E10 Corolla - převodovka
E10 Corolla - převodovka
Dobrý den, mám Toyotu Corollu 2.0 Diesel, rok výr. 94, model E10, a podělala se mi převodovka.
Chci se zeptat, jestli ji jde nahradit převodovkou z benzíňáku?
Dík, Máca 
Diesel je větší rarita než benzín, na benzíny se prodávají (když máš štěstí seženeš) od 2 tisíc do 8 (vydřiduši na vrakovišti), tak počítej kolem těch 5.
Jinak co to je za corollu? Kdybys to nechtěl opravovat, měl bych zájem.
Zrovna dneska mi někdo vyfouknul jednu červenou 3dv v praze za pár tisíc...
Jinak co to je za corollu? Kdybys to nechtěl opravovat, měl bych zájem.
Zrovna dneska mi někdo vyfouknul jednu červenou 3dv v praze za pár tisíc...
Holomek!
Ee, převodovky jsou podle motorů, můžeš použít 4E-FE na 4E-FTE (spíš obráceně) stejně jako 4A-GE a 4A-FE... sedět by měla 4A-FE a 7A-FE... akorát sem byl zklamanej, že nesedí 4A-FE a 4E-FE.Jimmi píše:Neliší se to náhodou jenom zpřevodováním? Ale to jen hádám.
Ostatně nejjednoduší je, když se troylee podívá na ten štítek a postne sem, co tam má napsaný.
Corolly u nás mají standartně (manuální) 4E-FE typ C150, 4A-FE C52.
Holomek!
převodovka
Ješte to nemám pořešený
,nevím jestli převodovku opravit nebo sehnat jinou.Ale zatím jsem žádnou nesehnal
kdyby jste někdo o nečem vědel tak mi písněte budu jen rád 
Re: převodovka
troylee píše:Ješte to nemám pořešený,nevím jestli převodovku opravit nebo sehnat jinou.Ale zatím jsem žádnou nesehnal
kdyby jste někdo o nečem vědel tak mi písněte budu jen rád
osobně bych neřešil nákup nějaké staré. Jako první bych vymontoval tu co tam máš,rozdělal a jestli půjde opravit tak bych ji opravil. Budeš mít tím pádem převodovku ve stoprocentním stavu a ne nějakou starou ludru která ti může kleknout za rohem
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
JJ je tedy pravda ,že jsem sám překvapen za kolik to jezdí
,opravdu to žere málo
.Toyotka má najeto 220 tis ,mám venku motor i s převodovkou.Příležitostně pořeším rozvody a spojku,jinak v převodovce je špatné ložisko v diferenciálu stojí cca 2tis pokud se budou muset měnit obě už jsem v tom za 4tis navíc tuto práci neumím budu to muset dát někomu udělat
a přijde mi blbost dávat třeba 10 tis za opravu 
Ale zase lepší dát deset za svojí, když víš, že neklekne, než dát třeba 5 za starou a ta může kleknout po 100 km 
Corolla E10 1.3 16V 3D 97
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila
http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila
http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG