Nepříjemné škubání

vše ohledně modelové řady Carina
tata
Člen Týmu

Příspěvek od tata »

Pocukavani na jednicku je normalni?A co pocukavani na dvojku,trojku...,dela mi to taky,ale nedelalo...takze nekde krpa bude,co vyfuk(kat.)?Nemuze byt zakopanej pes v tomhle?
Carina E,2.0GLI 98kw 1994
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Někde jsem vyčetl, že problém může být v netěsnosti výfuku - asi se jednalo hlavně o jeho přední část před lambdou. Prostě si občas přisaje vzduch a lambda hned zareaguje.
Jinak určitě pocukávání na jedničku není v pořádku.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
tata
Člen Týmu

Příspěvek od tata »

Neco by na tom mohlo byt,nevim jak ostatni,ale ja s tou prvni casti vyfuku mam docela problemy...je tam neco jako vlnovec a ten mi praskl a novej dil je strasne levnej...
Carina E,2.0GLI 98kw 1994
Point
Navigátor

Příspěvek od Point »

tak jsem mel konecne trochu casu a koupil jsem si kabely svicky poradne vycistil vicko rozdelovace a cukani tak o 85% rozhodne lepsi
Toyota Carina 1.6 16v 85 kw
Volvo V40 1.8 16v 85kw
Subaru Impresa 2.0 T 160kw
Gabo
Řidič

Příspěvek od Gabo »

gramo píše:No me corolla taky na 1 cuka, hranice mezi stavem, kdy motor tahne a kdy brzdi je hodne tenka. A na tu 1 to tahne i brzdi docela dost a s takovym cukanim se tezko drzi noha na plynu v te rovnovazne pozici, tak to musim stabilizovat spojkou. Ale po chvilce cviceni v kolone se to da vychytat a jet pomalinku i bez spojky -- mozna je to spis vlastnost nez nejaka zavada -- proste je to hodne citlive na plyn. Treba tatova fabie je v tomhle tolerantnejsi, motor nebrzdi tolik, na druhou stranu jsem se s ni parkrat nerozjel, protoze na ni nejsem zvykly a kdyz na to nemyslim a ze zvyku se rozjizdim jako s corollou, tak ma malo plynu a zdechne.
Mne tiez pocukáva len na jednotke, na ostatnych rychlostiach nie. U Toyotiek je plyn velmi citlivy, preto s nim musime narabat tak, ako keby pod nim sme mali vajicko, ktore nemozeme rozbit :) (Plati pre plynulu jazdu, nie divocinu :) )
Toyota Auris TS Hybrid 2016
tekiler
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tekiler »

Kazdemu komu to cuka az po zahrati bych doporucil kouknout na vstriky, vstrik se proste zahreje a zacne pridirat :) trpely na to hodne 1.8smicky
udajne se jim vstriky leanburn "nepovedly", ale ja mam urco tak realnych 350tk a jedou, takze nevim :?
Naposledy upravil(a) tekiler dne ned 17.01.2010, 11:39, celkem upraveno 1 x.
1 z 10 mechaniků opravdu autum rozumí, ale všichni si to o sobě myslí!!!! TOYOTA CARINA E WAGON 96 1.8i 79kw -
7a-Fe
tekiler
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tekiler »

Marty píše:Koukám, že cukací problém tu mají snad všichni... Já už jsem na to rezignoval a jezdím tak, abych se tomu vyhýbal.

Mně to dělá v otáčkách nad 5000 s naplno sešlápnutým plynem na libovolný stupeň, stačí abych lehce plynu ubral, a cukání přestane. Projevuje se to spíš v záběru, na 5ku v 80km/h se to neprojeví i když sešlápnu plyn naplno. (ostatně, v 5000RPM to zřejmě bude vždy v záběru)

Poslední rada, kterou jsem ještě nezkoušel, je kontrola tělesa škrtící klapky a všech čidel, které tam vedou. Nemám na to zatím nářadí, ale chystám se na to.
Diskuze k mému cukání: http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=8050
5000??? ted sem dal svy carine ostre 5500, peknej zvoucek :), mam ten motor rad, passat v tdicku mnel co delat :)
1 z 10 mechaniků opravdu autum rozumí, ale všichni si to o sobě myslí!!!! TOYOTA CARINA E WAGON 96 1.8i 79kw -
7a-Fe
Odpovědět

Zpět na „Carina“