rozmer nesmi bejt uplne uejetej a nesmi vystupovat z podbehu.
Co bych vubec, ale vubec neresil je mirne rozdilne ET nebo J disku.
Hodne lidi ti napise, ze nesmis dat na auto rozmery kol, ktere nejsou v technicaku a v pripade nehody nedostanes nahradu skody od pojistovny. Je to samozrejme nesmysl a nic neni cernobile. Jakou ma rozmer pneu souvislost, kdyz ti nekdo neda prednost nebo nedobrzdi a podiva se ti do kufru ? Samozrejme ten rozmer nesmi bejt uplne uejetej a nesmi vystupovat z podbehu.
Co bych vubec, ale vubec neresil je mirne rozdilne ET nebo J disku.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
Problém to být může.
Z STK mě vyhodili, když jsem měl místo 165/70-14 obuto 175/65-14, což jsou prakticky shodné rozměry se stejným obvodem kola.
Toyota dle VIN - 500,- Kč, na úřadě pak 10,- Kč, STK jsem stihnul ještě druhý den.
Co ale většinou na STK nekontrolují, je ET a šířka ráfku, není-li příliš odlišná od rozměru pneu.
Ještě dodám, že jak se stala ta nehoda na Teplicku, kdy ten bývalý příslušník cizinecké legie jel v poměrně nepřehledném místě více než 140 km/h (spodní mez odhadu) a sebral chlapíka s pickupem, který přijížděl z vedlejší (v té rychlosti ho prostě nemohl vidět) a byli z toho tuším čtyři mrtví (tři v Golfu a ten chlapík ve Škodovce), tak kromě toho, že vina byla určena na toho mladíka, tak mu přičetli úplně všechny nedovolené úpravy na Golfu včetně rozměru pneu. Šel sedět natvrdo.
Z STK mě vyhodili, když jsem měl místo 165/70-14 obuto 175/65-14, což jsou prakticky shodné rozměry se stejným obvodem kola.
Toyota dle VIN - 500,- Kč, na úřadě pak 10,- Kč, STK jsem stihnul ještě druhý den.
Co ale většinou na STK nekontrolují, je ET a šířka ráfku, není-li příliš odlišná od rozměru pneu.
Ještě dodám, že jak se stala ta nehoda na Teplicku, kdy ten bývalý příslušník cizinecké legie jel v poměrně nepřehledném místě více než 140 km/h (spodní mez odhadu) a sebral chlapíka s pickupem, který přijížděl z vedlejší (v té rychlosti ho prostě nemohl vidět) a byli z toho tuším čtyři mrtví (tři v Golfu a ten chlapík ve Škodovce), tak kromě toho, že vina byla určena na toho mladíka, tak mu přičetli úplně všechny nedovolené úpravy na Golfu včetně rozměru pneu. Šel sedět natvrdo.
rozmer kol
Mno nechci Vam do toho kecat o cernobilem
, ale ja kdyz jsem zrusil predchozi auto ( Fabka), tak prvni co pojistovaka zajimalo kdyz sel pocitat skodu byly prave pneumatiky, mrkl na ne, pak to TP a teprve sel prohlizet auto. Pravda mam havarijni, ale i pres to muzes mit s tim problem. Jo ja sem psal primo na zastoupeni Toyo do Praglu a bylo me sdeleno ze pro T22 wagon nic jineho jak 195/60/15 neni povoleno. je tu pak druha moznost jak to obejit, a to ze koupis origo elektrony od nektereho z certifikovanych prodejcu ( seznam najdes nekde na ministerstvu dopravy ci kde, co si pamatuju byly 3 , jedno myslim Alesi ....) a pozadas je o sdeleni rozmeru ktere ti muzou nabidnout jako alternativu k tvemu rozmeru a oni ti dodaji pak k u nich zakoupenym rafkum certifikat se kterym zajdes na STK a dopravaky a mas to ofiko v TP. Ale bohuzel i kdyz ty rafky budou stejne a ty je koupis jinde levnejc tak ten glejt ti nedaji, jasnej mono(tri)pol, proste bud koupis od nich nebo smula.