Nepříjemné škubání
Mne tiez pocukáva len na jednotke, na ostatnych rychlostiach nie. U Toyotiek je plyn velmi citlivy, preto s nim musime narabat tak, ako keby pod nim sme mali vajicko, ktore nemozeme rozbitgramo píše:No me corolla taky na 1 cuka, hranice mezi stavem, kdy motor tahne a kdy brzdi je hodne tenka. A na tu 1 to tahne i brzdi docela dost a s takovym cukanim se tezko drzi noha na plynu v te rovnovazne pozici, tak to musim stabilizovat spojkou. Ale po chvilce cviceni v kolone se to da vychytat a jet pomalinku i bez spojky -- mozna je to spis vlastnost nez nejaka zavada -- proste je to hodne citlive na plyn. Treba tatova fabie je v tomhle tolerantnejsi, motor nebrzdi tolik, na druhou stranu jsem se s ni parkrat nerozjel, protoze na ni nejsem zvykly a kdyz na to nemyslim a ze zvyku se rozjizdim jako s corollou, tak ma malo plynu a zdechne.

Toyota Auris TS Hybrid 2016
-
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Kazdemu komu to cuka az po zahrati bych doporucil kouknout na vstriky, vstrik se proste zahreje a zacne pridirat
trpely na to hodne 1.8smicky
udajne se jim vstriky leanburn "nepovedly", ale ja mam urco tak realnych 350tk a jedou, takze nevim

udajne se jim vstriky leanburn "nepovedly", ale ja mam urco tak realnych 350tk a jedou, takze nevim

Naposledy upravil(a) tekiler dne ned 17.01.2010, 11:39, celkem upraveno 1 x.
1 z 10 mechaniků opravdu autum rozumí, ale všichni si to o sobě myslí!!!! TOYOTA CARINA E WAGON 96 1.8i 79kw -
7a-Fe
7a-Fe
-
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
5000??? ted sem dal svy carine ostre 5500, peknej zvoucekMarty píše:Koukám, že cukací problém tu mají snad všichni... Já už jsem na to rezignoval a jezdím tak, abych se tomu vyhýbal.
Mně to dělá v otáčkách nad 5000 s naplno sešlápnutým plynem na libovolný stupeň, stačí abych lehce plynu ubral, a cukání přestane. Projevuje se to spíš v záběru, na 5ku v 80km/h se to neprojeví i když sešlápnu plyn naplno. (ostatně, v 5000RPM to zřejmě bude vždy v záběru)
Poslední rada, kterou jsem ještě nezkoušel, je kontrola tělesa škrtící klapky a všech čidel, které tam vedou. Nemám na to zatím nářadí, ale chystám se na to.
Diskuze k mému cukání: http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=8050

1 z 10 mechaniků opravdu autum rozumí, ale všichni si to o sobě myslí!!!! TOYOTA CARINA E WAGON 96 1.8i 79kw -
7a-Fe
7a-Fe