Nafta
Kluci (a možá i holky
) jedna možnost tady je, pokud by jsme podali každý podnět k prošetření jednotlivých sítí čerpacích stanic, jsou povini nám do 30 dnů písemně odpovědět. Sice nezjistíme, co je špatně, ale v dopise uvádějí, jesti udělili pokutu nebo ne. Vím o čem mluvím, poslal jsem ČOIku přes internetové podání do restaurace a do 30 dnů doma ležel dopis s tím že provedli kontrolu a udělili pokutu. Tahle informace nám přece stačí ne?

Zdravím,chtěl bych tu napsat jen něco málo co jsem zjistil.Letní nafta tam je filtrovatelnost do 0 pak je přechodová ta je do -8 a zimní do-20 to je dané ze zákona :Da poslední je arktická s filtrovatelností do -32.Já osobně tankuju Vervu a zatím vše o.k. Verva by měla být do -26 a taky asi jak u kterého prodejce že?
Hlavni problem je v tom, ze takhle obecne to bohuzel rict nejde. Kvalita nafty se lisi benzinku od benzinky nezavisle na tom, jestli patri do stejnyho retezce nebo ne - jde o to, jak se staraji o nadrze, jestli jim v nich kondenzuje voda, jak starou naftu maji (bioslozka bohuzel nema zrovna dlouhou zivotnost) - tohle je zejmena problem u malych benzinek, kdy mohou klidne prodavat jeste zbylou letni naftu kdyz uz je venku -20... Ja se osobne ridim pravidlem brat na velkych benzinkach znamych znacek - idealne na dalnici. Tady je sance, ze maji naftu relativne cerstvou.mrazik píše:No co mam informace, tak posledni velky mraz, kde nekde bylo vice jak -20, tak Verva nafta zamrzla.
- Derry_CV
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Teď se hodně preferuje Benzina Verva
http://news.auto.cz/cesky-trh/benzina-v ... emeni.html
Teď jsem natankoval plnou. Uvidime, ale nevím, jak to poznám při tom výkonu.
Teď jsem natankoval plnou. Uvidime, ale nevím, jak to poznám při tom výkonu.

Toyota Avensis Combi T25 2,2 D-CAT 130kW (2AD-FTV) r.v.2005