Rav 4 Rady
Rav 4 Rady
dobrý večer
kamarád si pořídil T RAV4 2litr diesel r.v. 2003 85kw. přes mojí osobu se chce optat na pár věcí Vás zkušených.
Má tento vůz -typ filtr pevných částic??
Jaký olej do tohoto motoru dávat??
Je v motoru rozvod řetězem či řemenem??
jaký je obsah oleje v motoru??
Jaký je obsah nádrže??
Má tento vůz nějaká slabá místa myslí tím zda se něco porouchává častěji, či na co si dávat pozor atd.
díky za odpovědi
kamarád si pořídil T RAV4 2litr diesel r.v. 2003 85kw. přes mojí osobu se chce optat na pár věcí Vás zkušených.
Má tento vůz -typ filtr pevných částic??
Jaký olej do tohoto motoru dávat??
Je v motoru rozvod řetězem či řemenem??
jaký je obsah oleje v motoru??
Jaký je obsah nádrže??
Má tento vůz nějaká slabá místa myslí tím zda se něco porouchává častěji, či na co si dávat pozor atd.
díky za odpovědi
Ahoj,
-pokud je mi známo, tak filtr pevných částic nemá
-rozvody jsou řemenem a výměna je po 105 000km
-objem nádrže je myslím 60 nebo 65l,
-co se týká typu a množství oleje, na to kouknu raději do manuálu...
Jinak jsem slyšel a četl, že tento motor bere olej, ale já jsem zatím mezi intervaly výměny (teď budu měnit potřetí) nemusel vůbec dolívat. Mám ji s tímto motorem cca. rok a půl a zatím bez problémů, teď má najeto 135 000km.
J.
-pokud je mi známo, tak filtr pevných částic nemá
-rozvody jsou řemenem a výměna je po 105 000km
-objem nádrže je myslím 60 nebo 65l,
-co se týká typu a množství oleje, na to kouknu raději do manuálu...
Jinak jsem slyšel a četl, že tento motor bere olej, ale já jsem zatím mezi intervaly výměny (teď budu měnit potřetí) nemusel vůbec dolívat. Mám ji s tímto motorem cca. rok a půl a zatím bez problémů, teď má najeto 135 000km.
J.
Objem nadrze je 57L. Neviem aky filter mas na mysli, kabinovy, alebo ten na vyfukove plyny. Olej v motore 4L ak menis aj filter, typ samozrejme synteticky SAE 5W-30 alebo 40. Potom v prevodovke ak mas 4x4(lebo su aj s jednym nahonom) 3,4L specifikacia GL-4 alebo 5,
SAE75W-90. V prednom (medzinapravovom) diferenciali 0,9L GL-5 a v
zadnom 0,9L GL-5 SAE-90. Vsetko som nedavno absolvova tak viem. Ked budes este nieco chciet vediet tak mozem poradit ak budem vediet. Aha
v akom stave mas dvojhmotovu spojku? Nechveje prilis? Odchadza okolo 100 000km, mne uz tiez zacina, je to dost draha zalezitost, ale inak to auto slape ako hodinky.
SAE75W-90. V prednom (medzinapravovom) diferenciali 0,9L GL-5 a v
zadnom 0,9L GL-5 SAE-90. Vsetko som nedavno absolvova tak viem. Ked budes este nieco chciet vediet tak mozem poradit ak budem vediet. Aha
v akom stave mas dvojhmotovu spojku? Nechveje prilis? Odchadza okolo 100 000km, mne uz tiez zacina, je to dost draha zalezitost, ale inak to auto slape ako hodinky.
oleje 4L?? Mě někdo na olejforu psal že 5,4L...
jak myslíš to chvění té dvouhmoty?? jak to poznám?? Auto je Kámoše ale on se v tom vůůůůbec nevyzná tak chodí za mnou. Co ta spojka vyjde když píšeš že to není levná záležitost??
a ten rozvod je opravdu řemenem?? myslel jsem že v Toyotě je pouze řetěz jinak moc díky za infa
a jěště se optám jak na tom jste se spotřebou ??
jak myslíš to chvění té dvouhmoty?? jak to poznám?? Auto je Kámoše ale on se v tom vůůůůbec nevyzná tak chodí za mnou. Co ta spojka vyjde když píšeš že to není levná záležitost??
a ten rozvod je opravdu řemenem?? myslel jsem že v Toyotě je pouze řetěz jinak moc díky za infa
a jěště se optám jak na tom jste se spotřebou ??
Rozvod je tutovka remenom, to trasenie spojky sa prejavuje hlavne na volnobehu, kolko ma najazdene ten kamos? Mam aj manual uzivatelsky, ale v AJ ak chces mozem na mail poslat. Ta spojka sa meni komplet teda aj zotrvacnik a cena je asi poslem Ti radsej link:http://www.automedik.cz/automobily-nahr ... &pid=85461.
Teda nejakych 13 000Kč. Ta spotreba u mna ked jazdim vonku tak do
130-140km/hod 6,8L/100. Ten olej sa mi zda ze je predsa len 4L v tom motore je to aj v tom manuali i ked je to manual na benzin, ale tam je mnoho spolocneho.
Teda nejakych 13 000Kč. Ta spotreba u mna ked jazdim vonku tak do
130-140km/hod 6,8L/100. Ten olej sa mi zda ze je predsa len 4L v tom motore je to aj v tom manuali i ked je to manual na benzin, ale tam je mnoho spolocneho.
v anglině je mi to na nic nikdo neumí
tady je link na to olejforum ptal jsem se tam na olej tak na to schválně mrkni píše tam 5,2l oleje
http://www.oleje.cz/forum/viewtopic.php?t=3221
tady je link na to olejforum ptal jsem se tam na olej tak na to schválně mrkni píše tam 5,2l oleje
http://www.oleje.cz/forum/viewtopic.php?t=3221
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
pro diesel a benzin nebude podobny obsah oleje - je to preci jen jiny motor
tady pisou 6,4 l u nafty kdyz se meni filtr, takze 5,4 kdyz se meni olej bych videl i kdyz clovek nevi komu verit
http://lubricantadvisor.valvolineeurope.com/select.asp
tady pisou 6,4 l u nafty kdyz se meni filtr, takze 5,4 kdyz se meni olej bych videl i kdyz clovek nevi komu verit
http://lubricantadvisor.valvolineeurope.com/select.asp
Naposledy upravil(a) Pavo.B. dne pát 25.12.2009, 19:41, celkem upraveno 1 x.
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"