Priemerna spotreba Vaseho Avensisa?

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
mar-ek
Člen Týmu

moja spotreba aktual

Příspěvek od mar-ek »

Taaakze mam to prave cerstve:

BRATISLAVA - PARIS - CHERBOURG - ROSSLARE - DUBLIN - vcera sme dorazili do IRL...

najazdene 1800 km, dialnice 140km/h [nemecko 160km/h], mesta 60km/h, nacionale 100km/h

a spotreba 6,3l
jazdenie je radost, toyota je jazdenie...
------------------------------------------------------
TOYOTA Avensis Combi 2.0 D-4D Exclusive
DieselCat
Navigátor

Příspěvek od DieselCat »

Mno, tak myslím, že buď budeme dvě kopyta nebo je to normální. Wink
Avase Combi 2,2 D-CAT (2006) jsem dotáhl od západních sousedů na konci května a od té doby tankuju pouze Benzinu (TopQ a nyní Vervu). Spotřebu vidím na autě jako jediné mínus. Chápu, že někdo namítne, že jsem mohl zvolit jiný motor, případně menší auto, když chci jezdit levně, na druhou stranu bych u moderního motoru renomovaného výrobce radši viděl trošku jiné hodnoty.... Surprised
[/list][/code][/quote] ani nevíš,jak jsi mě potěšil,ted vím že to není mnou,ale autem :D :D a jezdím zase podle svého....litr sem,litr tam.Je to marné,ale daleko víc se mě líbí,když člověk na to šlápne a auto jede(myslím hlavně u předjíždění)!! Než sledovat,jestli mám třeba o 3 deci menší spotřebu 8)
69..patrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 69..patrik »

pavel.em píše:...Co mě ale nejvíc zaráží jsou hodně rozdílné údaje o spotřebě při minimální změně polohy plynového pedálu při plynulé jízdě...
Jo, ale teď mluvíš o OKAMŽITÉ spotřebě, že? Tam se můžeš dostat na neskutečný hodnoty, na dlouhodobou spotřebu nemůže mít vliv že jen trošku zmáčkneš plyn.
pavel.em
Řidič

Příspěvek od pavel.em »

69..patrik píše:
pavel.em píše:...Co mě ale nejvíc zaráží jsou hodně rozdílné údaje o spotřebě při minimální změně polohy plynového pedálu při plynulé jízdě...
Jo, ale teď mluvíš o OKAMŽITÉ spotřebě, že? Tam se můžeš dostat na neskutečný hodnoty, na dlouhodobou spotřebu nemůže mít vliv že jen trošku zmáčkneš plyn.
Jj - myslím okamžitou spotřebu v situaci, kdy auto rozjedu třeba na 70 km/h, zařadím čtyřku a těch 70 tam chci udržet. Kouknu na počítač, který ukazuje okamžitou spotřebu 9,5l/100km, pedál držím pořád stejně a počítač hlásí okamžitou spotřebu stále 9,5l. Potom jen zlehka uberu na plynu, přičemž auto nijak nezpomaluje a najednou mám na počítači 6,5l/100km.
Ale je pravda, že u dlouhodobé spotřeby se tahle věc projeví asi dost málo - tam bue větší problém"poskakování" po městě s nezahřátým motorem a brzda, plyn u každého přechodu.... A navíc - na delším úseku bych asi použil chytou elektroniku v tempomatu.
Toyota Avensis Combi 2,2 D-CAT 130kW (2006)
Gabo
Řidič

Příspěvek od Gabo »

Ako presny je ten merac spotreby u Avensisu?
Toyota Auris TS Hybrid 2016
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

No moc presny neni. Me vetsinou ukazuje zhruba o 0,5l mene nez je spravna spotreba
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
MarkBoy
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Spotřeba nafta

Příspěvek od MarkBoy »

Avensis T22 2.0TD
- průměr cestování mimo Prahu přibližně 5,8-6l /100km (kombinovaná obec / mimo obec)
- dálnice 7-8l při 130-160km/h
- město nelze vypočítat (Praha) časté kolony ráno a odpoledne - někdy i 3km / 30min. běžícího motoru stání a popojíždění - takže je to složité
feronovak
Řidič

Příspěvek od feronovak »

Gabo píše:Ako presny je ten merac spotreby u Avensisu?
Sledujem si to s plnym natankovanim a vychadza mi ze mi ukazuje o 0,6-0,8 viac ako v reale miniem ...
Toyota Avensis Combi D-CAT 2006
ladad
Člen Týmu

Příspěvek od ladad »

AVENSIS - LIFTBACK D-4D,T25, 93 kW, 10/06.

průměr zima dle PP 5,6 L.
aczasa
Věčnej rejpal

PP avensis.

Příspěvek od aczasa »

Vykašlete se na spotřebu dle PP... Je to nereálná nevypovídající hodnota spočtená divným algoritmem. Jediné co jde říci je kde a kolik jak najezdíte a kolik to veme z nádrže. :-)
Takže denně 2x60km 25procent město, zbytek okreska, lehká jízda, téměř prázdné auto. Průměr za posledních 70 000 km : 7,51 L / 100km :-)))
Back in Czech.
Robo
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robo »

antoda píše:t22 1,6 vvt-i

Mesto: 7 l/100km
Mimo: 5,5 l/100km
Kombinovane: 6,5 l/100km
...tak takuto spotrebu som nemal ani s Corollou 1.4VVTi a toto je vacsi objem a tazsie auto, takze niekde bude asi chyba...
Robo
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robo »

no ako tu uz viac ludi pisalo, palubak aj mne ukazuje nepresne... dalsia vec je, ze asi je dost velky rozdiel v ponimani tunajsich prispievatelov v pojme mesto. Totiz ak jazdim mesto za 7 litrov s benzinovym motorom, tak je to asi mesto, kde su dva semafory a 6 aut v celom meste... neexistuje, aby mal niekto v realnej mestskej premavke takuto spotrebu, to by mu mohli ticho zavidiet vsetky diesle...

...ale s motorom 1.8VVTi (95kW) mam v meste (Bratislava) spotrebu cca okolo 9.5litra pri ostrejsej jazde a mimo mesta pri ostrejsej jazde (predbiehanie, dialnica 160) mam spotrebu okolo 7.8litra

ked som jazdil ako slimak v meste, podarilo sa mi klesnut asi o liter a mimo mesta pri pianko jazde som zajazdil za 6.5l
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

Ja mam diesel a fakt ked sa vozim iba po meste tak to vychadza na 7 aj so studenym motorom. Myslim ze ten benzin musi zozrat viac ako 7.
Robo
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robo »

jasne ze nemoze takto velke auto s benzinovym motorom zrat v meste 7 litrov... to je cisty blud... tolko som mal s 1.4 Corollou, ked som na sa plynovy pedal len pozeral...
antoda
Člen Týmu

Příspěvek od antoda »

Na silvestra jsem jel do krumlova a zpět, cestou bylo hnusně-déšť a tak.. No a po dotankování mi vyšlo za 512km 5,4l/km. Spotřebu dělám podle tankování, ale od palubáku se liší 5- o 0,2l. A město je pro každého něco jiné. Já nevyhledávám zácpy, nejezdím brzda-plyn. Pokud se vám hodnoty nezdají, jezdíte v trochu jiných podmínkách, nebo bude problém mezi volantem a sedačkou..
Jinak v tomhle humusu, co je teď, jezdím po praze za 8. Ale jsou to popojížďky do 15km.
Jinak jezdím po Praze, takže tvoje teorie o čtyřech semaforech nějak pozbývá smyslu :-)
Odpovědět

Zpět na „Avensis“