Vyhřívání zrcátek

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Rampa89
Věčnej rejpal

Vyhřívání zrcátek

Příspěvek od Rampa89 »

Už se to tady řešilo, na E11 bývají, ale na E10 ee. Mě to čas od času štve, přecejenom je to blbý když nevidíte za sebe, tak sem se tak díval na netu a třeba poláci to řešili na E11, která má ale konektory ve dveřích. Chtěl bych to asi zbastlit na E10, s montáží by problém být neměl, co mě ale leží v hlavě je ta elektrika. Je tu možnost to napojit nějak na to relé od vyhřívání zadního skla, ale mám obavy, aby to nemělo moc velkej odběr, nebo taky se mi doma válí nějaké přebytečné vypínače (třeba od zadní mlhovky), tak že bych to tam nějak přes to vymyslel....

Folie jsou relativně za pár korun.

Noo, hrabali ste se v tom už někdo?
Holomek!
MiTMaN
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiTMaN »

Jeste sem se vtom nehrabal, ale chystam se na to, puvodne jsem chtel davat na corollku zrcatka z fiatu coupe , ale po predbeznejch testech to vypada na poradny mrdani s uchycenim :(
Takze jeste diky tomu ze mam cerese sem jako slepej k houslim prisel ja k elektricky sklopnejm zrcatkum :)
Podle me, by stacilo najit schematko od zapojeni v E11 a do E10tek to uz nejak dostanem :)
-----------CAR HISTORY--------------
Toyota Corolla E10 4EFE(sold)->Toyota Ceres 4AGE 20V(rip)->Toyota Corolla E10 4AGE 20V (sold)->BMW E39 530D
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Nj, ale tak ceres má bezrámový okna ne? Záleží jak je to tam uchycený.

Mě napadlo tam shánět z E11, nevím jak s uchycením, ale taky zase vyhazovat peníze se mi za to nechcou, tak to budu chtít zbastlit. Schema sem zatím nenašel.
Holomek!
RP
Řidič

Příspěvek od RP »

To rampa: co se týče uchycení jsou zpetné zrcátka z E10 po faceliftu (před nevím) plně kompatibilní se zrcátkama na E11, svou corollu jsem koupil bez skla na pravém zrcátku koupil jse od kámoše celé zrcátko z E10 r.v. 95 a sedí tam jak hrnec na prdeli :lol: Chtěl jsem vyhřívání dodělat na avensisu naivně jsem si myslel že tam budou připraveny dráty akorát to zapojit bohužel není to tak :shock: teda alespoň jsem je nenašel u těch k ovladání zrcátka jestli nejsou schovány někde ve dveřích nevím :?: Možná byt ten odběr nebyl až tak problém a šlo by uděla odbočku z drátu pro zadní sklo nevím třeba to spočítat. :idea:
Avensis kombi 1,8 linea terra 98´
Corolla 1,3 E11 HB 97´social edition
Subaru Legacy kombi 2,5 GX 01´ 115 KW/223 Nm
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Folie zatizi odber o 2x1 A, to by pojistka na vyhrev okna ustat porad jeste mohla. Pokud by praskla, vyplatilo by se pres vyhrev okna spinat jen rele, ktery by pres pojistku napajelo ty folie. Taky o tom obcas uvazuju, ten vyhrev je fajn vec.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

To vyhřívání jsem zatím ještě pořád neřešil, přišlo jaro, léto, a nebylo to tak akutní. Další věc, co mě ale začla štvát bez ohledu na roční období je oslňování z bočních zrcátek. Fólie na okna nejsou zrovna řešení, které bych preferoval, spíš jsem přemýšlel nad nějakými foliemi přímo na ty zrcátka. Zatím, co jsem rychle pohledal na netu, třeba něco takového.

Starší bmw nebo mb mají antireflexní modrá zrcátka, zkusím se optat nějakých sklářů, zda o tom něco neví.

Kdyby sem zabrousil mitman, ty el sklopná zrcátka ještě máš? :wink: :D

E: Tak, co jsem se díval, asi bude nejschůdnější koupit na nějaký jiný auto, ceny jsou i u nových celkem příznivý okolo 2-300,-, a nechat vyříznout...
Odpovědět

Zpět na „Corolla“